RECEPT PÅ KYCKLINGBEN I UGN

Ni var många som bad mig om receptet när jag la upp bilden på kycklingbenen som jag lagade för några veckor sedan. Det är från början min mormors recept som både mamma och nu jag har tagit efter. Det är så himla gott och inte alls så svårt så jag tänkte dela med mig av det till er också. Annars tycker jag att kyckling kan vara rätt svår då den lätt blir torr eller smaklös, men jag lär mig mer och mer!

Du behöver:

• Färska kycklingben
• Ris
• Grädde
• Salt, peppar, paprika och curry
• Buljongtärning (kyckling)

Gör såhär:

1. Torka av kycklingbenen med hushållspapper och lägg upp dem på en skärbräda.
2. Krydda med alla kryddor på båda sidor.
3. Bryn benen i en stekpanna och lägg över dem i en form.
4. Häll på grädde och smula ner buljongtärningen (Ju mer grädde desto mer sås/sky).
5. Ställ formen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter beroende på vilken ugn man har. Börja kolla och skära i kycklingen efter 15-20 minuter. Så fort den inte är blodig längre kan du ta ut den!
6. Koka ris till.
7. Klart att serveras!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!