25 TIPS FÖR ATT ÖVERLEVA VINTERN

Jag försöker alltid att vara positiv och se de bra sakerna med allt in i det sista men nu börjar jag verkligen tröttna på vintern. Jag vill ha ljus till långt efter middagstid, jag vill gå barbent, vara brun och kunna hitta på en massa saker utomhus. Så jag satte mig och skrev en lista på 25 överlevnadstips för vintern så att man ändå kan göra det bästa av den och jag tänkte dela med mig av den till er. Hoppas att ni gillar den!

I always try to be positive and see the good things about everything but now I’m really tired of winter. I want light until after dinnertime, I want to go bare-legged, be tanned and be able to do things outdoors. So I sat down and wrote a list of 25 survival tips for winter so that I could still make the best of it and I thought I’d share it with you it to you. If you want to read it in english you can use Google Translate. Hope you like it!

1. Mysiga tofflor
Investera i ett par riktigt mysiga tofflor som både är söta, sköna och varma. De kommer bli dina bästa vänner under vintermånaderna! Inte nog med att de värmer fötterna utan dessutom så känns allt liksom lättare och mysigare i dem.

2. Baka
Baka är både mysigt medan man gör det och gott när man i klar. Jag brukar alltid köra en ordentlig sats så att det räcker till att frysa in och äta lite senare också. Det känns ”mer värt besväret” då. Prova på lite nya recept och bjud nära och kära på vad du bakar, två av mina favoritrecept hittar du HÄR och HÄR. 

vinter1

3. Te
Drick massor av te (kaffe eller varm choklad om du inte tycker om te). Prova även på lite nya sorter så kanske du hittar en helt ny favorit. Några av mina favoriter är Himlagott, Svartavinbärste och Rooibos Vanilj. Dem rekommenderar jag varmt! Skaffa även en riktigt söt tekopp att dricka ur så blir det ännu roligare och mysigare. Fina tekoppar hittar du på en massa olika ställen från inredningsbutiker till loppisar.

4. Bra produkter
Unna dig bra produkter för håret och huden så att du inte blir torr eller håret elektriskt och flygigt. Du känner dig både snyggare och mår bättre! Jag smörjer in kroppen med The Body Shop’s  body butter och tvättar håret med TRESémmes volymshampoo. Det är produkter som fungerar jättebra för mig! Ett annat tips om du får elektriskt hår är att ta bodylotion över handflatorna och ”klappa” försiktigt över håret. Du brukar det lägga sig!

5. Tänd ljus
Utnyttja mörkret och tänd en massa ljus! Mysfaktorn i rummet ökas direkt och det känns mycket mer hemtrevligt. Gör detta vid middagen, soffmyset, badet, lässtunden osv. Det kan sätta en liten extra guldkant på det mesta!

vinter2

6. Bio
Gå på bio! Det är en sysselsättning jag tycker att man lätt glömmer bort. När jag går på bio är det oftast för att den är en film som jag väldigt gärna vill se och inte kan vänta tills den kommer ut på DVD men det är faktiskt jättemysigt att bara gå på bio för att. Film i mörker med en stor kartong popcorn och någon man tycker om. Låter ju inte helt fel?

7. Läs bloggar
Samla på dig några favoritbloggar som gör dig inspirerad och lägg in dem i en favoritlista/på bloglovin. Gör sedan detta till en liten mysig stund varje dag då du kanske gör en kopp te och några mackor, sätter dig bekvämt och läser vad bloggarna har uppdaterat med. Det blir supermysigt!

8. Blommor
Köp hem blommor! Oj, vilken skillnad det gör (säger jag som jobbar i blomsterbutik) haha. Jag älskar snittblommor och jag tycker att det lyfter ett rum direkt och det känns mycket fräshare. Just nu är det ju dessutom tulpansäsong som finns i alla möjliga färger och passar överallt så det är ju bara att passa på! Där jag jobbar har vi nu 4 stycken 10-pack för 100 kronor vilket gör att man kan köpa på sig en massa och verkligen frossa i dem. Lyxigt!

vinter3

9. Musik
Gör en lista med bara dina favoritlåtan och lyssna på den om och om igen.

10. Ljusslingor
Dekorera hemmet med ljusslingor! Det är verkligen inte bara för julen, man behöver ju ljuset hela vintern! Jag har klätt in våran lampsladd till taklampan, vår hallspegel och en tavla. Det blir så himla mysigt på en gång!

11. Pussas och kramar
Pussas och kramas mycket med dem du tycker om! Det blir både varmare och är himla mysigt.

vinter9

12. Åk iväg
Ta med dig någon/några och åk iväg en helg. Det behöver inte vara långt utan kanske till en större stad i Sverige, till ett mysigt spa eller varför inte bo på ett slott eller herrgård någonstans en helg? Groupon brukar ha bra erbjudanden på sådant. Man kommer iväg och får en mysig och lite annorlunda helg.

13. Nya recept
Prova på nya recept! Du kan både hitta en ny favorit som bryter av det gamla, det är väldigt roligt plus att du kommer göra personerna du bor med väldigt glada när de får prova på en massa nya godsaker då och då.

14. Festa till det
Festa till vardagen och gå te x. ut och ät på restaurang eller boka in dig på en massage. Det är sådant man kommer ihåg och som gör att man lyckas stå ut med den lång, mörka och kalla vintern.

vinter5

15. Promenera
Gå ut på promenader. Du kanske inte är så sugen innan men det är faktiskt oftast riktigt härligt när du är ute och ännu skönare när du kommer hem till värmen igen. Jag tycker faktiskt mer om att promenera på vintern än på sommaren!

16. Läs
Passa på att läsa en massa böcker. Mys ner dig i soffan med en filt, en kopp te och kanske en liten godisbit eller kaka. Det är så himla mysigt att läsa. HÄR och HÄR hittar ni två böcker jag läst nyligen som jag kan rekommendera.

vinter6

17. Skridskor & Skidor
Ge dig ut i snön och åk skidor och skridskor. Själv så hatar jag vintersporter (kul som jag är) så detta är ett tips för er som tycker att det är roligt och har det som en av höjdpunkterna med vintern!

18. Planera inför sommaren
Planera en massa roliga saker inför sommaren! Kanske en resa, planera en fest, vad du ska göra på midsommar, boka en stuga någonstans

19. Brunch
Laga en stor och lyxig brunch och bjud över tjejkompisarna en söndasgförmiddag. Det kommer både vara väldigt uppskattat och ni kommer få det väldigt mysigt! Gör lite extra lyxga och roliga saker som egen fäskpressad juice eller smoothie, hembakade scones eller muffins, chokladdoppade jordgubbar eller en lyxig fruktsallad. Det kommer med säkerhet bli något som ni gör om igen!

vinter7

20. WeHeartIt
Drunkna i härliga inspirationsbilder på WeHeartIt och spara dina favoriter i en mapp på datorn som du kan ta upp då och då när du är i extra stort behov av inspiration.

21. Serier
Hitta en ny favoritserie och stäckkolla på den en hel kall och mörk dag. När jag försöker göra detta brukar jag få ångest över att jag inte gör något ”vettigt” men ibland kan det här faktiskt vara det vettiga. Du får en hel dag då du inte behöver oroa dig för något, ta några beslut eller tänka på en massa saker utan du kan bara ta det lugnt och slappna av. Tips på serier jag upptäckt nyligen är Reign, Scandal, Orphan Black och Orange is the new Black.

22. Uppskatta det vackra
Jag vet att man kan tycka att kylan och snön är riktigt jobbig men när det är riktigt kallt ute, snön ligger på träden och solen skiner så är det faktiskt fantastiskt vackert. Det känns som att hela världen glittrar och detta är mitt absoluta favoritfototillfälle. Allt blir fint igenom linsen en sådan dag!

vinter4

23. Lager på lager
Utnyttja kylan och klä dig i ”lager på lager”. Snyggt och varmt!

24. Bubbelbad
Ta långa bubbelbad med tända ljus och lugn musik. Hade vi haft ett badkar hemma hade jag gjort detta minst två gånger i veckan. Det är så himla avkopplande, fantastiskt skönt och en av de få saker som faktiskt är betydligt mycket bättre på vintern än sommaren.

25. Pyssla
Passa på att pyssla! Det är himla mysigt och skönt med ett tidsfördriv som inte kräver en skärm. Pyssla ihop ett eget fotoalbum eller googla fram några roliga DIY-idéer. Här har ni två av mina senaste projekt som var superkul att göra och fick ett fint resultat: HÄR och HÄR.

vinter8

 

Source for all pictures: WeHeartIt

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!