SVAR PÅ EGYPTENFRÅGESTUND

Var det dyrt att resa dit? Och var det billigt där? 

Vanligast när man åker till Egypten är att man tar en charterresa vilket inte är så farligt dyrt. Vi köpte ju resan sista-minuten dessutom! Priserna varierar väldigt mycket där. På vårt hotell kostade en middagsrätt mellan 200-400 kronor medans den kunde kosta 50 kronor utanför hotellet. Så det beror helt på vart man går!

Blev man solbränd där, sådär snyggt sommarbrun?

Ja en vecka är ju egentligen lite för kort för att räkna med någon riktig bränna, men vi fick i alla fall mycket mer färg än var vi förväntat oss!

Kunde ni gå utanför hotellet?

Självklart! Vi åkte till lite andra städer och var ute och åt på restauranger i vårt eget område.

Hann du njuta av resan när du var där? Du tog ju så många outfit bilder. 

Självklart hann jag njuta! Jag ÄLSKAR ju att ta fina outfitbilder och visa dem för er, så det är ju njutning för mig. Sedan tog jag ju bara outfitbilder på det jag hade på mig på kvällarna varje dag, och det tar ju inte så jättelång tid när man har alla fina miljöer precis utanför hotellrummet 🙂

Hur varmt var det i vattnet och i luften?

Både luften och vattnet var mellan 20-25 grader.

Har du något tips för att få en snygg och hållbar solbränna? vilken solskyddsfaktor använde du? 

Smörja in med mycket fukt varje morgon och kväll och inte bränna sig! Jag Hade bara solskyddsfaktor på näsan (20-stift) och när man bränt mig lite (6an).

Vad skiljer Egypten från dina andra solresmål du varit på?

Egypten är ett typiskt sista-minuten-resemål för mig. Ganska billigt att åka och solsäkert utan att behöva åka för långt. Så som en sådan resa är det helt perfekt men om jag hade bokat resan ett halvår i förväg hade jag ju valt något annat. Det är lite kallare än vad jag är van vid och inte lika god mat, men solstolarna är ju detsamma och det var där jag spenderade den mesta tiden så 🙂

Var var bäst/sämst?  Var i Egypten förra året och tyckte att alla killar va så ”på” hela tiden, var dom det på dig med?

Bäst var ju självklart att få suga i sig en massa solsken, gå runt i shorts och klänningar och bara ta det lugnt en vecka och umgås med mamma och pappa. Sämst var väl att vi frös en hel del och att maten inte är något vidare alls. Ja dom var på mig med och först blev jag rädd men sen märker man att alla faktiskt är väldigt snälla och trevliga även om det kan kännas obehagligt.

Varför följde inte Jonatan med?

Han var där veckan innan med vår kusin på en fiskeresa!

Var det lagom och stanna en vecka eller skulle man välja två om man även vill åka på lite utflykter och se pyramiderna osv?

Jag hade nog inte riktigt klarat en vecka till men jag är inte riktigt för sevärdheter heller så om det är viktigt för dig att både hinna se sevärdheter och ha solsemester så skulle jag nog ta två veckor! Men tänk på att de är typ 6-10 timmar till pyramiderna från turistorterna och lika många timmar tillbaka sen! Många åker dit utan att tänka på det så det kan vara bra att veta 🙂

Vilken är din favoritbikini av dem man såg på dig?

Denna älskar jag!

Kan du tänka dig och åka tillbaka till samma ställe om några år? 

Självklart, men återigen om det är en sista minuten och jag bara vill komma iväg en vecka!

Var det bra shopping?

Haha nej, den var helt usel! Så dålig så att det faktiskt är kul… haha.

Va det god/bra mat där nere? Eller va man rädd för att bli dålig om man åt något? (:

De är inte så bra på mat där nere, det mesta har dålig smak och är torrt men vi hittade faktiskt några ställen med riktigt bra mat! Det går ju aldrig att veta vad man skulle bli dålig av så det skulle mest vara jobbigt att tänka så. Jag åt bara vad jag ville men undvek självklart gatukök och sådant.

Hej! Vad hette hotellet ni bodde på? Funderar själv på en resa till den delen av Egypten, så lite boende- och andra tips är suveränt! 

Vi både på Savoy i Soho! Soho är ett lugnt och skönt område utan försäljare och annat hysteriskt.

Du skrev i nästan alla inlägg ”jag har inte så stora förväntningar”. Var det verkligen en rolig resa? ville du verkligen dit.

Jag har gått tillbaka i arkivet och kollat och det jag hittar är att jag skrev en gång att jag inte hade så höga förväntningar på shoppingen, just för att jag har erfarenhet av att den inte är så bra. Annars hittar jag inte en enda gång jag skrev det. Det är ju självklart att jag ville dit och att det var en bra resa, vem vill inte ha en massa plusgrader och sol såhär mitt i den gråa vintern?

Vart har du köpt dina bikinis som du hade på dig på bilderna? Jättefina 

Båda de jag visade er är från H&M!

Vad tyckte du om alla jobbiga försäljare? Hur tyckte du egyptierna generellt var?

Jag var livrädd för försäljarna! Hahaha. Jag trodde ett tag att jag aldrig skulle komma hem igen, helt seriöst… haha. Men alla är ju snälla, bara väldigt ivriga. Alla i Egypten är jättetrevliga och vänliga, men just hotellpersonal kan bli lite arrogant.

Du skrev att du inte var så förtjust i Egypten, hur kommer det sig?

När jag skrev det så jämförde jag det med Thailand/Filippinerna/Malaysia och sådana ställen som jag brukar resa till på vintern. Eftersom att Egypten är mycket kallare, inte riktigt lika vackert (enligt mig, det är olika) och inte har samma fantastiska mat så är jag van vid att bli lite besviken på Egypten. Plus att jag egentligen inte gillar att resa charter, åker hellre till oupptäckta ställen utan turister 🙂

När det kommer till kläderna, får man massa blickar på sig ifall man går i korta shorts eller klänning? Du verkade ha sommarkläder på dig, tror du det funkar?

Ja, fast man får blickar på sig ändå så det är bara att köra… haha.

Hur mycket pengar behöver man ha med sig om man åker dit? :O hur mycket hade du med dig? 

Eftersom att jag åkte med mina föräldrar så betalade jag ingen mat och jag shoppade bara ett par solglasögon så jag la 200 kronor sammanlagt. Men nästan alla hotell har all inclusive så utöver det behöver du ju bara räkna med om du vill göra någon utflykt, äta utanför hotellet någon kväll och om du vill shoppa något 🙂

Visst var det Fillipinerna du var i? Visste inte att det låg i Egypten nämligen!

Nej jag ska till Filippinerna senare i vår, och det ligger i Asien vid Thailand ungefär. Nu var jag i Sharm el Sheikh i Egypten 🙂

Hur lång tid tar det att åka dit? 

Det tar ca 5 timmar med flyg från Arlanda.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!