PT-GRETA: SJÄLVFÖRTROENDE OCH SJÄLVKÄNSLA

Hejhejhallå! Medan Fanny lever loppan i Singapore så håller jag, Greta, ställningarna här i Stockholm. Eller något sådant i alla fall. Hehe.

Idag ska vi hursomhaver prata om något som jag påbörjat tidigare veckor men som är väl värt att fördjupa oss i, nämligen självförtroende och självkänsla inom träning. För precis som jag skrivit om tidigare så tränar många för att ”må bra”, vilket är fantastiskt. Människokroppen är rent biologiskt byggd för att springa, hoppa, lyfta, gå och – så därför är det att strida mot naturens lagar att vara helt stillasittande. Det som jag dock ser extremt starka tendenser av i dagens träningssamhälle är att det ofta blir en stress och en hets runt träningen – och kanske speciellt att den träningen som inte blir av skapar en självkritik och ångest som är både ohälsosam och rent ut sagt onödig. För ibland så blir man sjuk. Ibland så orkar man inte. Ibland så hinner man inte. Ibland så kommer det upp något annat på ens utsatta träningstider. Och det måste få vara okej.

Om motivationen finns där men tidsutrymmet brister så kommer det lösa sig. En vecka så kanske du bara kom iväg till gymmet en gång när du satt upp målet att komma iväg fyra gånger. Istället för att älta det och sitta och vara självkritisk – så försök att analysera:
– ”Vad var det som gjorde att jag inte kom iväg?”
– ”Hur kan jag ändra på mitt beteende så att jag kommer iväg?”
– ”Måste jag rent krasst ta bort någonting annat för att hinna med att träna?”
– ”Är det ens rimligt att jag kommer kunna hinna med fyra gånger i veckan – eller kan jag tillexempel byta ut två av de passen mot att ta en långpromenad med en god vän och göra en fysiskt aktiv övning med mina barn?”

Kort och gott: bli din egna bästa kompis, och resonera med dig själv precis som din bästa kompis skulle resonerat med dig. Undvik att lägga in värderingar i händelser och se istället på saker konstruktivt och ödmjukt. Du vill ju bygga upp ditt självförtroende att du klarar av uppsatta mål – men ännu viktigare att komma ihåg är att bygga upp självkänslan att du är en grym person oavsett.

Sammanfattningsvis: Lär känna er själva och planera er träning utefter det, var snälla mot er själva och blicka framåt med positiva ögon. Stora kramar från Greta

554279_10150849499583589_1873932875_n

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Har man ett heltidsjobb, en partner, och kanske barn. Då är det ärligt talat rätt svårt att maxa på gymmet alla dagar i veckan. Nu gäller dessa punkter dock ej mig (För jag har precis gått ut gymnasiet).

  Men de personerna som som har allt det där, de förstår jag helt klart att de inte orkar bo på gymmet alla dagarna i veckan. Själv tränar jag på gym tre gånger i veckan nu, de övriga dagarna springer jag =)

  Jonas 2013-10-28 22:58:20 http://thegamingground.com/
  Svara
 • Flott artikkel og mye vise ord og ta med videre.

  Nydelig bilde 🙂

  mvh ~Lin

  http://cuskima.blogg.no

  ~Lin 2013-10-27 16:36:17 http://Iknowthatmagazine.com
  Svara
 • Hej Greta! Tack för härliga träningstips! Jag skulle behöva lite råd angående min träning. Jag bor det här året i Schweiz, där gym-kort kostar fem gånger så mycket som i Sverige – jag har helt enkelt inte råd! Min kropp vill träna, och det liksom kryper i den. Jag har försökt komma ut på springrundor några gånger i veckan för att hålla igång någorlunda, men känner att det inte räcker. Har du några tips på hur jag med min knapra budget kan träna kroppen i helhet på annat sätt än gym? Tacksam för svar! 🙂

  Pauline 2013-10-27 16:11:30
  Svara
 • Kloka ord från en klok tjej! 🙂

  Marja 2013-10-27 15:51:38 http://missmb.devote.se
  Svara
 • Bra inlägg! 🙂

  Janina 2013-10-27 14:01:12 http://janinaw.devote.se
  Svara
 • Kram på dig själv Greta, många kloka ord

  Elvira 2013-10-27 13:23:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!