LUCKA NITTON

Idag ska ni få receptet på min släkts chokladkola som är det viktigaste på julgodisbordet varje år (ja, viktigare än knäcken och pepparkakorna tillsammans).

Du behöver:

-3 dl grädde
-2 dl mjölk
-1 tsk smör
-1 1/2 dl farinsocker
-3 dl strösocker
-1 dl kakao
-2 dl sirap
-1 msk vanilj
-Några droppar ättiksprit + smör innan upphällning

Du gör såhär:

1. Blanda vispgrädden, sockret, sirapen och kakaon i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka kraftigt utan lock i 15-30 minuter beroende på grytans bottenvidd. Rör om då och då.
3. Droppa en kula smet i varmt vatten, om den inte flyter ut är kolan färdigkokad.
4. Tillsätt ättikspriten i slutet så att kolan inte sockrar sig.
5. Rör ner smöret
6. Häll upp kolasmeten i en form och låt den stelna lite
7. Skär i bitar
8. Klart!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • när ska man hälla i farinsockret och vanlijen?

    Sophia Pehrsson 2011-12-20 16:36:26
    Svara
  • vad blir det för nått? xD

    sandra 2011-12-20 09:45:03
    Svara
  • Kan du inte visa bild på dem?:)

    Linda 2011-12-20 08:27:53
    Svara
  • ÅH! Dom där ska prövas!:)

    Gjorde dina scones, som du brukar göra och jag måste säga att dom var jättegoda! Jag har använt mig av ett helt annat recept, men dina var så mycket bättre! 😀

    Sigrid 2011-12-19 20:41:18 http://Demas.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!