SVAR PÅ SKOTTLANDSFRÅGORNA

Vart bodde ni när ni var där ? 
Vi bokade inga hotell innan utan vi hyrde en bil och bara åkte som vi kände och så tog vi in på Hotell och B&B’s där vi var då när det började bli kväll! Så vi bodde en natt i Fort Williams, en i Drumnadrochit, en stad jag inte kommer ihåg vad den hette, Ullapool, Plockton och två nätter i Edinburgh!

Vad köpte du?:)
Du kan se det HÄR, HÄR, HÄR och HÄR.

Hej! Verkade som att ni hade en fantastisk resa och jag blir riktigt sugen att åka dit när man ser dina bilder. Ni verkade ju åka en hel del bil, men tror du att det går bra att ta sig runt i landet om man inte har bil också?
Jag tror att det finns så att man kan köpa in sig på en buss som åker runt men det blir inte alls samma grej. Tyvärr tror jag inte riktigt att det går att konkurrera med egen bil då man kan välja precis vart man vill åka, när man vill stanna och vad man vill se. Åker man med en buss blir det mest turistgrejerna. Sedan om jag gillar att vandra eller cykla så är det många som gör det!

Vad var de absolut viktigaste att packa ner i resväskan enligt dig? Asså vad var viktigast att ha med sig till skottland enligt dig… 
En varm tröja!

Vart fanns den bästa shoppingen i Edinburg och vilka butiker? Var det dyrt? 
På Princes Street fanns alla stora kedjor. H&M, Zara, TopShop, Primark, River Island, Urban Outfitters osv

Ni såg ju tåget och bron i Harry potter, såg ni något mer från de filmerna? 
Alltså, allt ser ju mer eller mindre ut som där som spelar in Harry Potter men jag vet inte om det är i England eller Skottland dom faktiskt har spelat in. Tex. Ön som Dumbledore är begravd på blev det en liten grej av då jag tyckte att jag såg liknande öar överallt, haha.

Vad kostade det att åka med Hogwarts Expressen och hur lång tid åkte ni? Verkligen jättefina bilder!
Vi åkte aldrig med den utan åkte bredvid den med bilen, haha. Men jag tror det kostade ungefär 400 kronor per person och den går väl ca en timme 🙂

Vad tycker du om dialekten?
Den var verkligen inte alls som man tror, jag tänkte inte ens på att den var annorlunda.

 Vad tyckte du om maten?
Skottland har ju haft väldigt dålig mat men nu åt vi faktiskt riktigt mycket gott. Man får vara noga med vart man väljer att äta bara!

Hej jag har också varit i Skottland faktiskt! Jättevackety, var i Glasgow och Edinburgh men kommer inte ihåg så mycket, är shoppingen bäst i Sverige eller i Skottland?
Alltså Skottland är ju roligt då de har kedjor som inte Sverige har som Primark, Miss Selfridge och River Island, annars är det ungefär samma utbud!

Hej! Funderar på att åka till Skottland över en långweekend, typ 4-5 dagar. Det verkar som ni har sett mycket under er resa och jag undrar om du kan rekommendera någon utav städerna du besökt, för en sådan vistelse? Alltså där man kan bo i 4-5 dagar och utgå ifrån för mindre dagsutflykter, men som även har mycket shopping och stadsliv! Tack för hjälpen
För att se det bästa av typiska Skottland så måste man nog skippa shoppingen och statslivet enligt mig om man vill utgå ifrån samma ställe. Av vad jag har sett så är det väldigt mycket antingen eller. Antingen så bor man i Edinburgh och har storstadskänslan, bra shopping och så men då får man inte se så mycket av den fantastiska naturen. Eller så utgår man från en pytteliten stad som min favorit, Plockton, och åker runt och ser natur, gamla slott, vackra sjöar osv. Vill man ha både och får man nog ta och hyra en bil och åka runt!

Hur varmt väder hade ni?
Jättekallt! Mellan 10-15 grader. Jag envisades med mina shorts och klänningar för att det faktiskt är Juli, haha.

Vilken stad/del av Skottland rekommenderar du mest om man verkligen vill få ut ALLT från en weekend där?
Som jag svarade på frågan här ovanför så tror jag att man får välja lite. Edinburgh för shopping och sånt och Plockton eller Ullapool för landskapet. Dock så har jag för mig att Inverness har riktigt fin natur som inte ligger så långt utanför staden och de har riktigt bra shopping också.

Fanns det nån bra second hand där?? 
Jag hann inte kolla in secondhanden där faktiskt, dock så tror jag att den ser väldigt annorlunda ut från vad den gör i Sverige.

Såg du många gubbar i röda kjolar/kiltar?
Några stycken, men det är inte så att alla springer runt så, haha

I wonder if the accent was understandable at all ?
Yes it was! I didn’t have a problem with it at all 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!