MINA TIPS FÖR ATT PRESTERA SÅ BRA SOM MÖJLIGT

Nytt år och nya tag, men inte bara för mig. Därför tänkte jag dela med mig utav mina bästa tips för att lyckas så bra som möjligt på jobbet och i skolan. De flesta utav dessa tips har jag skrivit förut men eftersom att ni är flera nya läsare och ni gamla kanske behöver påminnelse och en liten spark i baken så skriver jag dem igen!

Sätt upp mål
A och o för att lyckas med något är att sätta upp mål. Och gör det inte bara i huvudet utan skriv ner det på papper så att du ser det framför dig och inte bara skjuter bort det bakom andra tankar. Skriv upp ett mål högst upp på en sida och sedan under skriver du ner delmål som du måste klara av för att ta dig till det stora målet. Skriv även gärna ner längst ner på sidan varför du vill nå det här målet och vad det skulle ge dig för att öka motivationen ytterligare. Kolla sedan på dessa mål ofta och stryk delmålen efter att du klarat av dem. Om du ger dig själv en liten belöning efter att du klarat varje delmål brukar det bli ännu roligare att fortsätta sen.

Investera
Köp fina anteckningsblock, en kalender och gärna en inspirationsbok som jag  har där jag skriver ner alla mina idéer till tex bloggen, alla mina mål inom olika områden, listor på vad som ska göra osv. Den boken använder jag varje dag! Visst, det är en tråkig grej att lägga pengar på men ju snyggare grejer du har, ju roligare är dem att skriva i vilket ger dig mer att ta ifrån och gör dig mer strukturerad och förberedd.

Skaffa dig en koncentrationsplats
Att sitta vid facebook och skriva årets största inlämning i Historia på samma plats ger oftast inget bra resultat. Du blir lätt lat då du får ”känslan av facebook” när du ska skriva inlämningen. Försök därför att hålla detta så långt ifrån varandra som möjligt. Jag har skaffat mig en plugg och blogg-plats i ett utav våra gästrum där jag bara sitter när jag pluggar eller när jag verkligen ska koncentrionsblogga. När jag sitter där finns det inga störande moment då jag befinner mig i ett gästrum (finns inte så mycket att se) och jag kopplar bara ihop det med koncentration, fokus och prestation. Nu förstår jag att alla ni självklart inte har ett tomt rum som bara står och väntar på att du ska förvandla det till din koncentrationsplats men du kan göra en koncentrationsplats utav köksbordet, dina föräldrars rum, ett café eller ditt eget skrivbord om du sitter vid facebook i tex. sängen eller soffan. Det går alltid att lösa! Jag har till och med sån tur att jag har två datorer, en vanlig laptop och en mini så jag använder mig utav mini-datorn när jag pluggar så att det inte ska finnas något annat än mina gamla arbeten på som stör. Ha lite fantasi och skilj fritid och arbete så långt ifrån varann som det går!

Planera
Planera upp din pluggtid och börja i tid. Har du en inlämning till på fredagen så skriver du tex upp vilka rubriker du ska skriva på måndagen, tisdagen och onsdagen, skriver ner att du ska skriva om och rätta på torsdagen och bara läsa igenom och skicka in på fredagen. Det fungerar super för mig!

Bestäm vad du satsar på och arbeta utifrån de kriterierna
Ha ett mål med varje arbete och de till att arbeta noga efter kriterierna – det är nyckeln till allt. Gör du det bra så vet du redan innan vilket betyg du får och får du det inte, kan du alltid bevisa att du förtjänar det igenom att visa kriterierna och jämföra med ditt arbete.

Ha självförtroende
Om du sitter och tänker att du aaaaldrig kommer klara din uppgift så kommer du inte göra det heller. Negativa tankar ger dåligt resultat. Tänk positivt istället ”Jag kommer klara det här superbra och ge mitt absolut bästa!”. Även om du måste tvinga dig själv att tänka det om och om igen så kommer det fungera.

Ge inte upp
Ja, det suger ibland och man vill bara lägga sig på golvet och dö men åtetgå då till ditt mål och vad du skrivit längst ner på sidan om varför du vill klara målet och var det kommer ge dig. Tänk sedan igenom en bra belöning du ska få när du är klar och sätt igång!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • […] Om det är någon jag skall fråga så är det väll dig! Har du några pluggtips att dela med dig av? Eller har du något gammalt inlägg som handlar om ”pluggning” som du kan länka i ditt svar? Visst har jag det! Du hittar det HÄR. […]

  FannyStaaf.se » SVAR DEL TVÅ 2012-08-17 10:59:05 http://fannystaaf.se/?p=25875
  Svara
 • Hehe tom så bra så att jag skrev ut dem och lade i min egna inspirationsbok!

  Jenny 2012-01-16 16:48:25 http://jjennnyys.blogg.se
  Svara
 • Super bra tips!

  Jenny 2012-01-16 16:47:46 http://jjennnyys.blogg.se
  Svara
 • Riktigt bra inlägg! Detta va precis va jag behövde, några bra tips!! Jag gillar dessa inlägg, med olika ”levnad” tips, de kanske är fel ord men du kanske förstår ändå vad jag menar!

  Bra jobbat!

  Nathalie 2012-01-15 22:26:12
  Svara
 • Det märks verkligen att du går på Jensen, jag gör också det fast i Uppsala. Det där med att sätta upp mål och planera är verkligen jättebra, allt det andra med för den delen!
  Om man verkligen vill och försöker kommer man att lyckas, man får bara inte ge upp!

  nejra 2012-01-15 22:06:10
  Svara
 • Poängen var att vi människor är bra på olika saker och kan aldrig prestera lika bra som någon annan, ta samma väg som någon annan utan vi kanske använda det som vertyg på vägen men varje människa är unik, gör på sitt eget sätt för att lyckas.

  Anonym 2012-01-15 21:05:26
  Svara
 • tack så mycket, bra tips!

  Isabelle Edström i Örnsöldsvik 2012-01-15 20:34:36 http://isabellleedstrom.wordpress.com/
  Svara
 • Näe, Jag vet inte jag kan bara utgå från mig själv. Jag slutade för länge sedan i gymnasiet och måste säga att vissa människor är helt enkelt väldigt bra i skolan och andra har ingen energi. Jag låg därimellan, jag var varken ”för bra”(pluggis) eller dålig utan jag presterade efter lärarens förväntningar och betygsättning.Hur som helst tror jag att du är en pluggis, du är slags en mini-bella.Du tror att din metod är allra bäst. Du Tror att alla kan, visst alla kan bara dem lägger manken till och arbetar hårt, inget kommer gratis.Men vi människor är bra på olika saker och kan aldrig prestera lika bra som någon annan.

  Anonym 2012-01-15 18:59:38
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Svar till Anonym: Jag tror inte en sekund på att det finns någon som inte skulle kunna få ett MVG hur mycket de än försökte. Alla kan men vissa har det lättare och vissa måste kämpa mer. Mina tips är ju bara till som hjälp på vägen för dem som vill prestera bättre, jag tycker din kommentar känns lite orelevant. Jag bad inte om någon analys på vilken ”plugg-typ” jag är, det hör inte ens hit och jag tror inte att det du skriver om att vissa inte kan klara det stämmer.

   Fanny 2012-01-15 19:13:24
   Svara
 • bra tips!!

  ladymuffin 2012-01-15 18:34:55 http://ladymuffin.blogg.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!