I'M GOING TO ROME!

Vet ni vad jag gjorde i fredags kväll? Jag bokade en resa till Rom! Jag och Emelie hade bestämt att åka någonstans på påsklovet men då hon tillfälligt bor utomlands så låg resebokningen i mina händer så det var lite läskigt, speciellt när vi inte ska åka charter heller men nu är flyg och hotell bokat och betalt. Det ska bli så himla kul! Jag har aldrig varit i Italien förutom i skidorterna och jag har alltid velat åka så det ska bli superkul. En riktigt mysresa med världens bästa tjej! Tror jag har hittat ett grymt bra hotell också med en riktigt fin takterass med pool på.

Men, nu behöver jag alla era bästa Rom-tips! Shopping, mat, något som är värt att se? / I need all your best tips on Rome! Shopping, food, things that’s worth seeing?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Jag har varit i Rom två gånger. Första gången gick jag och min familj runt och kollade på alla gamla byggnader (colosseum, Forum Romanum, Pompeji etc.) När jag sedan åkte dit bara jag och mamma så gick vi bara runt. Utan några måsten. Det är nog den mysigaste resa jag varit på. Att bara gå runt och känna atmosfären är underbart. En glass på Spanska trappan och ett mynt i Fontana Di Trevi är även måsten såklart.
  Gällande mat, på alla stora torg är det oftast svindyrt. Men går man in en liten bakgata så är det oftast mycket billigare och även mysigare. Där har de oftast allt man vill äta i Rom, pizza, pasta, lasagne, glass etc.
  Shopping har jag ingen aning om då det var länge sen jag var där.
  Det finns även ett torg där dem säljer färsk frukt, kommer inte ihåg namnet men om du hittar vad det heter, gå dit. 😀 Hoppas det hjälper lite grann.

  Agnes Milton 2012-01-31 20:47:27 http://agnesmilton.blogg.se
  Svara
 • Åh jag vill också till Italien! Fråga/kolla i arkivet på Angelica Blick’s blogg, har för mig att det var Rom hon bodde i nårga månader 🙂

  Martina 2012-01-31 19:39:24
  Svara
 • Åh, Rom är en av de vackraste städerna som finns, jag lovar! Var man än går stöter man på någon vacker byggnad eller något mysigt café, och det finns gamla kyrkor och sevärdheter överallt!
  Antar att ni kommer vilja besöka Vatikanen och Petruskyrkan, och då är mitt tips att gå upp extra tidigt den dagen, för då slipper ni köer! När jag var där med familjen hoppade vi över frukosten till och med! Klart värt det, för senare på dagen ringlar kön lång över hela torget framför kyrkan, och det är inte så kul kanske…
  Sedan är ett annat tips att gå till en mataffär och köpa med sig picknick för att sedan sätta sig i någon park och äta lunch. Så mycket godare (och billigare!) än att äta på restaurang! Det kan man göra nån dag i alla fall 🙂 Att bara sen gå runt i Rom och inte göra något särskilt är perfekt på våren! Hoppas ni får roligt 🙂

  Sara 2012-01-30 10:38:05 http://whenitcomesto.blogg.se
  Svara
 • Läs boken eat pray love så får du sjuuuukt mycker rom tips! Läste den själv och blev supersugen att åka dit! Det är typ en fjärdedel av den som bara handlar om rom :))

  Alma 2012-01-30 08:05:04
  Svara
 • SEPHORA! Sminkpalatset..

  Proma 2012-01-29 22:17:23
  Svara
 • Rom är en jättefin stad, jag var där på jullovet. De hade jättefin julbelysning överallt 🙂 peterskyrkan är i alla fall ett måste

  hanna 2012-01-29 21:03:35
  Svara
 • Rom is amazing! there’re a lot of beautiful monuments and pubs ;D

  altea93 2012-01-29 20:27:08
  Svara
 • älskar din blogg fanny, kan du inte köra en till outfit tävling. KRAM

  ella 2012-01-29 20:25:44 http://ellas.bloggg.se.
  Svara
 • Ni måste besöka någon marknad i rom! De kan ha jätte fina och ovanliga kläder och smycken m.m 😀

  Julia 2012-01-29 20:07:14
  Svara
 • Gud så härligt. Var där med familjen över jul! Heeelt underbart 🙂 Matställen har jag tyvärr inga att rekommendera då enda stället som var bra var där vi åt på julafton (har dessvärre glömt namnet). Sevärdheter finns det oändligt många. Spanska trappan, fontana di trevi, Vatikanen, colosseum.. får nog upp några tips om du googlar också. Har du några frågor får du gärna fråga 🙂

  Kram

  Madeleine 2012-01-29 20:02:22 http://jaensson.blogg.se
  Svara
 • Rom är helt fantastisk, bra resemål! 🙂

  Laura 2012-01-29 19:54:44 http://laoriz.devote.se
  Svara
 • Åh gud vad roligt! Aldrig varit där 🙂

  BECCA- Mode, foto och vardag! 2012-01-29 19:46:01 http://www.rebeccalahti.blogg.se
  Svara
 • Något som är värt att se i Rom? Vart ska jag börja… Finns ju mycket som man bara måste besöka när man är där; Colosseum, Fontana di Trevi, Spanska trappan, Forum Romanum, Vatikanstaden etc. Sen får man ju bara inte missa italiensk glass!
  Tyvärr måste jag säga att shoppingen i Rom var lite utav en besvikelse, om man inte har en FET plånbok så att säga.

  Malin 2012-01-29 19:38:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!