MINA BÄSTA TIPS FÖR ATT PRESTERA SÅ BRA SOM MÖJLIGT

Sommaren börjar lida mot sitt slut och det är dags för nya tag hos de flesta. Så jag tänkte att det passade bra att publicera mina bästa tips för att prestera så bra som möjligt igen. Jag har lagt upp dessa förut men det kan vara bra med en liten påminnelse för er gamla läsare och ni nya kanske inte ens har sett den än!

Sätt upp mål
A och o för att lyckas med något är att sätta upp mål. Och gör det inte bara i huvudet utan skriv ner det på papper så att du ser det framför dig och inte bara skjuter bort det bakom andra tankar. Skriv upp ett mål högst upp på en sida och sedan under skriver du ner delmål som du måste klara av för att ta dig till det stora målet. Skriv även gärna ner längst ner på sidan varför du vill nå det här målet och vad det skulle ge dig för att öka motivationen ytterligare. Kolla sedan på dessa mål ofta och stryk delmålen efter att du klarat av dem. Om du ger dig själv en liten belöning efter att du klarat varje delmål brukar det bli ännu roligare att fortsätta sen.

Investera
Köp fina anteckningsblock, en kalender och gärna en inspirationsbok som jag har där jag skriver ner alla mina idéer till tex bloggen, alla mina mål inom olika områden, listor på vad som ska göra osv. Den boken använder jag varje dag! Visst, det är en tråkig grej att lägga pengar på men ju snyggare grejer du har, ju roligare är dem att skriva i vilket ger dig mer att ta ifrån och gör dig mer strukturerad och förberedd.

Skaffa dig en koncentrationsplats
Att sitta vid facebook och skriva årets största inlämning i Historia på samma plats ger oftast inget bra resultat. Du blir lätt lat då du får ”känslan av facebook” när du ska skriva inlämningen. Försök därför att hålla detta så långt ifrån varandra som möjligt. Jag har skaffat mig en plugg och blogg-plats i ett utav våra gästrum där jag bara sitter när jag pluggar eller när jag verkligen ska koncentrionsblogga. När jag sitter där finns det inga störande moment då jag befinner mig i ett gästrum (finns inte så mycket att se) och jag kopplar bara ihop det med koncentration, fokus och prestation. Nu förstår jag att alla ni självklart inte har ett tomt rum som bara står och väntar på att du ska förvandla det till din koncentrationsplats men du kan göra en koncentrationsplats utav köksbordet, dina föräldrars rum, ett café eller ditt eget skrivbord om du sitter vid facebook i tex. sängen eller soffan. Det går alltid att lösa! Jag har till och med sån tur att jag har två datorer, en vanlig laptop och en mini så jag använder mig utav mini-datorn när jag pluggar så att det inte ska finnas något annat än mina gamla arbeten på som stör. Ha lite fantasi och skilj fritid och arbete så långt ifrån varann som det går! Detta är förmodligen mitt absolut bästa tips och det tog mig igenom hela gymnasiet.

Planera
Planera upp din plugg eller arbetstid och börja i tid. Har du en inlämning till på fredagen så skriver du tex upp vilka rubriker du ska skriva på måndagen, tisdagen och onsdagen, skriver ner att du ska skriva om och rätta på torsdagen och bara läsa igenom och skicka in på fredagen. Det fungerar super för mig!

Bestäm vad du satsar på och arbeta utifrån de kriterierna
Ha ett mål med varje arbete och se till att arbeta noga efter kriterierna – det är nyckeln till allt. Gör du det bra så vet du redan innan vilket betyg du får och får du det inte, kan du alltid bevisa att du förtjänar det igenom att visa kriterierna och jämföra med ditt arbete.

Ha självförtroende
Om du sitter och tänker att du aaaaldrig kommer klara din uppgift så kommer du inte göra det heller. Negativa tankar ger dåligt resultat. Tänk positivt istället ”Jag kommer klara det här superbra och ge mitt absolut bästa!”. Även om du måste tvinga dig själv att tänka det om och om igen så kommer det fungera.

Ge inte upp
Ja, det suger ibland och man vill bara lägga sig på golvet och dö men åtetgå då till ditt mål och vad du skrivit längst ner på sidan om varför du vill klara målet och var det kommer ge dig. Tänk sedan igenom en bra belöning du ska få när du är klar och sätt igång!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • […] Har du nagra tips pa hur man kan bli mer pluggmotiverad? hade du nagonsin det problemet sjalv nar du gick pa gymnasiet? Visst hade jag det! Läs min plugguide HÄR. […]

    FannyStaaf.se » ANSWERS PART 5 2012-11-06 15:37:10 http://fannystaaf.se/?p=28734
    Svara
  • väldigt bra inlägg! kan du inte skriva ett liknande inlägg snart angående träning/kost och hur man bör lägga upp en sådan plan. Tycker det är svårt att få dom två momenten att gå ihop…..

    Linn 2012-09-04 20:10:46
    Svara
  • Super! Nu blir man mer taggad ! 🙂

    . 2012-09-04 17:07:04
    Svara
  • Taaaack så himla mycket! Jag älskar dina tips-inlägg då de alltid hjälper och dina inlägg om din mysiga vardag!

    Lovisa 2012-09-03 20:08:49
    Svara
  • Superbra tips Fanny! Du är Grym :D.

    Tora (torathestar.blogspot.com) 2012-09-03 19:57:02 http://torathestar.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!