VAD ÄR LYCKA?

Jag har träffat folk som säger att de aldrig är helt lyckliga, folk som i andras ögon har det mesta. Sedan har jag träffat folk som nästan alltid är glada och som säger att de ofta känner sig lyckliga, som i andras ögon kanske inte ser ut att ha det lika bra som denna som påstod att den aldrig är lycklig. Jag tror inte att lycka handlar om vad vi har som alla andra ser som utséende, fina hus/lägenheter, jobb, vänner, pojkvän/man, familj, kläder, talanger osv. Jag tror att lycka handlar mycket om inställning och uppskattning. Det är så lätt att ta det fina man har för givet och inte tänka på hur bra det egentligen är. Vissa har en pojkvän, jag har världens bästa pojkvän som jag är så himla lycklig över att han är min. Vissa har ett jobb, jag har ett roligt jobb som jag är jättetacksam över att ha. Vissa har ett hem, jag har ett hem som jag själv dekorerat efter vad som gör mig glad och lycklig. Förstår ni? Man missar så lätt det som verkligen betyder något och det som kan göra en lycklig. Det är så lätt att vänta på att vinna på lotto, att man ska köpa ett stort hus som är ens ”drömhem” och att man ska få det där välbetalda, speciella jobbet som man får vänta flera år på så att man missar alla små lyckopiller man får varje dag. Missta mig inte, självklart är det jättebra med höga mål och ambitioner men ägna inte all tid på vägen åt att vänta utan passa på att vara lycklig då med. Vad förlorar du på det?

Det kan verka fjantigt när jag säger att jag är världens lyckligaste för att jag har köpt ett par nya skor som jag älskar men jag väljer att känna mig lycklig över dem när jag lika gärna skulle kunna rycka på axlarna och slänga in dem i garderoben utan att tänka mer på det. Man kan få ut olika mycket av samma situation. Det finns stora saker som kan göra en lycklig men det sker också nästan varje dag händelser som kan göra en riktigt lycklig bara man tänker på att uppskatta det. En mysig filmkväll med din bästa kompis, en ny, fin tröja, en gullig gest från pojkvännen, att solen skiner när du vaknar eller en trevlig middag med familjen. Många bäckar små. Jag har flera gånger skrivit långa listor på saker jag har som gör mig lycklig och som jag är tacksam över. Resultatet jag fått är ett papper sprängfullt med lycka, tacksamhet, fina minnen och lyckokänslor inombords. Ibland när allt känns jobbigt och tungt kan jag leta reda på en av dessa listor och då inser jag fort hur litet mitt problem är i jämförelse med allt bra som finns. Livet blir vad man gör det till och ibland måste man bara låta allt vara jobbigt för att man behöver det, men annars är det inställningen som gör skillnaden. Vad förlorar du på att vara lycklig varje chans du får?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Väldigt bra och välskrivet Fanny! Ligger i mina bokmärken på mobilen nu att ta fram för att läsa när det behövs, tack! 🙂

  Claudia 2013-05-24 21:11:49
  Svara
 • Underbart skrivet! Verkligen en bra inställning, försöker själv ha densamma 🙂

  Sofia 2013-05-24 20:19:04 http://lovejournal.blogg.se/
  Svara
 • Sant! Ju fler passioner man har, desto fler sätt har man att vara lycklig på!

  V 2013-05-24 10:39:03
  Svara
 • Smukt indlæg 🙂

  knus
  http://www.katrinekorning.com/

  katrine korning Lund 2013-05-24 10:25:08 http://www.katrinekorning.com/
  Svara
 • Fint skrivet:)

  Jojo 2013-05-24 10:08:26 http://www.jojosmind.blogg.se
  Svara
 • Klokt skrivet! Fler hade behövt skriva så här för det är just då man tänker efter vad man egentligen har och känner sig oerhört tacksam för det! Fortsätt som du gör och njut av allt! Kram

  Sandra 2013-05-24 08:56:07
  Svara
 • Jättefint inlägg! Det är jättekul att läsa sådana, du skriver så bra 🙂

  Fanny 2013-05-24 08:22:19 http://www.fannygram.blogg.se
  Svara
 • Förutom att lycka är ett svårdefinierat ord, stora tänkare har ägnat år åt att försöka definiera lycka. Men oavsett så är lycka ingenting du kan välja. Skillnaden mellan lycklig och glad är att lycklig är konstant, medan glad är något du är för stunden. Du skriver ”Vad förlorar du på att vara lycklig varje chans du får?”, men det jag tror du egentligen menar är att vara glad, och uppskatta småsaker. Att säga att man kan välja att vara lycklig är som att säga att du kan välja att inte vara deprimerad. Dessa psykiska tillstånd (för det är nog ändå de flesta överens om att det är) är som sagt inte något du väljer, utan något som kommer, som delvis är beroende av yttre påverkan. Det hade varit en utopi om man, som du vill mena, kan välja att vara lycklig. Och att lycka skulle bero på något så simpelt som ett inköp av ett par nya skor.

  amanda 2013-05-23 23:48:58
  Svara
  • Svar på amandas kommentar.

   Hej Amanda, Fanny har en mode och livsstilsblogg men veterligen har hon aldrig utgett sig för att vara psykolog,tror nog att de svårt deprimerade söker hjälp någon annanstans. DEt hon skriver är ju till hjälp för oss vanligt ”smådeppiga”

   Elvira 2013-05-24 11:37:56
   Svara
 • Det bästa som finns är när du skriver sådan här inlägg om livet eller vad man ska säga. Jag kan själv fokusera på de få dåliga sakerna i livet istället för de bra. Därför är det så bra att läsa dina inlägg för man kommer liksom på att man lägger så mycket onödig energi på att älta dåliga saker. Fortsätt jättegärna med ”livs” inlägg och tips. Är jättebra verkligen. Detta inlägget fick mig att tänka massa vilket är jättebra! Kram

  Mikaela 2013-05-23 22:31:46
  Svara
 • Lycka är att titta in på din blogg och hitta ett sånt här inlägg! Bra jobbat Fanny

  Elvira 2013-05-23 22:28:12
  Svara
 • Så sant!

  jenny 2013-05-23 21:20:52 http://jjennnyys.blogg.se
  Svara
 • Väääldigt bra skrivet Fanny!

  SOFIA 2013-05-23 20:58:11
  Svara
 • Jag älskar verkligen dina sådana här inlägg som du börjat skriva mer av det senaste. Dem är så himla bra och du skriver jättebra också. Din blogg är superbra och du verkar vara en sådan härlig person!!

  Lisa 2013-05-23 20:57:54
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!