HAVRERUTOR

Igår fick jag för mig att baka (det händer inte ofta) och det blev så himla gott och var så enkelt så jag var bara tvungen att dela med mig av receptet till er. Börja med att smälta smöret i en kastrull och när det är smält blandar du ner alla andra ingredienser förutom nougaten. När smeten är klar breder du ut den på smörpapper i en långpanna/plåt och sätter in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. När du tagit plåten ur ugnen lägger du snabbt skivad nougat över kakan och breder ut den jämt med en kniv när den har smält. Sedan är det meningen att man ska låta kakan stelna men det märkte jag att det inte hände i rumstemperatur så om det är kallt ute kan du ställa ut plåten och sedan skära upp i rutor men annars kan du skära kakan i rutor först, lägga på en tallrik och stoppa i kylskåpet. Sedan är det klart!

Du behöver: 

• 300 gr smör

• 9 dl havregryn

• 2 1/2 dl strösocker

• 1/2 dl sirap

• 1 dl vetemjöl

• 3 tsk bakpulver

• 300 gr nougat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!