PT-GRETA: INTRO OCH SYFTE

”Jahapp. Ännu en person som ska försöka frälsa mig med hurtfriska citat, energisnåla mellanmål, periodisk fasta, screenshots från runkeeper, flexade armar och osannolika före- och efterbilder…” tänker ni kanske nu. Och jag förebrår er inte – för jag hade nog tänkt precis samma sak om jag klickat mig in på en blogg där det översta inlägget var rubricerat med ”PT-Greta tipsar”. Well, jag ska lugna er (eller göra er besvikna om det är sådant ni gillar att läsa om) med att det inte kommer bli något av det som jag nämnt ovan, inte ett enda ”strong is the new skinny”-citat eller räknande på någon kalori.

Så vad blir det istället? Och vem är jag? Greta Wester var (är!) namnet. Uppväxt i Umeå, Stockholmsbo sedan mars 2013 och jobbar i nuläget som personlig tränare, kostrådgivare och gruppträningsinstruktör. Har ett bagage fyllt av utbildningar inom både kost, träning och hälsa som jag med glädje delar med mig av – men jag tänker att vi besparar er på den läsningen och går över till väsentligare saker som typ… vad vill jag förmedla? Svar: redskap och inspiration till en balanserad livssituation, vilket blandannat inkluderar näringsrik kost, måbra-hormoner, kvalitetssömn, självkänsla, träningsglädje, stresshantering och sunda relationer.

Och varför behövs det månntro? Jo…
… tillexempel för att mer än 100 000 svenskar idag lider av en ätstörning.
… för att insjuknandet i stressrelaterade sjukdomar hos kvinnor mellan 20-40 år aldrig har varit vanligare än vad det är idag.
… eller bara det faktum att det nästan finns 300 000 (!!!) bilder på instagram med hashtagen #aldrigvila.

Så nu kickar vi igång denhär söndagen på samma ställe som jag börjar varje möte med en ny PT-klient, nämligen med frågan varför träna?

Och när du väl kommit fram till varför du tränar, eller skulle vilja träna, fortsätt ifrågasätt dig själv:
”Jag tränar för att må bra!”
”Vad är må bra för mig?”
”Att ha mer energi, samt att känna mig starkare och rörligare!”
”Vad skulle det innebära för mig om jag blev piggare, starkare och rörligare?”
”Jag skulle prestera bättre i skolan och jag skulle få bättre självförtroende!”
”Vad skulle det leda till om jag presterade bättre i skolan och fick bättre självförtroende?”
”Om jag presterar bättre i skolan så ger jag mig själv förutsättningarna till att få jobba med det jag vill i framtiden, och skulle jag få bättre självförtroende skulle jag kanske våga saker som jag annars inte skulle göra!”
”Vad är det för saker som jag skulle våga…?”

Och så vidare. Desto specifikare du blir, desto bättre. Ingen person tränar endast för att exempelvis gå ner i vikt, utan det finns alltid något mer, och ju mer medveten man är om orsaken till sin beteendeförändring, ju större chans har man att lyckas. Så lär känna dig själv och vips! så har du därmed förhoppningsvis även fått den absolut viktigaste komponenten för att lyckas sätta igång/hålla igång träningen: motivationen. Ett hett tips kan vara att skriva upp vad du nu kommer fram till och sätta fast den på ett ställe som du kommer se ofta – kanske som bakgrundsbild på telefonen? Nästa steg är att skriva en handlingsplan… det vill säga vilken träningsform, hur många dagar i veckan, hur länge och så vidare. Kom ihåg att sätta upp det på en rimlig nivå – och ta gärna hjälp av en personlig tränare eller vänta till nästa vecka så kommer det en fortsättning på det då… 🙂 Så till dess: feedbacka, bombardera med frågor, ge mig önskemål vad ni vill läsa om och viktigast av allt – ta hand om er själva!

Bamsekramar från Greta

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Grymt inlägg! Greta du är ett proffs ❤️

  Kusinvitamin 2013-10-10 21:39:11
  Svara
 • Intressant inledning! Ska bli kul att fortsätta läsa! Jag skulle vilja att du kanske gav oss läsare lite tips på olika mellanmål förutom frukt! Kanske hemmagjorde muslibars eller dylikt!
  Kram!

  Lydia Håkansson 2013-10-08 08:44:01
  Svara
 • Jag har gått friskvård på gymnasiet och älskar att diskutera begreppet hälsa. Känner även på mig att jag kommer älska dina inlägg. Grym start. Ska bli kul att följa! 🙂 Kram

  Fanny 2013-10-08 07:47:25 http://bjursingpavift.blogg.se
  Svara
 • Jag tränar med hjärtat!

  pilla 2013-10-07 21:47:59 http://pernillabredolt.com
  Svara
 • Så himla bra inlägg! Känns varmt och välkomnande, som om att detta ska bli BRA och inte hets och dåligt samvete. Vad bra med ngn som äntligen tar ner hela detta jippot på jorden och gör det lättillgängligt och snällt att leva hälsosamt.

  Anais 2013-10-07 20:44:48
  Svara
 • Å vad bra detta var. Verkligen! Har ungefär samma i bagaget som dig och härligt att se att det finns fler som tänker som mig. Och vad bra att du fått möjlighet att skriva här, där målgruppen nu är relativt ung så dem får en sund syn på livet. Fortsätt!

  Felicia 2013-10-07 15:36:57 http://lundfelicia.blogg.se
  Svara
 • Bra skrivit Greta! Kul med en Umebo på favoritbloggen! =) Ser fram emot fortsättningen

  Lovisa 2013-10-07 11:28:19
  Svara
 • Omg, skitbra skrivet! Vill verkligen ha mer såna här inlägg på Fannys fina blogg!!

  michelle mariolina - drömmen om frankrike 2013-10-06 22:00:18 http://michellemariolina.blogg.se
  Svara
 • Jättebra inlägg! Ser verkligen fram emot att få följa dig och dina tips! Jag är alldeles för bekant med träningstrenden och den ständiga hetsen. Jobbar ständigt för att inte ryckas med själv, även om jag inte alltid lyckas med det. Så i jämförelse känns det här riktigt vettigt! 🙂

  Therez 2013-10-06 19:37:22 http://www.passionbeyondreason.blogg.se
  Svara
 • O herre gud! Bara detta ”lilla” inlägger var så galet bra!! ’
  Jag har en fråga. Jag har gymmat/hållt igång regelbundet 5 gr per vecka i 2 månader nu. Men denna veckan har jag haft en förkylning pågång samt blivit sparkad av en häst så träningen har fått ligga på is. Idag var jag igång igen men orkade verkligen INGENTING!! (förutom 10 min pw på band och 5 min på crosstrainern samt 15 st tag på triceps-maskinen. Det var allt jag kände att kroppen orkade innan jag skulle bryta ihop och gråta av att energinivån var så låg! Kan man verkligen tappa så mycket styrka och kondition på en vecka? Hur är det möjligt när jag borde ha en bra grundkondition? Hur gör jag bäst för att starta upp träningen efter förkyldningen?
  Jag har varierad träning med gym, kondition, styrka, yoga, ”friskisosvettis” och ridning och allt vad det innebär!

  Annispannis 2013-10-06 19:34:14 http://www.annispannis.spotlife.se
  Svara
  • Svar på Annispanniss kommentar.

   Det är bara att ha tålamod! Du har garanterat inte tappat all kondition eller styrka som du jobbat upp – utan fortsätt kör på och trappa upp träningen allt eftersom så kommer du snart vara tillbaka på samma ställe där du var innan förkylningen. Det är svårt att säga exakt hur du ska träna eftersom jag vet så lite om dig – men konditionsträning på 65-70% av max (så att du kan prata samtidigt som du exempelvis springer) och om jag vore du skulle jag köra sådan styrketräning som är lite lugnare (kanske passa på att stärka upp sådant som du är svag i – bröstryggen brukar vara något som i stort sett alla behöver stärka upp).

   Kom även ihåg att äta något innan du tränar (någon kolhydratskälla som en frukt kan räcka – ungefär en halvtimme/en timme innan du kör) – och äter något proteinrikt efteråt så kommer återuppbyggnaden ske som smort.

   Stor kram!
   Greta

   Greta 2013-10-07 22:14:50
   Svara
 • Otroligt välskrivet och peppande inlägg! Ser fram emot kommande inlägg.

  Angelica 2013-10-06 18:38:40 http://Angelixx.blogg.se
  Svara
 • Grym början! Mycket bättre än förväntat!

  Linnea 2013-10-06 16:22:37
  Svara
 • Fantastiskt bra första inlägg måste jag säga. Det gav iafl mig en stor tankeställare i frågan vad det egentligen är jag vill uppnå med min träning. Tack!

  Jenny 2013-10-06 16:06:29 http://jennystoa.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!