TIPS: FOTOR

Ni frågar ofta mig vart jag redigerar mina bilder och jag använder verkligen alltid de enklaste och simplaste programmen som finns eftersom att jag inte är så bra på redigering. Tur för mig att det finns en massa alternativ för amatörer! Hur som helst så tänkte jag tipsa om vilket program jag har använt mig av det senaste. Redigeraren heter Fotor och går att använda både i webbläsaren eller ladda ner helt gratis till datorn. I Fotor kan du redigera ljus och färg, göra collagen, lägga på effekter, skriva texter, rotera, beskära och till och med lägga in små clipart ikoner som hjärtan och liknande på bilderna. För att ladda ner programmet till datorn trycker ni bara på ”Platforms” och väljer MAC eller Windows. Jag har använt mina Singapore-bilder och tänkte visa er lite förslag på vad man kan göra:

Skärmavbild 2013-10-30 kl. 08.50.12

Du kan enkelt redigera färger, ljus, skuggor, skärpa osv men du kan även lägga på filter som i Instagram men de har funktionen jag alltid önskat mig i Instagram och Picasa: Man kan välja hur MYCKET av filtret man vill ha. Jag tycker att det finns så många fina filter men det blir ofta för mycket, här kan man bestämma precis hur mycket man vill ha. Prova här. 

Skärmavbild 2013-10-30 kl. 08.42.37Desktop63

Det går även snabbt och enkelt att skapa collagen! Välj bara ett av förlagen på upplägget på sidan och dra dit bilderna du vill använda. Det finns inte bara fyrkanter utan hur många olika roliga former som helst. Sedan kan du redigera mellanrummet mellan bilderna och om du vill ha rundade kanter. Prova här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!