DIY: CHEESE SLICER WITH PEARL SHAFT

IMG_37352(2)

Denna DIY är egentligen väldigt simpelt (jag tror ni förstår när ni ser bilden hur jag gick till väga, haha) men det är väl mer idéen som är inspirationen. För några veckor sedan slog det mig att jag aldrig har sett en fin osthyvel. Så jag bestämde mig för att pimpa en av våra med pärlor! Jag beställde hem pärlor och läste på om vilket lim som behövdes och här om dagen satte jag igång. Det var väldigt pilligt men det tog inte så lång tid som man kanske skulle kunna tro. Efter 1,5 timme av djup koncentration hade jag denna i min hand! Jag är supernöjd.

This DIY is really simple (I think you can understand when you see the picture how I did it, haha) but it’s more the idea that is the inspiration. A few weeks ago it occurred to me that I have never seen a beautiful cheese slicer. So I decided to pimp one of ours with pearls! I ordered pearls and asked in a store what glue I needed and the other day I made it. It was very fiddly but it didn’t take as many hours as one might think. After 1.5 hours of deep concentration, I had this in my hand! I am super happy with it.

IMG_36892

Du behöver: 
♥ En osthyvel med plast eller träskaft (inte metall, då fäster inte pärlorna)
♥  ”Halva” pärlor i valfri storlek
♥  Genomskinligt superlim

You will need:
♥  A cheese slicer with plastic or wooden shaft
♥  ”Half” pearls
♥  See through super glue

Bloggbilder ss1419

Du limmar helt enkelt bara fast pärlorna på skaftet en efter en. Det är lättast att först sätta en liten limklutt på ytan du vill fästa en pärla och sedan trycka fast pärlan i fingret med den fina sidan inåt så att du bara kan trycka dit pärlan. Detta är enklare om fingrarna är lite fuktiga så du kan ha en fuktig trasa bredvid dig. Det är väldigt svårt att pärlorna i hela raka och perfekta rader men försök att planera innan du fäster en pärla så att det blir så jämnt som möjligt! När alla pärlor är fästa kan du låta den torka i någon timme och sedan är det bara att börja använda den!

You simply just glue the pearls on the shaft one by one. It is easiest to first put a little glue on the surface you want to use and then press the pearl to your finger with the fine side inwards so that you can just push the pearl in place. This is easier if your fingers are a little damp so you can have a damp cloth next to you. It’s very difficult to keep the pearls in straight lines and but try to plan before attaching a pearl to make it as smooth as possible! When all the beads are attached, you can let it dry for an hour and then you can start using it!

Bloggbilder ss1420 IMG_37162

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!