VÅRTRENDER 2013

Nu har jag åter igen dragit ihop vårtrenderna i ett inlägg. 10 trender med 3 bildförslag till varje trend, en liten beskrivning, hur man lättast kan följa trenden för de som inte vågar allt ultimat och sedan hur man följer den absolut snyggast (enligt mig). Senare kommer jag även som förut välja ut några av trenderna och ge förslag på plagg man kan köpa i butik nu för att följa den. Hoppas ni gillar det!

I have once again pulled together a post with the most important trends this spring. 10 trends with three images for each trend, a small description, the easiest way to follow the trend for those who doesn’t dare everything ultimate and then how to follow it the ultimate way (in my opinion). Later, I will also select some of the trends and suggest clothes you can buy in stores now. Hope you like it!

SVARTVITT/BLACK AND WHITE
En av de absolut största trenderna i vår är svartvitt. Både i mönster och kombinationer på kläder, skor och accessoarer. Innan har vi sett mycket helsvart och helvitt men i vår är det kombinationen som syns mest. När man ändå är igång är det riktigt snyggt att materialmatcha också, varför inte en svart skinnjacka och en tunnare, vit transparent topp, eller tvärt om?
Så följer du den lättast: Enfärgade svarta och vita plagg
Så följer du den snyggast: Ett tydligt svartvitt mönster på ett plagg (Balmain’s byxor ovan) i kombination med svarta och vita basplagg.

One of the biggest trends this spring are black and white. Both patterns and combinations of clothing, shoes and accessories. Earlier we have seen much all black and all white, but this spring the combination is the hottest choice. When you’re at it, it is really neat to wear different materials as well, why not a black leather jacket and a thin, white transparent top, or vice versa?  
To follow the trend the easy way: Wear black and white garments togehter.  
To follow the trend in the ultimate way: A black and white pattern on a garment (Balmain’s pants above) in combination with black and white garments.

TRANSPARENT/TRANSPARENT
En trend som alltid dyker upp då och då är transparenta tyger, men denna gången ligger fokus snarare på transparenta detaljer istället för på hela plagg. Detta är en perfekt trend för er som gillar lager på lager, fritt fram för experiment!
Så följer du den lättast: Topp med utskurna, transparenta områden.
Så följer du den snyggast: Lager på lager (Transparent kjol under vanlig kjol, transparent skjorta över större bustier/topp etc)

A trend that always pops up every now and then are transparent fabrics, but this time the focus is rather on transparent parts and details instead of the entire garment. This is a perfect trend for those who like layering, free for experiments!
To follow the trend the easy way: A top with cut out, transparent areas.  
To follow the trend the ultimate way: Layers (Transparent skirt in plain skirt, transparent shirt over larger bustier / top, etc.)

PASTELLER/PASTELS
Vad vore vårmodet utan pastellfärgerna? Åter igen har det synts på catwalken världen över fast denna gång framförallt kombinationer i samma färg istället för färgpaletten som syntes förra våren. Helst ska du vara klädd från topp till tå i samma nyans!
Så följer du den lättast: En pastellfärgad klänning med skor i samma färg
Så följer du den snyggast: Ett kostym-set (gärna i en slappare, lite oversizad model) i en pastellfärg.

What would spring fashion be without the pastel colors? Again it has been seen on the catwalk all over the world but this time above all combinations of the same color instead of the color palette that appeared last spring. Ideally, you will be dressed from head to toe in the same shade!   
To follow the trend the easy way: A pastel dress with shoes in the same color   
To follow the trend the ultimate way: A costume set (preferably in a relaxed, slightly oversized model) in a pastel color.

HATT/HAT
Detta gör mig lycklig, en av säsongens hetaste accessoarer blir hatten! Alla former och färger är rätt så det är bara att gå lös i hatt-djungeln. Matcha den med skinnjackan, kostymen eller den söta klänningen, det finns ingen outfit där den inte blir pricken över i! Jag älskar Ralph Laurens lite farbror-inspirerade hatt på första bilden ovan.
Så följer du den lättast: En vanlig, svart slokhatt.
Så följer du den snyggast: Experimentera med mönster och färg, sätt målet att ha en hatt som ingen annan har!

This makes me so happy, one of the season’s hottest accessories is hats! All shapes and colors are right so just gocrazy in the hat-jungle. Match it with a leather jacket, suit, or a cute dress, there’s no outfit where it will notamazing! I love Ralph Lauren’s little old man-inspired hat on the first picture above.   
To follow the trend the easy way: A common, black slouch hat.   
To follow the trend the ultimate way: Experiment with pattern and color, with the goal to have a hat that no one else has!

MÖNSTER/PATTERNS
Precis som i höstas så har väldigt mycket mönster synts till inför våren. Framförallt blommor har klätt modellerna på catwalken men även djurmönstrat, prickigt, rutigt och fantasimönster har synts till. Ju mindre mönster, desto bättre!
Så följer du den lättast: Små-blommig sommarklänning.
Så följer du den snyggast: Shorts/kjol och kavaj/jacka i samma mönster.

Just like last fall we can see a lot of patterns this spring. Especially flowers have been worn by models on the catwalk but also animal pattern, polka dots, plaid and imaginative patterns have been seen. The smaller the pattern, the better!   
To follow the trend the easy way: Small-flowered summer dress.   
To follow the trend the ultimate way: Shorts/skirt and blazer/jacket in the same pattern.

REPTILMÖNSTER/REPTILEPATTERN
Reptilmönstret har kommit tillbaka igen, denna gången framförallt på skinn istället för transparenta tyger som syntes för två år sedan. I neutrala färger som svart, vitt och brunt eller starka färger som rosa och blått spelar ingen roll bara det får stå i fokus!
Så följer du den lättast: Väska eller skor.
Så följer du den snyggast: En långärmad tröja med enkel modell.

The reptile pattern is back again, this time mainly on leather instead of transparent fabrics that appeared two years ago. In neutral colors like black, white and brown or bright colors like pink and blue doesn’t matter, just let is be in focus!   
To follow the trend the easy way: Bag or shoes.  
To follow thetrans the ultimate way: A long-sleeved shirt with a simple model.

GLADIATORSANDALER/GLADIATOR SANDALS
De gladiatorinspirerade sandalerna är tillbaka i alla olika former och färger. Matcha till klänningen eller shortsen, benen ska i alla fall vara bara! Riktigt snyggt och somrigt är det med en färgmatchning som hos Gucci.
Så följer du den lättast: Ett par sandaler som slutar vid ankeln i svart eller brunt.
Så följer du den snyggast: Ett par sandaler som går upp en bit på vaden, ju högre desto bättre!

The gladiator-inspired sandals are back in all different shapes and colors. Match them wiat a dress or shorts, bur bare legs are a must! I really love the color matching in the Gucci-picure.   
To follow the trand the easy way: A pair of sandals that ends at the ankle in black or brown.   
To follow the trend the ultimate way: A pair of sandals that go up a bit on the calf, the higher the better!

RÄNDER/STRIPES
Jag måste nog säga att detta är den hetaste trenden i vår, den syns redan ÖVERALLT. Ränderna ska helst vara i svartvitt eller blåvitt men även färgglada versioner har synts till här och där. Får du ihop denna med den svartvita trenden slår du två fashion-flugor i en smäll och kommer garanterat vara snyggast vart du än går!
Så följer du den lättast: En randig topp
Så följer du den snyggast: Svartvitrandiga byxor.

I must say that this is the hottest trend this spring, you can already see it EVERYWHERE. The stripes should preferably be in black and white or blue and white, but also colorful versions have been seen here and there. If you wear this as the black and white trend you’ll turn two fashion-birds with one stone and is sure to be the hottest girl wherever you go!   
To follow the trend the easy way: A striped top   
To follow the trend the ultimate way: Black and White striped pants.

HÅLIGT/HOLES
I vår ska du ha på dig trasiga kläder! Nejdå, men håliga får de gärna vara. Både små, diskreta hål som hos Balmain, stora utskärningar som hos Alexander Wang eller nätinspirerat som hos Chloé går bra.
Så följer du den lättast: Skor eller väska med mindre hål i.
Så följer du den snyggast: Ett plagg med stora utskärningar (möjligtvis fyllt med ett tunnare, transparent tyg)

This spring you have to wear ragged clothes! Haha no, but if they have holes in them that’s a good thing. Both small, discrete holes like at Balmain, large cutouts like at Alexander Wang or net-inspired as at Chloé works.  
To follow the trend the easy way: Shoes or bag with small holes in it.   
To follow the trend the ultimate way: A garment with large cutouts (possibly filled with a thin, transparent fabric)

VOLANG/FLOUNCE
Från höstens peplum-trend tar vi det nu steget längre till riktiga volanger. Det spelar ingen roll om den sitter på kjolen, toppen, byxan, jackan eller klänningen, men den får gärna vara stor och i fokus.
Så följer du den lättast: Använder något av peplum-topparna eller jackorna du har kvar från hösten.
Så följer du den snyggast: En kjol med en stor och tydlig volang rätt över (Balenciaga)

From this autumn’s peplum trend we are now one step further to real ruffles. It does not matter if it’s on the skirt, top, panst, jacket or dress, but it let it be large and in focus.
To follow the trend the easy way: Use any peplum-tops or jackets you have left from the fall.
To follow the trend the ultimate way: A skirt with a large, clear ruffles (Balenciaga).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Har precis hittat hit till din blogg. Gillar den skarpt! Måste bara berömma dig för detta inlägg, så proffsigt gjort. Verkligen en perfekt sammanfattning om vårens trender, känns som om du lagt ner tid också. Bra gjort!

  Stina 2013-03-04 22:58:13
  Svara
 • Snyggt! Gillar svartvitt och volangerna 🙂

  Sofia 2013-03-03 22:21:18 http://lovejournal.blogg.se/
  Svara
 • Himlarns bra inlägg! Tummen upp 🙂

  annayellowbanana 2013-03-03 16:28:57 http://annayellowbanana.se
  Svara
 • Älskar det svart/vita & randiga temat!:)

  Jojo 2013-03-03 14:05:57 http://www.jojosmind.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!