MY TOP 10 MOVIES: LOVE

film4 filmm3

Denna bok är ju en klassiker men jag gillar även filmen himla mycket! En liten rolig grej med den är att jag har sett den säkert 10 gånger de senaste åren från en DVD som jag köpte i Thailand en gång när jag var yngre. Jag har alltid älskat filmen men blivit så himla besviken på slutet. Sedan tappade jag bort skivan så sist jag såg den var det från en ny, och när jag tänkte ”Jaha, då var den slut” så bara fortsatte den i 5 minuter till! Haha. Den versionen jag hade köpt var helt enkelt inte hel och det slutet jag alltid hade önskat mig fanns faktiskt. Hur som helst, riktigt bra film!

film10 filmm1

Jag antar att denna filmen inte är i närheten av lika bra om man inte har läst boken som om man har det. ”Svindlande höjder” är ju även den en riktig klassiker som ofta är med på ett litet hörn i andra filmer och böcker och det är en så himla stark (och hemsk) historia. Något som gör den ännu bättre är att skådespelarna som spelar Heathcliff och Katherine faktiskt är gifta i verkligheten! Det finns ju säkert fem, sex versioner inspelade av den här historien men jag har fastnat för just denna från 2009 då jag verkligen gillar skådespelarna! Trailern nedanför kan vara den sämsta jag någonsin har sett dock men det är den enda jag hittar, så döm inte filmen efter den!

film6 safehaven-750x466

Ja, som ni säkert förstår så skulle jag helst vilja ha med alla Nicholas Sparks filmer här då jag tycker att de är de bästa kärleksfilmerna men då skulle det ju bli lite väl likt mitt inlägg om hans filmer (läs det här) som jag skrev för några veckor sedan så jag fick nöja mig med att välja min favorit, Safe Haven! Bästa boken, bästa filmen. Så himla fin och bra film som jag faktiskt tror passar de flesta.

film2 filmm2

När folk frågar mig vilken min favoritfilm är så brukar jag svara denna, även fast jag egentligen har väldigt många men denna är nog ändå min absoluta favorit. Jag älskar verkligen filmer i den här genren, lite som Troja och Gladiator fast snäppet bättre. Sedan är ju James Franco alltid rätt trevlig att titta på, haha. Jag vet inte hur många gånger jag har sett denna, jag borde nästan utmana mig själv och sätta på den, stänga av ljudet och se hur länge jag klarar av att säga allas repliker utan att tappa bort mig, haha. Hur som helst, inte sett den? Do it!

film1 endlesslove-750x560

Den här filmen skrev jag ju om ganska nyligen men jag tycker verkligen att den platsade på den här listan. Som jag skrev då så är den lite tonårsaktig, har en ganska uttjatad historia (rik flicka blir kär i pojke som inte är bra nog) och är lite förutsägbar men den är så himla, himla söt så det väger verkligen upp för att det. En yngre version av The Notebook! Det är utan tvekan den perfekta kärleksfilmen.

film8 filmm7

Åhh, denna är så mysig. Framför allt på grund av de fantastiska miljöerna de spelade in den i (Toscana i Italien). Den här filmen har två parallella kärlekshistorier, båda lika bra, och har allt det som en lättsam romantisk komedi ska ha. Inga tårar eller klumpar i magen som jag annars lätt kan dras till utan bara leenden och skratt! Det är så härligt med sådana filmer, feel-good-movies! Amanda är ju alltid superduktig i alla filmer hon är med i men jag har faktiskt aldrig sett någon av de andra skådespelarna i den här filmen förut (förutom hennes fiancé) men alla är jätteduktiga.

film7 filmm8

Ja jag vet, alla har redan sett Titanic. Jag funderade länge på om jag skulle ta med den eller inte men sedan tänkte jag att ”hallå, vad vore en topplista med kärleksfilmer utan Titanic?” så den fick vara med ändå. Om inte som ett tips så som en påminnelse om att den är värd att se igen, hur många gånger du än har sett den!

film5 filmm6

Härligaste, roligaste, gulligaste, mysigaste och bästa filmen! Ja, det känns lite som att jag säger de om alla nu men det är ju trots allt en topplista. Det finns nog ingen film som får mig att må så bra som den här gör, jag är alltid glad efter att jag har sett den. Jag brukar se den tillsammans med halva släkten varje sommar på vårt sommarställe och då vi får sitta uppe i fönster, på golvet, på bordet och alla möjliga konstiga ställen för att få plats framför TV’n men det är så himla mysigt och alltid värt det.

film9 filmm5

Det här är nog den mest ”okända” filmen på listan men jag tänkte att den är lite annorlunda från alla andra filmer så att det var kul att ta med den. Den här filmen är baserad på lite övernaturliga historier vilket gör att man får tänka till lite ibland men det är det som gör den speciell och att den sticker ut från alla andra. Jag har alltid väldigt höga förväntningar så fort jag ska se en Sandra Bullock film vilket ibland kan göra mig besviken men det var inte fallet med den här.

film3 abouttume-750x464

Sist men inte minst, About Time! En nästan splitter ny film som jag skrev om nyligen men som också platsar på listan. Jag älskar när man får följa en kärlekshistoria under en stor del av deras liv och inte bara under den månad det tar för två personer att bli tillsammans. Här får man följa med från första daten och flytten till första gemensamma lägenheten till giftemål, barn och allt efter det. Jag tycker alltid att det känns som att filmer slutar för snabbt och att alla alltid blir tillsammans i de sista minutrarna så att man inte får se när de väl är tillsammans sedan (det man väntade på hela filmen?) men i den här filmen är det inte alls så.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Har sett nästan alla filmer på din lista men några som jag missat så ska ta och kolla på dem! Älskar även ”The vow” med Rachel McAdams och Channing Tatum, om du inte sett den måste du det! 😀

  Matilda 2014-04-01 13:15:47
  Svara
 • Åh About Time är absoluta favoriten! Så perfekt, speciellt slutet <3<3

  Emily 2014-03-30 11:13:07
  Svara
 • Tusen tack för alla dina tips, såg precis endless love och den var underbar, och det är inte första gången jag ser till dig för filmtips 🙂 bakade dessutom dina kakor med kola i mitten, galet goda precis som du lovade! Tack för en inspirerade och mycket fin blogg!

  Lovisa 2014-03-29 22:21:50
  Svara
 • Har du sett Before sunrise (1995)? Den är jättemysig! Ett tips:) Den har även två uppföljare: Before sunset (2004) och Before midnight (2013) fast den första är klart bäst.

  Emilie 2014-03-29 08:48:44
  Svara
  • Svar på Emilies kommentar.

   Nej det har jag faktiskt inte! Hade tänkt se den sista för ett tag sedan men hade ingen aning om att det var en uppföljare. Dessa måste jag ju se, tack för tipset!

   Fanny 2014-03-31 09:52:46
   Svara
 • Jag såg about time på bio i Cairns, Australien och jag grät som ett litet barn stundvis.så jäkla bra film!

  Sigrid 2014-03-29 06:41:52 http://svestberg.blogg.se
  Svara
 • I love the film Love Actually with High Grant and a host of other British Actors…but I agree with your lists…I love a slushy movie..

  http://vodkaandarose.blogspot.co.uk

  Jessica Rose 2014-03-28 20:52:23 http://vodkaandarose.blogspot.co.uk
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!