MIN EBAY-GUIDE

SKAPA KONTO

1. Gå in på Ebay.se och klicka på ”Registrera dig”. Där fyller du i alla dina uppgifter precis som när du skapar vilket konto som helst och tillsist godkänner avtalsvillkoren. Slutför genom att trycka på aktiveringsknappen som finns i mailet du får, du loggas in automatiskt genom att trycka på den.

2. För att kunna betala på Ebay behöver du nästan alltid ett PayPal-konto. Om du redan har det kan du hoppa direkt till nästa steg! För att skapa ett Pay-Pal konto trycker du på ”Mitt Ebay” uppe i högra hörnet och sedan på ”Pay-Pal” under ”Genvägar”. Då kommer ett nytt fönster upp och du trycker på ”Registrera dig nu” och sedan på ”Skapa Konto”. Fyll i alla uppgifter som i steget innan och tryck på ”Godkänn och skapa konto”.

3. Det du ska göra nu är att koppla ditt Pay-Pal konto till ditt Ebay konto så att det går smidigt varje gång du ska handla. Du går tillbaka till ”Mitt Ebay” och sedan ”Mitt Konto” och ”Link my PayPal Account” som står lite längre ner på sidan. Då kommer det upp en sida där du loggar in på ditt PayPal-konto med din mailadress och ditt lösenord och efter det trycker du på ”Return to Ebay”. Nu är du klar för att handla!

HANDLA

1. När det kommer till att hitta fynd så kommer man märka snabbt att det finns otroooligt mycket skit så man får söka på specifika saker när man letar. Det jag har sökt på för att hitta mina statement halsband till exempel är ”statement necklace crystal gold/silver” och till och med då får jag sitta och gå igenom tusentals produkter innan jag hittar rätt.

2. Det finns två olika sätt att handla. Vissa produkter budar man på och vissa har ett fast pris. De med fast pris är markerade med ”Buy it now” och är bara att klicka sig in på och följa instruktionerna för att köpa men de med bud klickar man på produkten, skriver in sitt bud i den tomma rutan och sedan ”Place bid” (du behöver oftast skriva budet i dollar men efter att du tryckt på Place bid översätter den det till Svenska kronor innan du godkänner) och ”Godkänn”. När du godkänner är du bunden till att köpa denna produkt för ditt bud om du vinner. Efter detta har du även möjlighet att sätta ett ”Maxbud” så att även om du blir överbjuden på ditt riktiga bud så bjuder du automatiskt. Alla produkter har en deadline och du kan följa dem under ”Mitt Ebay” där du ser om du har det högsta budet eller inte och hur lång tid det är kvar. Om du vinner en produkt går du in under ”Mitt Ebay” och betalar för produkten så att den kan skickas ut. Du betalar genom att logga in på ditt PayPal-konto, men det är bara att följa instuktionerna.

3. När det kommer till frakt så är det ibland fraktfritt och ibland en avgift, men det står vid produkten innan du trycker på köp/buda. När det kommer till leveransen så har jag ibland fått mina grejer efter tre dagar och ibland har jag fått vänta i en månad. Det varierar väldigt mycket!

TULL

Det är många som är oroliga för tull eller andra oväntade avgifter och jag har lite dålig koll på det men jag vet att det aldrig kan bli någon tull om värdet på det du köpt är 1000 kronor eller under så jag brukar försöka hålla mig under det för att vara säker och jag har aldrig råkat ut för några konstigheter.

TIPS

1. Bara för att du kan få nästan vad som helst för en tjuga, köp inte allt. Det blir mycket pengar i längden att lägga på saker du aldrig kommer använda och då är det inte alls en billig sida att handla från längre. Sök reda på saker du verkligen vill ha och njut av att det blir ditt för en liten peng istället!

2. Många saker finns hos flera säljare men för olika pris. Så om du hittar ett halsband eller en väska du tycker är fin, kolla vidare längre ner på sidan och på nästa för det kan finnas exakt samma produkt för halva priset. Ofta finns produkter på både bud och fast pris också så då kan du prova buda först men sluta om den når det fasta priset.

3. Ladda ner Ebay-appen så kan du bevaka dina produkter och buda även när du inte är hemma!

Några av mina favoritfynd från Ebay, och jag sitter och väntar spänt på 5 till som är på väg! 

Säg till om ni tycker att jag har glömt något så kan jag lägga till det!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej ! 🙂
  Har 2 frågor.
  jag har hørt at man bara får handla for max 80 kr annars kommer det tull på, ær det sant?
  Handlar du bara saker som er fraktfria?
  Tycker det er jætte mycket frakt på vissa sakerna :/

  sandra 2014-03-31 09:06:59
  Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   Hejsan!

   Jag försöker handla fraktfritt men ibland betalar jag frakt, beroende på hur prisvärd produkten är. Jag har handlat för mer än 80 kronor men jag har aldrig fått betala tull. De flesta som säljer på Ebay markerar paketet som ”gift” vilket gör att du inte behöver betala tull, är du osäker kan du be säljaren göra det när du beställer. Men ja, det är ju alltid en chansning. Men jag har aldrig råkat ut för det!

   Fanny 2014-03-31 09:50:44
   Svara
 • hur lång tid tar det att få grejerna? 🙂

  nathalie 2014-02-20 10:19:46
  Svara
 • […] Jag har fått så mycket komplimanger för mitt nya passfodral både på Instagram och av folk jag varit med så jag tänkte att jag skulle tipsa er om vart ni kan köpa det, det är nämligen ett Ebay-fynd! Endast 38 kronor kostar det och är fraktfritt så det är helt enkelt bara att passa på, ni hittar det HÄR. Om det är någon som inte vet hur Ebay fungerar så har jag gjort en guide tidigare som ni hittar HÄR. […]

  FannyStaaf.se » PASSPORT COVER 2013-10-30 13:10:36 http://fannystaaf.se/?p=38550
  Svara
 • Väldigt bra tips ! 🙂 Det är verkligen roligt att fynda på Ebay.

  Ebayfynd - Billig shopping, för dig som vill inspireras 2013-10-10 15:06:34 http://ebayfynd.blogg.se
  Svara
 • […] Jag bara måste tipsa er Ebay-shoppare om min nya väska. Jag tycker att den är så himla fin med lite vintagestuk men framför allt så har den perfekt storlek. Den är liten och enkel samtidigt som man faktiskt får plats med det nödvändiga (plånbok, mobil, solglasögon och andra smågrejer). Efter många års sökande har jag hittat rätt! Ni hittar den HÄR, och för er som inte är bekanta med Ebay hittar ni min guide HÄR. […]

  FannyStaaf.se » BLACK BEAUTY 2013-07-28 15:03:32 http://fannystaaf.se/?p=35939
  Svara
 • Hej, tack för en tydlig guide! 🙂 Tänkte handla på eBay för första gången och såg att det fanns en eBay.se och eBay.com vad är skillnaden och finns det ingen ”varukorg” eller liknande på eBay.se? För man kommer liksom inte vidare eller tillbaka om man klickat på ”betala” vet du något om det kanske? 🙂

  anonym 2013-07-24 23:56:37
  Svara
  • Svar på anonyms kommentar.

   Vad kul att du kan ha nytta av den! 🙂 Jag brukar alltid vara inne på .se för att då översätts priserna till svenska men jag har aldrig varit med om att det ska vara något annorlunda :O Annars är ju .com precis samma sak 🙂

   Fanny 2013-07-25 09:06:00
   Svara
   • Svar på Fannys kommentar.

    Tack så mycket för hjälpen 🙂 Som du sa var det samma sak, ibland var det lättare från .se och sen kunde man bara hitta damma sak i .com och lägga till den i varukorgen 🙂

    . 2013-07-30 05:41:00
    Svara
 • Tack för en jättebra och utförlig guide ! Borde inte bli några problem nu

  Minna 2013-07-01 12:22:53
  Svara
 • Spelar det någon roll vilket land produkten är från? Jag skulle vilja köpa en sak från Kina, måste man betala tull då eftersom det inte är inom europa? 🙂

  Sofie 2013-06-30 23:51:03
  Svara
 • Vad nice 🙂

  Jojo 2013-06-30 16:51:59 http://www.jojosmind.blogg.se
  Svara
 • TACK TACK TACK!! SOM jag letar efter en bra guide. Nu ska jag se om jag kan fynda 😀

  Elin 2013-06-30 15:34:15
  Svara
 • Tack så mycket Fanny! Jättebra guide! 🙂

  Elin 2013-06-30 15:20:54
  Svara
 • Jag har 2 frågor.

  Hur går frakten till? Är man säker på att man får sina varor osv?

  Hur kan man veta om märkesvaror är äkta?

  Moa 2013-06-30 15:07:07
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   När man köper av en säljare så brukar den ha betyg och alla jag har köpt har haft jättebra betyg och då har det gått super 🙂 Jag tror att Ebay är ganska hårda med sina villkor på säljare så om de skulle få reda på att någon inte levererade varorna är jag ganska säker på att den skulle bli avstängd. Jag har inte köpt några märkesvaror så det kan jag faktiskt inte svara på men jag tror på samma som svaret innan!

   Fanny 2013-06-30 17:19:17
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!