DIY: FRAMED PRESSED FLOWER

IMG_81812

Dags för ett nytt DIY! Denna gång ska jag visa en personlig gammal favorit. Pressad blomma i ram! När jag var liten gjorde jag alltid sådana här tavlor och jag älskar det. Det känns så personligt samtidigt som det blir så himla fint. Enkelt är det också även fast det tar några veckor. Here we go!

Time for a new DIY! This time I’ll show you a personal old favorite. Pressed flower in a frame! When I was little, I did this kind of ”paintings” all the time and I loved it. It feels so personal and the result is so beautiful. It is simple too even though it takes a few weeks. Here we go!

IMG_69112

Du behöver: 

– En ram
– Valfri blomma
– Lim
– Ett finare, vitt papper
– Hushållspapper
– En tung bok

You will need:

– A frame
– A flower of your choice
– Glue
– A nicer, white sheet of paper
– A heavy book
– Papertowels

Bloggbilder ss1445

1. Lägg blomman på hushållspapper i ett uppslag i den tunga boken. Slå igen boken och lägg flera böcker eller något annat tungt på och låt ligga så i några veckor tills blomman torkar.

1. Place the flower on the paper towels in a spread in the heavy book. Close the book and put more books or something else heavy on top of it and let it lay like that for a few weeks until the flower dries.

2. Klipp ut det fina pappret så att det passar ramen.

2. Cut the fine paper so that it fits the frame.

Bloggbilder ss1446

3. Limma försiktigt på blomman med limmet. Är tuben stor kan det vara lättare att pensla på limmet med en pensel. Tryck sedan försiktigt blomman på pappret. Det kan vara bra att skissa lite lätt med blyerts vart på pappret blomman ska ligga innan du limmar fast den så att det ser snyggt ut i ramen.

3. Gently put glue on the flower. Is it a big tube tube it may be easier to brush the blue on with a paintbrush. Then gently push the flower against the paper. It may be helpful to sketch lightly with a pencil on the paper where the flower should be before you glue it so that it looks nice in the frame.

4. Låt blomman torka och stoppa den sedan i ramen och stäng.

4. Let the flower dry and put it in the frame and close it.

5. Klart!

5. Done!

Bloggbilder ss1447

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!