HÖSTTRENDER 2012

Nu har jag åter igen dragit ihop hösttrenderna i ett inlägg. Jag har gjort det dubbelt så stort också, jag har skrivit om 14 trender den här gången, vanligtvis har jag bara med 7! Till varje trend har jag 3-4 bildförslag, en liten beskrivning, hur man lättast kan följa trenden för de som inte vågar allt ultimat och sedan hur man följer den absolut snyggast (enligt mig). Senare kommer jag även välja ut några av trenderna och ge förslag på plagg man kan köpa i butik nu för att följa den. Hoppas ni gillar det! / I’ve pulled together a post with important trends this fall. I hope you like it!

OVERSIZE/OVERSIZE
Ja, vi tar väl störst först och oversize är inte bara störst för att det betyder stort utan för att det synts på nästan alla visningar inför hösten och vintern 2012. Det är inte precis en ny trend men i år är den större än någonsin. Du kan oversiza allt från jackor och kjolar till väskor, skor och byxor. Många känner sig stora och klumpiga i oversizade kläder och då är ett tips att matcha det till någonting riktigt tight. Ett par stora byxor och ett tight linne eller en oversize jacka eller topp med ett par stuprör t ex. ”Tänk stort”!
Så följer du den lättast: En oversizad väska eller en stor kofta.
Så följer du den snyggast: En kappa som är riiiktigt, riktigt oversize. Inspireras av bild 1 och 4 ovanför.

FÄRGSPRAKANDE PÄLSAR/COLORED FURS
Pälsar har synts på catwalken ofta, men aldrig riktigt såhär. I år ska de ha en massa färg och mönster och ju galnare, desto snyggare. Här har du din chans att synas och sticka ut i vinterkylan när alla andra går runt med sina svarta dunjackor!
Så följer du den lättast: En enfägad päls i en färg du känner dig bekväm i.
Så följer du den snyggast: En multimönstrad päls med något snyggt mönster. Jag älskar Fendi’s här ovanför.

HELSVART/ALL BLACK
Hur skönt är det inte att bara klä sig helsvart ibland? Men hur tråkig känner man sig inte då? Tur för oss att helsvart är en av höstens största trender! För att byta ut den där tråkiga känslan mot den trendiga ska du försöka blanda så många olika material som möjligt. Tänk jeans, skinn, transparent, stickat, lack, siden, paljetter osv. Ju fler olika material, desto bättre!
Så följer du den lättast: Ett par svarta jeans, en transparent topp och och läderboots.
Så följer du den snyggast: Lager på lager – more is more!

BLOMMIGT/FLOWERPATTERNS 
Ja det är sant, ni kan bära era blommiga plagg året runt 2012! Dock så är det snyggast om plagget har mörka färger i grunden så att det inte ser allt för somrigt ut. Detta går att matcha riktigt snyggt till svart skinn och i kombination med något oversize.
Så följer du den lättast: En blommig klänning och så kastar du på dig ett par stumpbyxor under när kylan kommer.
Så följer du den snyggast: På en kappa.

KNÄHÖGA STÖVLAR/KNEE HIGH BOOTS
I år ska stövlarna vara snäppet högre, upp till knät är perfekt. Många modeller har även lite oversize-känsla över sig (Se: Givenchy). Köper du ett par sådana här utan klack kommer du ha något bekvämt att vara rätt i hela hösten och vintern, i skolan eller på jobbet som på krogen.
Så följer du den lättast: Ett par vanliga stövlar utan klack.
Så följer du den snyggast: Fixar ett par i den galet snygga Givenchy-modellen.

LILA/PURPLE
Det är många färger som är rätt i höst men absolut störst är lila, i alla nyanser från kornblått till vinrött.  Matcha med andra lila plagg, svart eller grått. När det kommer till andra färger i höst, tänk höstlöv.
Så följer du den lättast: En lila topp.
Så följer du den snyggast: Lila från topp till tå (gärna i olika nyanser)

MARKERAD MIDJA/MARKED WAIST 
Markerade midjor syns åt både höger och vänster i höst. Snyggast är det om man lyckas matcha färgen på ett skärp med färgen man har på jackan/klänningen/toppen som man har under. Och när du väljer bälte: ha fantasi!
Så följer du den lättast: Ett tunt, svart skärp.
Så följer du den snyggast: Ett skärp med något slags motiv så att det inte bara är där och håller in utan verkligen syns.

SKINN/LEATHER
Ja, har jag någon gång gjort ett sådant här inlägg UTAN att skinn har varit med som trend? Nej, jag tror inte det. Haha. Men, som ni säkert alla vet så fullkomligen älskar jag det så jag klagar inte. I år har skinnet gått från att vara i alla möjliga olika färger och nyanser till att vara nästan uteslutande svart. Åter igen, stor glädje från min sida! Plaggen är också väldigt mycket oversize-inspirerade den här säsongen och en baggy läderbyxka har synts på fler än tre och fyra visningar.
Så följer du den lättast: Skinnjacka
Så följer du den snyggast: Skinnbyxor

LYXIGA DEKORATIONER/LUXURIOUS DECORATIONS
Lyxiga dekorationer som pärlor, stenar, gulddekorationer och paljetter har synts mycket i höst. Balmain gör det givetvist bäst (vad har någonsin varit fel där?) men det finns många budgetalternativ att välja bland i butikerna också och annars är det väldigt lätt att fixa ett plagg själv.
Så följer du den lättast: Ett stort och maffigt halsband med pärlor eller stenar.
Så följer du den snyggast: En dekorerad klänning till festen.

STORA VÄSKOR/OVERSIZED BAGS
Som jag skrev uppe under ”Oversize” så ska väskorna vara stora i år och det är ju superbra för det innebär att vi får plats med mer i dem. Så nu kan du ha med dig datorn, kalendern, lunchen och kameran och fortfarande vara trendig. Underbart!
Så följer du trenden lättast och snyggast: Stor väska.

GALNA MÖNSTER/CRAZY PATTERNS
Ju galnare, desto bättre. Ja i höst är verkligen säsongen man får ta i ordentligt om man vill! Vågar du så bär både byxa och överdel i samma mönster. Tycker du att det blir för mycket är det bara att slänga in ett svart plagg istället. Mönstret kan sitta på allt men som ni ser ovanför är kostymbyxa och kavajkappan det populäraste.
Så följer du den lättast: En mönstrad topp eller klänning.
Så följer du den snyggast: Mönstrade byxor, ger ett helt annat intryck än toppen.

MJUKA AXLAR/SOFT SHOULDER SILHOUETTE 
De senaste säsongerna har det varit många vassa och stora axlar som har skrikit attityd. Den här säsongen är dom istället helt bortblåsta och ersatta av mjuga, kvinnliga axlar. Jag tycker själv att det här är mycket mer smickrande för kroppsformen så det blir ett plus på det!
Så följer du den lättast: En lite oversizad topp.
Så följer du den snyggast: En jacka eller kappa.

LÄDERHANDSKAR/LEATHERGLOVES 
Inte någonting speciellt nytt, men ett skönt och fortfarande snyggt mode! Lädermaterialet står stadigt på trendkartan men vågar du så får de gärna ha en lite roligare färg än svart. Kanske inte skrikrosa om du inte vill, men mörkt lila, vinrött eller marinblå.
Så följer du den lättast: Ett par vanliga, korta handskar.
Så följer du den snyggast: Köp ett par lite roligare med färg, en udda modell eller kanske dekorationer.

LACKAT/PATENT LEATHER 
Skinn har vi som sagt sett säsong eller säsong oavsett om det är i 30 grader i Augusti eller i 25 minus i Februari. Men nu finns det ett lite roligare alternativ om man tröttnat – lackat! Snyggt på allt, precis som skinnet. Väskor, skor, byxor, jackor, toppar, kjolar. Detta är ett riktigt snyggt material att använda om man vill köra på den helsvarta trenden och blanda material. Lacket ger ett djup i det!
Så följer du den lättast: Ett par lackade, svarta boots.
Så följer du den snyggast: Ett par lackade stuprörsbyxor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Tack Fanny!! Superbra inlägg 😀

    Bea 2012-08-20 22:29:16
    Svara
  • Oh, härlig läsning! Du är ju grymmare på sånt än vad tidningarna beskriver! 🙂

    Victoria Eklund 2012-08-20 18:51:48 http://victoriaeklund.blogg.se
    Svara
  • Hej Fanny!
    jag har lite frågor om Xlash, såg i ett tidigare inlägg att det var en av dina skönhetsfavoriter. Frågorna är om den verkligen hjälper? hur länge har du använt den och när man har använt den den rekommenderade tiden ska man fortsätta för att behålla fransarnas längd? Är verkligen sugen på den men vill verkligen veta om den är värd pengarna så skulle vara så tacksam att få veta vad du tycker.

    Karro 2012-08-20 12:53:27
    Svara
  • Jättebra jobbat med detta inlägget, du måste ha lagt ner massor av tid! Jätteinspirerande, tack! 🙂

    Sally 2012-08-20 10:30:49
    Svara
  • Älskar dina sånna här inlägg, du har gjort det jättefint med många olika bra tips!!

    Laura 2012-08-20 08:36:09
    Svara
  • Åh vilken bra guide, bättre än många tidningars faktiskt:) har precis införskaffat mig ett par byxor med ett coolt mönster, känns bara så rätt;)
    Kramis

    Ebba 2012-08-19 23:39:44 http://Www.cutething.blogg.se
    Svara
  • Oj vad du måste ha lagt ner tid på det här inlägget, superfint gjort med många konkreta tips. Det gillas!

    Sarah 2012-08-19 22:50:03
    Svara
  • Verkligen jättebra inlägg! Nu har jag stenkoll på vad hösten har att erbjuda 😀

    moa 2012-08-19 22:42:17 http://mthorneus.blogg.se
    Svara
  • äntligen! rolig läsning!! 🙂

    Malin 2012-08-19 21:17:36 http://malinwahlbom.blogg.se
    Svara
  • Super bra inlägg!

    Rebecca 2012-08-19 20:43:42 http://rebeccahanssons.blogg.se/
    Svara
  • hehe jag har också gjort ett liknande inlägg tidigare faktiskt 🙂

    http://annayellowbanana.spotlife.se/2012/08/17/fall-2012-trend-reports/#respond

    annayellowbanana 2012-08-19 20:39:42 http://annayellowbanana.spotlife.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!