Det här är nog mer ett tips än ett recept eftersom att det är så lätt att göra, men kanske en lite oväntad kombination som de flesta kanske inte skulle tänka på. Chokladdoppade pepparkakor är i alla fall min julfavorit i år! Allt ni behöver göra är att köpa er favoritchoklad, smälta den i vattenbad, doppa en pepparkaka i och låta den stelna på en plåt. Jag gjorde med vit choklad och apelsinkrokant, apelsinkrokanten vann med hästlängder! Både i utseende, smak och så blev inte den vita chokladen lika lätt att täcka med. Hur som helst, tips tips!
This is probably more of a tip than a recipe because it is so easy to do, but perhaps a little unexpected combination that most people might not think about. Chocolate Gingerbread is certainly my Christmas favorite this year! All you need to do is buy your favorite chocolate, melt it, dip a gingerbread in and wait for it to get cold on a plate. I made it with white chocolate and orange chocolate, orange won! Both in appearance, taste, and the white chocolate was harder to cover the gingerbread with. Anyway, you really should try this!
Hej Fanny! Jag testade den med apelsinkrokanten tidigare idag men det blev misslyckat! Jag smälte chokladen i vattenbad men den stelnade så fort att jag bara hann doppa 3 stycken pepparkakor. Vad tror du att det kan bero på? Vill ju så gärna att de ska bli lyckade, de ser ju himmelskt goda ut! Kram 🙂
Hejsan! Gud vad tråkigt att det inte blev bra, jag doppade pepparkakorna medan vattnet fortfarande kokade och då blev chokladen inte hård och så är det även viktigt att man smälter chokladen på svag värme, gör man det för snabbt så stelnar den och blir hård!
Lycka till! 🙂
Gud vad gottttt!!! måste testa!
Det lät ju gott! Har aldrig testat, måste jag göra iår! 😀
Det är supergott!! Jag tycker vekligen att du ska prova! 😀
gott!