CHOKLADDOPPADE PEPPARKAKOR

IMG_08422 Bloggbilder ht1332

Det här är nog mer ett tips än ett recept eftersom att det är så lätt att göra, men kanske en lite oväntad kombination som de flesta kanske inte skulle tänka på. Chokladdoppade pepparkakor är i alla fall min julfavorit i år! Allt ni behöver göra är att köpa er favoritchoklad, smälta den i vattenbad, doppa en pepparkaka i och låta den stelna på en plåt. Jag gjorde med vit choklad och apelsinkrokant, apelsinkrokanten vann med hästlängder! Både i utseende, smak och så blev inte den vita chokladen lika lätt att täcka med. Hur som helst, tips tips!

This is probably more of a tip than a recipe because it is so easy to do, but perhaps a little unexpected combination that most people might not think about. Chocolate Gingerbread is certainly my Christmas favorite this year! All you need to do is buy your favorite chocolate, melt it, dip a gingerbread in and wait for it to get cold on a plate. I made it with white chocolate and orange chocolate, orange won! Both in appearance, taste, and the white chocolate was harder to cover the gingerbread with. Anyway, you really should try this!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Fanny! Jag testade den med apelsinkrokanten tidigare idag men det blev misslyckat! Jag smälte chokladen i vattenbad men den stelnade så fort att jag bara hann doppa 3 stycken pepparkakor. Vad tror du att det kan bero på? Vill ju så gärna att de ska bli lyckade, de ser ju himmelskt goda ut! Kram 🙂

  Nikolina 2013-12-06 18:01:46
  Svara
  • Svar på Nikolinas kommentar.

   Hejsan! Gud vad tråkigt att det inte blev bra, jag doppade pepparkakorna medan vattnet fortfarande kokade och då blev chokladen inte hård och så är det även viktigt att man smälter chokladen på svag värme, gör man det för snabbt så stelnar den och blir hård!

   Lycka till! 🙂

   Fanny 2013-12-06 22:56:04
   Svara
 • Gud vad gottttt!!! måste testa!

  Emma 2013-12-01 20:41:21 http://theroadislong.blo.gg
  Svara
 • Det lät ju gott! Har aldrig testat, måste jag göra iår! 😀

  ladymuffin 2013-11-30 20:01:56 http://ladymuffin.blogg.se/
  Svara
 • gott!

  Jojo 2013-11-30 16:01:31 http://www.jojosmind.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!