DEN PERFEKTA BASGARDEROBEN

Nu har jag fixat en stor guide till vad jag tycker att man ska ha i sin basgarderob! Alla dessa delar är grundstenarna i min stil och mina outfits och det är plagg och accessoarer jag inte skulle kunna vara utan. De är lättmatchande både med varandra och med mer speciella och utstickande plagg både till vardags och fest! Smaken kan självklart vara olika så ha i åtanke att jag bara har utgått från min egen stil.

Linnen

 

baslinnen

Gina Tricot, Asos, WEEKDAY, TopShop, TopShop, Gina Tricot

Bra baslinnen är nästan det viktigaste i basgarderoben så vi börjar med det! Man har fått en bild av att enkla linnen är billiga och någonting som inte svider i plånboken men med tanke på hur mycket du kommer använda det perfekta baslinnet tycker jag att det är värt att lägga lite mer pengar på det så att det blir extra fint, har fint material och håller länge. Själv gillar jag modellerna med spaghettiband och i tjockare transparenta tyger men om du har en lite tuffare/rockigare stil tycker jag att man ska välja dem i bomullsmaterial och med lite bredare axelband. Glöm bara inte att det aldrig, ALDRIG ska sitta tight. Jag tycker att man ska ha ett svart, ett creamefärgat och ett kritvitt.

Byxor

basbyxor

TopShop, Gina Tricot, Zara, Gina Tricot

När det kommer till byxor så tycker jag att man ska ha två par stuprör med högre midja, ett par i svart och ett jeansfärgat par. Sedan tycker jag att man ska ha ett par blåa jeans i boyfriendmodell och ett par större svarta byxor i antingen lite kostymstuk eller åt mjukisbyxehållet fast fortfarande fina. Sedan vet ni ju säkert att jag älskar mönstrade byxor i alla världens färger men detta är de modeller och färger jag har som jag använder absolut mest och som fungerar vid alla tillfällen.

Jackor

 

basjackor

H&M, TopShop, Issue 1,3

I ytterplaggsgarderoben tycker jag att alla borde ha en lite längre, kavajliknande kappa, en armyjacka i mjukt tyg och en svart skinnjacka med den perfekta passformen (den ska se lite större ut utan att DU ser större ut). Sedan ska man också ha en riktigt varm ytterjacka för de kallaste vinterdagarna men de kan se så olika ut och smaken är som baken så det tog jag inte med en bild på.

Shorts 

basshorts

Monki, TopShop, Etsy, TopShop

Shortsgarderoben är viktig! Jag älskar att ha alla olika mönster och färger men dessa är de shorts som används sommar in och sommar ut, år in och år ut. Alla förutom jeansshortsen tycker jag dessutom att man kan använda med strumpbyxor under på vintern. Man borde ha ett par skinnshorts i sportigare modell (gärna ett par tightare med hög midja också men det är inte lika viktigt), ett par spetsshorts i vitt eller ljusare rosa, ett par slitna jeansshorts och ett par svarta shorts i mer dressad modell. Med dessa par kommer du väldigt långt och kan åstadkomma miljontals galet snygga outfits!

Skjortor

 

basskjortor

Gina Tricot, BikBok, Filippa K

Många skjortor brukar synas i folks basgarderober men jag tycker att man egentligen bara behöver två modeller. En vit i lite lösare modell och skönare tyg, kanske transparent eller siden, alltså inte en stel skjorta i det klassiska skjorttyget. Den får gärna vara i storlek större! Sedan tycker jag att man ska ha en skjorta utan ärmar som har krage upp i halsen som man kan ha under stickade tröjor och liknande på hösten och vintern. Självklart fungerar det med en vanlig skjorta också men det blir mycket knöligare, jag älskar min skjorta utan ärmar!

Stickade tröjor

 

stickadbas

 

Zara, WEEKDAY

Om stickade tröjor finns det egentligen inte så mycket att säga. Jag tycker att man borde ha minst en svart och en grå lite tunnare stickad tröja, men sedan skadar det ju aldrig någon med 15 till i alla världens färger.

Skor

skorbas

Vagabond, Vagabond, Mustang, Georgia Rose, Hunter, One Step (Alla från Sarenza)

Skor tycker jag, som ni säkert vet, är väldigt viktigt! Jag har försökt dra ner det till vad som är absolut nödvändigast för mig. Jag tycker att man behöver ett par vita sneakers (alt. Converse), ett par svarta loafers eller ballerina som man kan ha till allt och bara kliva i på sommaren, ett par klassiska svarta pumps, ett par svarta, enkla sandaler med hög klack, ett par gummistövlar till regninga dagar och ett ett par varma, svarta höst/vinterboots (gärna med snörning). Det sista alternativet tycker jag att man även kan ha ett till par med lite ”ridstuk” på.

Smycken

smyckenbas

Michael Kors, Marc Jacobs, J.Crew, Nelly, Nelly

Smycken är svårt att välja ut det viktigaste från så jag har utgått från vad jag tycker är viktigast och vad jag använder mest. Detta i både silver och guld: En fin klocka och ett armband som är snyggt tillsammans med klockan. Sedan tycker jag att alla ska ha ett statement halsband man trivs i som man kan ha på sig till enkla outfits som en helsvart klänning eller en hel outfit i svartvitt. Det kan lyfta allt!

Väskor 

väskorbas

Ebay, Zara, Zara, Asos, Jean Shop

Sist men inte minst kommer väskorna! Även något man kan ha i en mängd olika färger och former men dessa är de jag använder mest. En mindre väska med axelrem som rymmer plånbok, mobil och en liten kamera. Sedan tycker jag att man behöver en stor, svart väska som passar till allt och som rymmer allt som du kan tänkas behöva i olika vardagssituationer i ditt liv (skola, jobb etc.), en svart clutch till fester, en clutch som sticker ut till fester som du är klädd enkelt och ett fin weekendbag som du kan använda som baggage när du ska bort en kortare tid.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!