MAC ELLER INTE MAC, DET ÄR FRÅGAN

Nu är det såhär. Min dator har verkligen gjort sitt. Den lägger av hela tiden, USB och HDMI-uttagen reagerar ibland inte överhuvudtaget och den går fruktansvärt segt så jag känner att det är dags för en ny om denna blogg ska fortsätta gå runt ordentligt då jag nu behöver lägga ner mer än dubbelt så mycket tid än vad som är nödvändigt. Så jag tänkte önska mig en i julklapp men då är ju frågan, vilken? Jag är nu helt inne på en Mac, troligtvis Macbook Air då en lätt dator skulle underlätta otroligt mycket för mig men då jag aldrig har haft en Mac själv utan bara använt mamma och pappas ibland så tänkte jag att ni som provat båda skulle kunna få hjälpa mig. Jag vet att alla som har en Mac tycker att den är bättre men jag tycker att det verkar så himla svårt och ologiskt när man är van vid något annat.

Så min fråga till er är: Vad tycker ni är bäst, Mac eller ”vanlig”? För och nackdelar?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
62kommentarer
 • Har själv en mac och det är den bästa datorn vi haft! Den är snabb, snygg och har många bra funktioner. En till bra grej med mac är att det är mindre risk för virus än PC. Dock är det inte alltid så lätt att ladda ner saker till mac, det funkar ibland inte för mig. Fast jag har ju en lite äldre version också.
  Så om jag vore du skulle jag verkligen köpa en mac! 🙂

  hejhej 2011-11-20 19:56:05
  Svara
 • Jag har en macbook pro och jag ångrar inte en sekund att jag köpte den! Batteriet håller länge, den är lätt,snabb och snygg. Super bra dator och jag antar att macbook air är minst lika bra.
  Så jag tycker definitivt att du ska satsa på en mac och jag tror inte att du ångrar dig. 🙂

  Ayla 2011-11-18 17:44:05
  Svara
 • Kan du grunderna på en mac så skaffa dig en mac direkt!!
  Kan man inte mac så är det bara (för din del) att fråga föräldrar som har så ja, dig blir det enkelt för.. HEhe, allt är lite tvärtom:]

  Slutsatsen – Kan du grunderna på en mac- KÖP EN!!
  Snabbare, smidigare, håller längre, går lika snabbt efter 2 år! Jämför med en pc som bara blir segare och segare!!
  Finns bara 1 nackdel.. ( två om man räknar in priset, men man får det man betalar för, så i längden tjänar man på att köpa mac, om du inte ska köpa en ny dator varje år..)
  Den nackdelen jag tänkte på var.. om den nu mot förmodan skulle gå sönder på grund av tekniska fel så brukar det vara riktigt stora fel, som man får betala flera tusentals kronor för. Så ja.. men annars toppen!
  KÖP EN MAC!! Tänk inte ens tanken på en pc!!

  Måste tillägga att jag har en mac själv så jag pratar inte om luft om man säger så!:D

  Sara 2011-11-18 16:39:38
  Svara
 • Hej,

  Jag skaffade mig en Macbook för 1 år sedan, efter att jag under hela min barndom använt mig utav PC, nackdelen var då att jag hade jättesvårt för att göra de saker jag tidigare kunnat göra eftersom funktionerna ligger på helt andra ställen, t.ex att kryssa ner Internet-fönster, man blir vilsen …

  Fördelen måste vara att Mac:en är såå mycket lättare att hanskas med, allt är tydligt och klart, love it!
  Så svar på din fråga, Jag hade valt Mac! (om du inte ska återgå till PC, för det kan bli lite klyddigt, eller?) Well, det är en vanesak, man lär sig snabbt!

  Måste tillägga att din blogg är en av de finaste jag besökt, verkligen, efter att ha skrivit såhär mkt!

  Ciao & Kram, F

  Frida' 2011-11-17 23:34:15
  Svara
 • Ta mac! Fördelar med mac är att den är snabbare än pc, det finns olika applikationer som är enklare med mac. Nackdelar är om du till exempel vill öppna en fil som är gjord till pc, så kan du inte öppna den. KRAM på dig !

  roxana 2011-11-17 20:36:33 http://roxanakozlik.devote.se
  Svara
 • Mac! Har en mac book pro eftersom den har cd-inmatning, internett ”plugg”. Once you go mac, you will never go back!
  Har en ”vanlig” dator i skolan, den känns som en stenklump om man jämför. Aldrig aldrig aldrig någonting som strular, den är snabb, enkel att skriva på, flytta bilder och andra inlägg. Man bara drar dem (någonting jag inte fattar att jag tidigare klarat mig utan.).

  Rebecca 2011-11-17 19:58:28 http://rebeccaingerstrom.blogg.se
  Svara
 • Jag har en macbook pro, och jag älskar den! Det bästa med den är väll att den är otroligt snabb och jätte snabb att stänga av och på. Det som är nackdel är att word på mac är ganska krångligt och det finns ju vissa grejer som är annorlunda, men på macbook air finns heller inte något skivintag, som det då finns på macbook pro. Men den är helt klart mycket bättre enligt mig iaf! 🙂

  klara 2011-11-17 19:25:31
  Svara
 • jag har macbook pro och jag älskar den! finns inga ord för hur bra den här datorn är!

  aaaaaaaaaaaaa 2011-11-17 17:40:09
  Svara
 • Alla från 7-9 på min skola har varsin mac-dator och jag tycker den är mycket bättre än dom andra datorerna jag testat.
  Hade aldrig testat en mac innan jag fick min för lite mer än två år sen men ändå lärde jag mig nästan direkt 🙂

  Sofia 2011-11-17 17:36:12
  Svara
 • Själv sitter jag oftast med PC men skulle jag köpa en ny skulle jag helt klart köpa en mac. I min skola finns både pc och mac vilket betyder att man måste lära sig båda systemen och mac är verkligen inte så krångligt som det verkar till en början, det är bara en vanesak. Så kör på mac 😀

  Mickis 2011-11-17 15:40:37
  Svara
 • Jag har mac, och det måste vara den bästa datorn någonsin.
  Macbook air är ju smidig, men den har inte speciellt bra kapacitet och har inte så mycket minne. och bara ett usb uttag. Den är ganska ”skalad” skulle rekommendera en macbook pro. Fast den är större och klumpigare.

  Julia 2011-11-17 15:26:39 http://lifeofjuliia.blogg.se
  Svara
 • fick en Macbook nu med skolan och är verkligen helnöjd! Så go for mac!

  Jessica 2011-11-17 13:16:13 http://capturingmylife.blogg.se
  Svara
 • Inget annat än Mac finns i min värld… Har inte ångrat mig en sekund! Värd alla pengarna!

  sofie 2011-11-17 12:58:53
  Svara
 • Mac är verkligen super! Har haft min i över ett år, och är helt klart värd pengarna. Dock så kan den bli lite tung (har bara vanlig Macbook som jag bär till och från skolan varje dag…) så air är nog ett smartare val än pro. Mac får i princip aldrig virus, har en massa superbra program som följer med datorn (skulle inte kunna klara mig utan Photo Booth eller iMovie)
  Man lär sig hur allting funkar efter ett tag, det är inte så svårt som man tror. Du har väl en iPhone? För då får du ju ännu mer på köpet.

  Jag tror nog att jag aldrig kommer gå tillbaka till PC igen, Mac funkar verkligen för bra för att jag nånsin ska kunna sluta.

  Blodpuddingen 2011-11-17 10:34:39
  Svara
  • Svar på Blodpuddingens kommentar.

   Dock så är inte Macen en så bra gameing dator. Men jag antar att du inte håller på med sims och andra krävande spel så då gör det inget. Allt det du ska använda den till kommer funka super!

   Dock så antar jag att Pro är bättre än Air, men det beror ju på hur bra dator man vill ha.

   Blodpuddingen 2011-11-17 10:37:32
   Svara
 • Jag tycker Mac är mycket bättre, dels för att den är snabbare!
  Har fått en från skolan och den använder jag alltid hemma, min hp använder jag nästan aldrig längre!

  Malin 2011-11-17 09:30:27 http://malinss.blogg.se
  Svara
 • MAC!
  Har använt mac i hela mitt liv i princip, eller ja, sedan jag började intressera mig för datorer. Det finns inget snack om att jag tycker att mac är bättre, jag kan inte tala för alla när jag säger så, men för mig är det så. Programmen är smidiga och bra, och iPhoto är en stor favorit. Du kan ladda ner alla nödvändiga program till din dock, så som Picasa t.ex. (som jag vet att du använder). Då syncas alla dina bilder från iPhoto dit, och det är bara att börja redigera. Och som många har sagt – once you go mac, you never go back.

  Alice 2011-11-17 07:00:29 http://onealice.devote.se
  Svara
 • Så inte ens sims blir kul att spela..

  Max "Datornörd" Ygdell 2011-11-17 02:14:37
  Svara
 • En sista, Macbook Air har inte en en cd spelare….

  Max "Datornörd" Ygdell 2011-11-17 02:14:22
  Svara
 • WOOOW har appledatorer KALENDER?!?!?! Och du Photobooth är kul i 2 minuter, och dessutom så kan du köpa galaxy nexus med nya android som kan göra allt det där också 😛 iPhoto är riktigt tråkigt och dåligt. iTunes behöver jag väl inte ens nämna? Bara faktum att när du någon gång installerat typ iTunes på en vanlig dator så får du massa extra program som apple I SMYG installerar (apple bonjour osv) och de GÅR INTE TA BORT VIA KONTROLLPANELEN?!?!?!
  Du kan söka direkt via startmenyn på windows 7. Dessutom kan jag också bara nämna att du när du går med på iTunes villkor typ går med på att de får kolla vart du befinner dig och en jävla massa skit om dig. Apple, det är en jävla spionorganisation!
  Sen så kan ju nämnas att du borde stödja Windows då Bill Gates skänt typ 50 miljarder dollar till välgörenhet, han driver sina egna välgörenhetsgrejer osv.
  Steve Jobs hade 7-9 miljarder, han skänkte inte ett piss, han var en snål gammal jävla gubbe 😛 Så vill du ha ändring i världen stötta Gates 😉
  Sen så äger ju iof Gates typ 10-15% av Apple också (eftersom att han räddade dem från konkurs någon gång under 90-talet)
  Jaja nu ska jag sluta skriva mer inlägg utan svar haha! 🙂

  ”Helt klart Mac! Om du oroar dig över det nya systemet så kan jag säga att det tar max en vecka att lära sig och det är bara så väldigt bra. Fördelar är att så många program redan finns i datan, bildprogram – iPhoto, filmprogram – iMovie, bildspel – KeyNote, kalender – iCal, musik – iTunes, PhotoBooth, Pages med mera. En annan grej är att man kan söka efter grejer på hela datan uppe i högra hörnet utan att det tar en evighet eller så, väldigt praktiskt.

  Enda nackdelen är väll i såna fall att det inte finns lika mycket hjälp att få om något går sönder, men jag vet att det redan håller på att förbättras väldigt. Så kör för en Mac tycker jag!”

  Max "Datornörd" Ygdell 2011-11-17 00:20:14
  Svara
 • Förresten til ovanstående som snackar om att windowsdatorer är sega på att starta. Nya windows 8 beta startar på 15 sekunder på 3 år gamla och bland de sämsta windowsdatorerna jag varit med om.. Nuff’ said 🙂

  Max "Datornörd" Ygdell 2011-11-17 00:13:03
  Svara
 • ”Michelle skriver:
  16/11/2011 KL 22:37
  och juste, än så länge finns det ju inga virus till mac heller! bara det är ju ett stort plus i kanten!
  SVARA”

  *TUTA* feeel.. Det finns virus till mac, macdatorer är mer mottagliga mot virus, adobe har till och med om jag inte missminner släppt en trojan i en photoshopuppdatering 🙂

  http://www.prisjakt.nu/pryl/dator/673_varnar_foer_virus_i_mac_datorer

  http://www.dagensps.se/artiklar/2011/05/11/98129065/index.xml

  http://www.macworld.com/article/159595/2011/05/macdefender_trojan_horse.html

  http://www.sltrib.com/sltrib/entertainment/51832910-81/mac-click-virus-software.html.csp

  Bara ett par utdrag från internet 🙂 LÄS PÅ ERA MACNÖRDAR 🙂

  Max "Datornörd" Ygdell 2011-11-17 00:10:19
  Svara
 • ”Det bästa med en mac är nog att den blir så personlig, man kan ändra så himla mycket hur ens dator ska vara och hur den ska fungera.”

  Wow, du verkar inte vara det finaste pommes fritesen på tallriken så att säga, grejen med Windows är just att du kan göra ALLT med den om du jämför med apples datorer. Du kan personifiera din dator in i minsta detalj, du överklockar lättare, du kan ha 1000-tals olika teman, du kan verkligen ha ALLT!
  Det är det som är grejen med PC 😛
  Så snälla, skaffa lite datorkunskap innan du yttrar dig i området 🙂

  Max "Datornörd" Ygdell 2011-11-17 00:05:30
  Svara
 • Prestanda jämförelse med två datorer av samma pris (Mac vs PC)
  ASUS G53SX 15.6″ Full HD (13895 kronor)
  mot
  Apple MacBook Air 13.3″

  På vänster kommer ASUS och Höger Air (ETT W på den som vinner kategorin)

  Skärm: W 15.6″ 1920×1080 uplösning | 13.3″ 1440 x 900
  Processor: W Intel i7 4 kärnor@2 GHz | Intel i5 2 kä[email protected] GHz
  Grafik: W Nvidia 2 GB GDDR5 SDRAM(5 gånger minnet!) | 384 MB Intel HD graph.
  Ram-minne:W 12 GB 1333 MHz DDR3(Max 16) | 4 GB (Max 4) DDR 1333 Mhz
  Hårddisk: 750 GB S-ATA 7200 rpm | 256 GB SSD disk OAVGJORT
  Kommentar: PCn har mycket större hårddisk, SSD har kortare livstid men är betydligt snabbare…
  Jaa du ser ju själv om du bara jämför de små siffrorna att denna PC UTKLASSAR Appleddatorn! Något mer som är nämnvärt är att ASUSen har Bluray-spelare/disk vilket gör det möjligt för dig att kolla på den BÄSTA kvalitéen marknaden har att erbjuda. Båda har bra batteritid, får inte fram tid på ASUSen dock, men den lär vara grym.. Och något mer nämnvärt är också att ASUSen har USB 3.0 port(ar) som gör det möjligt att överföra filer via usb snabbare än någonsin!
  Du kan koppla in din dator i vilken tv-apparat som helst om du väljer ASUSen också dessutom. VGA utgång.
  Du kan göra vad som helst på den ASUSen tror jag, möjligtvis inte spela senaste Battlefield 3, men macdatorn skulle nog knappt klara 2an!

  MVH Datornörden! 🙂 PS. Du kan maila mig om du vill ha hjälp med datorval osv! Jag hjälper gärna till sålänge du håller dig borta från Apple, kan hjälpa med det mesta då jag snart gått klart en 3 årig datorutbildning 🙂

  Max "Datornörd" Ygdell 2011-11-17 00:03:25
  Svara
 • SNÄLLA LÄS HELA DET ÄR VÄRT DET!
  Svarar på inlägget under! Ang. med att macdatorer skulle vara snabbare och enklare och bättre osv. HELT FEL! För att kolla ren hårdvara kan man säga såhär, du får ca 2-3 gånger så stark/bra hårdvara om du lägger sig 12500-15000 på en pc mot en mac. Jag antar att vi talar laptops här.
  Jag avråder dig starkt till att skaffa mac. Sanningen är att Mac är otroligt enkla att hacka, det finns inte många virus !ÄN! men återigen kommer sanningen in, Mac OSX är mer motagligt mot virus. Apple har INGA som helst erfarenheter av virus och kommer ifall en attack skulle ske mot dem stå chanslösa.
  Vad du betalar för på en mac är designen, jag kan dra ett mardrömsscenario för dig. Du sitter och skriver ett nytt blogginlägg, du har en fulladdad dator och är riktigt taggad, plötsligt kraschar din dator och du kan inte stänga av den. Du kan inte heller ta ut batteriet eftersom att det är helt förseglat inuti denna mindre briljanta design. Så ja, du har 6-8 timmars väntetid och kommer inte kunna skriva ett skit på den tiden 🙂
  Du har en riktigt kass support från apple vad jag har hört och läst med.
  Gör ett till inlägg med prestandajämförelse så att du får se 🙂

  ”MAC!
  once you go mac, go never go back!!

  fördelar: mycket snabbare, enklare (när man lärt sig) snyggare, bättre program osvosov….
  nackdelar: inga”

  Max "Datornörd" Ygdell 2011-11-16 23:41:45
  Svara
 • Jag köpte min macbook pro för några månader sen och jag var precis som du orolig för att det skulle vara för ovant. Men så fort jag började fatta lite så blev det mer, wow vad häftiga saker man man göra! Det bästa med en mac är nog att den blir så personlig, man kan ändra så himla mycket hur ens dator ska vara och hur den ska fungera. Jag lär mig fortfarande hur man använder den men det är inget annat än kul att hitta ännu mer som man inte skulle kunna göra/hitta på en ”vanlig dator”. Däremot till vilken mac så tycker jag absolut en pro för en air är mycket lättare men också har sämre minne och kapacitet, och med tanke på att du behöver mycket plats till blogg mm rekommenderar jag mer en pro! Sen nackdelar med en mac tycker inte jag är några alls som jag stör mig på! Hoppas det hjälpte 🙂

  Mikan 2011-11-16 23:08:40 http://lemonworld.devote.se
  Svara
 • Mac är som alla skriver verkligen bäst! Och jag kommer aldrig vilja ha en pc igen! Dock har alla redan tagit upp det bra, men om jag ska säga något dåligt är det att den inte är riktigt en speldator.. men quinn (tetris) finns, och lite annat. Men den är verkligen perfekt. Något annat dåligt är att man blir sjukt beroende av den. Som med iPhonen.

  Tilda ♥ 2011-11-16 23:06:20
  Svara
 • hmmm….vad kallar man en trasig Mac? ……Äppelpaj! hahahahah. ok. inte så kul kanske.

  jossan 2011-11-16 22:51:12
  Svara
 • Once you go Mac, you never go back!
  Har använt min MacBook Pro sen februari nu och skulle inte kunna tänka mig att gå tillbaka till en PC nu. Använder PC i skolan och det är verkligen inte kul, upplägget är inte lika logiskt som Macs faktiskt är. Mac är supermycket enklare att hitta i och så vidare. Det enda som jag saknar är Paint, haha! Men finns säkert att ladda ner något liknande :p
  Andra saker jag gillar med Mac är att batteriet håller så underbart länge och att laddaren sitter fast med magnet så man inte drar ner datan i golvet om man råkar snubbla över sladden. Samt att mac är mycket tystare än en PC, ingen jobbig fläkt som bränner och surrar. Touchpaden har också revolotionerat mitt surfande markant! Underbart är det. Dessutom, lampan under knapparna är också en detalj som man kanske inte tänker på men som man uppskattar till max!
  Ångrar inte en sekund att jag köpte min Mac!

  Michelle 2011-11-16 22:37:09
  Svara
 • Mac.
  Jag har hela mitt liv haft PC (Dell) och vande mig vid det slöa systemet och att datorn ofta hackade. Men för tre år sedan köpte vi en Mac, och oj vad mycket snabbare den går! Nu har jag två Macdatorer hemma och en Maclaptop i skolan- och vill inte röra en PC igen! De stationära datorerna är snabbare, så klart eftersom de har mer minne osv, men även laptopen tycker jag fungerar utmärkt! Jag har behövt tvinga fram avstänging (genom att hålla inne startknappen) två gånger på det halvår jag haft datorn- och det har berott på dåligt tålamod.
  Tycker helt klart du ska köpa en mac. Super till bloggen, den är lätt, lätt på och avstängd, bra att se på film med och jättesnabba program!

  julia 2011-11-16 22:36:53 http://juliaevalinnea.blogg.se
  Svara
 • Mac helt klart! Hade pc fram tills februari i år, då fick vi mac-datorer av skolan. Tack säger jag bara! Bästa datorn jag någonsin använt, och jag använder den hela tiden eftersom vi har dem i skolan och jobbar med dem jämt. Mycket finare och klarare färger, den hänger sig inte alls lika ofta som pc, snabb (oftast iaf) och den är så tyst (min pc lät som en dammsugare. Typ, hehe). Jag kommer aldrig vilja byta tillbaka 🙂

  Ida 2011-11-16 22:32:57 http://taralom.blogg.se
  Svara
 • Har haft min mac i 4 år snart och tycker den är superbra. Klart det var ovant i början och så, men once you go mac – you never go back. Skulle aldrig kunna tänka mig att använda en pc som är så sjukt somidig med allt.. Seg o starta, seg i typ allting. Min mac har hållt sig jättebra. Har en macbook 13″ och i love it!

  S 2011-11-16 22:27:03
  Svara
 • hej fanny!
  Jag har en MacBook som vi fått från skolan. Tycker verkligen du ska välja mac de är väldigt smidiga och där finns väldigt många bra program att göra skolarbete på. Först trodde jag inte jag skulle klara av det för har alltid tyckt att Mac verkar lite klurigt eftersom jag själv alltid haft vanlig pc och var van vid det. Men man lär sig det otroligt fort 1-2 dagar. Nu skulle jag aldrig byta ut min MacBook mot en PC, är verkligen skitnöjd =)
  Tack för en superbra blogg!!!, kram på dig.

  mimmi 2011-11-16 22:26:35
  Svara
 • MAC MAC MAC! Jag har haft en i snart ett år. Trodde aldrig att jag skulle kunna tycka att den är bättre och enklare än en PC, men jag var frälst efter bara några dagar! Enklare och smidigare dator finns inte!!!

  Viktoria 2011-11-16 22:21:09 http://viktorianlife.blogg.se
  Svara
 • Jag hade en HP innan vi fick fåra macbooks från skolan. Tycker den är sååå mycket bättre! Ungefär allt är bättre. Bra program som tex iphoto, imovie osv. Fina typsnitt om man ska tänka på sånt. Batteritiden är uppåt 10 timmar och den kan ligga i viloläge upp mot en vecka, min iaf. Jag skulle satsa på macbook om jag vore du! Kramisar 😀

  Isabelle 2011-11-16 22:11:23 http://isabellewa.blogg.se
  Svara
 • Har haft min Mac sen i somras och jag fullkomligt ÄLSKAR DEN, har med mig den nästan överallt och kan inte släppa den haha! Allt är super smidigt och går jättefort + att batteriet tar nästan aldrig slut till skillnad från PC. Vet inte så mycket om Macbook air då jag själv har en Macbook pro men en nackdel med Air är ju att den inte har skivintag så man kan inte kolla på film… hehe! Hur som helst, jag har haft både PC och Mac och tycker verkligen du ska önska dig en Mac 🙂

  matilda 2011-11-16 22:09:54
  Svara
 • Hej Fanny!
  Jag har växt upp med en PC, men när jag sedan började gymnasiet fick alla varsin mac dator, och jag måste bara säga att min dator är mitt liv just nu..
  Det är så mycket skillnad på PC och Mac så man blir galen, men varenda sak är bättre med mac, och det är helt klart värt priset i alla lägen, jag tycker verkligen inte du ska tveka alls faktiskt.
  Du gillar att ta kort, och det är jätte smidigt att använda Iphoto till det.
  Jag är super nöjd med min mac.. Det är svårt att lära sig, men du blir så otroligt glad varje gång du uppfinner en ny sak på datorn!
  Lek med den i 2 timmar och du kommer ångra dig att du inte köpte datorn tidigare!

  Hoppas du kan bestämma dig, men i mina ögon är det ett lätt val!
  Skriv sen gärna vad du valde, och vad du tycker!

  / Madde

  madde 2011-11-16 22:03:53 http://blogg.veckorevyn.com/madds
  Svara
 • Helt klart Mac! Om du oroar dig över det nya systemet så kan jag säga att det tar max en vecka att lära sig och det är bara så väldigt bra. Fördelar är att så många program redan finns i datan, bildprogram – iPhoto, filmprogram – iMovie, bildspel – KeyNote, kalender – iCal, musik – iTunes, PhotoBooth, Pages med mera. En annan grej är att man kan söka efter grejer på hela datan uppe i högra hörnet utan att det tar en evighet eller så, väldigt praktiskt.

  Enda nackdelen är väll i såna fall att det inte finns lika mycket hjälp att få om något går sönder, men jag vet att det redan håller på att förbättras väldigt. Så kör för en Mac tycker jag!

  Ina 2011-11-16 22:02:04 http://inaastrandh.blogg.se
  Svara
 • MAC är överlägset bäst om du håller på med bildhantering osv. Hade köpt en själv om det inte vore för att dom är så dyra 🙁 men en fråga, köpte inte du din dator nyligt? Eller är jag helt ute och cyklar?

  Rebecka 2011-11-16 21:55:05 http://rebeckayes.blogg.se
  Svara
 • Jag hade också en pc fram till ett halvår sen då jag fick en macbook air! Efter bara två-tre dagar kunde ja nästan allt! Den är otroligt lättlärd! i’ll go for MAC

  Ebba 2011-11-16 21:51:22
  Svara
 • Lätt att du ska välja en mac! Jag fick en macbook air i somras och åå, vad jag älskar den! Den väger bara 1 kg och är därför hur lätt som helst att ta med till skolan och på resor, den är snabb, smart och snygg! Om det var svårt att vänja sig? Ja, det tog ungefär 3 dagar, nu kan jag inte ens använda pc hehe.

  Julia 2011-11-16 21:26:16
  Svara
 • Vi har fått macbooks från skolan och visst, dom är häftiga och verkar jätte bra. Men det är många på skolan som hellre skulle vela ha en vanlig PC. Macarna laggar, nätverken tjorvar ibland och dom dampar lös över småsaker. Sen så har dom ju bra batteri-tid men ibland laddas batteriet ut direkt även fast man inte gör något. En annan nackdel är att det inte finns paint till macarna, det kanske inte stör dig men själv är jag en liten paint nörd (a)
  Men dom är ju inte bara dåliga, dom har ju många extra funktioner som underlättar arbetet. Tex. att man kan ha uppe måååånga fönster och ändå lätt kunna bläddra mellan dem och styrplattan är ju såååhääääär mycket bättre än på en PC. Aja, här har du lite för och nackdelar 🙂

  Stina 2011-11-16 21:22:29 http://www.stinakeskitalo.blogg.se
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   nätverk beror ju inte på själva datorn utan på just nätverket.
   och anledningen till att dom laggar är då kanske nätverket eller för att man laddar ner något i ”bakgrunden”:p
   Har aldrig upplevt nånting av de där och jag har varit mac-användare i snart 3 år. Har haft 1 från skolan och nu en egen, använt mina vänners osv. ASBRA ÄR VAD DOM ÄR!

   Ojdå nu låter jag som värsta mac-försäljaren/försvararen men det är jag inte. Är helt besatt av mac ska vara felfria så ja.. mitt ego tillåter inte att det jag har köpt ska vara dåligt:]

   Sara 2011-11-18 16:52:40
   Svara
 • Jag vet inte riktigt vart jag ska ställa mig i den här frågan faktiskt. Jag har en macbook air, 11″ som är min älskling och som jag har svårt att slita mig ifrån. Den är helt fantastiskt smidig, lätt, snabb, bra, funktionell och allt det där – särskilt jämfört med min förra, en pc (som i och för sig var i särklass långsam, gammal och allmänt pissdålig).

  Å ANDRA SIDAN finns det datorer med samma prestanda som är lika smidiga men som INTE har ett applemärke på framsidan och kostar flera tusenlappar mindre. Jag fick min dator i present och är oerhört glad över den (den är som sagt min älskling, svårt att släppa den med blicken ibland när den står avstängd i samma rum….) men hade jag köpt en dator själv hade jag valt en annan, billigare.

  Å ANDRA SIDAN (igen) när jag nu har blivit macfrälst och har den här underbara macbook air-en (vet ej hur man böjer macbook air till bestämd form singularis?) kanske jag aldrig mer kommer kunna återgå till pc. Så kan det mycket möjligt vara, eftersom jag trots allt tycker att hela systemet, layouten osv är oerhört snyggt och smidigt.

  Nåja, kanske inte bringade klarhet i frågan, men nu har du min (något oklara) åsikt!
  KRAM

  jenna 2011-11-16 20:55:04
  Svara
 • Sedan jag fick min Macbook för några år sedan kände jag direkt att jag aldrig kommer gå tillbaka till pc. System och funktioner kan kännas annorlunda och ovant i början, men när man väl kommit in i det och vant sig så känns det otroligt smidigt och lättanvänt! Macs är riktigt snabba och snyggt gjorda, och absolut värda pengarna enligt mig.

  emilia 2011-11-16 20:51:06 http://emiliasofiia.blogg.se
  Svara
 • MAC!
  once you go mac, go never go back!!

  fördelar: mycket snabbare, enklare (när man lärt sig) snyggare, bättre program osvosov….
  nackdelar: inga

  elina 2011-11-16 20:50:49
  Svara
 • jag har en vän som har en mac, och jag får sitta vid den väldigt ofta och enligt mig är dom as grym!! så jag tycker du ska köpa en mac 🙂

  denice 2011-11-16 20:50:19 http://wikstromdenice.blogg.se
  Svara
 • jag har haft min mac sen jag började ettan, dvs tre år, och jag trivs verkligen med den. jag fick den gratis av skolan och är väldigt tacksam med tanke på att den är smidig att arbeta med, rättvisa färger (jag går foto-linjen så jobbar mycket med bilder) och är snabb. saken är.. priset ligger på 10.000 spänn för en sådan dator jag har (vanliga macbook) vilket jag tycker är too much, du betalar för själva märket. det finns flera andra datorer därute som är likabra som du kan få till halva priset, därför vill jag inte att du ska köpa en macbook utan spara pengarna och köpa ett annat märke för hälften av pengarna och som är exakt likabra. men om du nu verkligen har bestämt dig för en mac, så kör med det! jag använder knappt mina pc’ar längre 🙂

  MALIN 2011-11-16 20:47:49 http://malinkirstine.blogg.se/
  Svara
 • Mac helt klart! Man vänjer sig väldigt fort och sen är du fast! Haha. Du kommer inte vilja ha en ”vanlig” sen. Bra program också. Kram.

  Felicia 2011-11-16 20:47:02
  Svara
 • Jag använde alltid mac innan jag fick en mac från min skola. Jag verkligen älskar min mac. Den verkade vara väldigt svår att förstå i början men man lär sig så snabbt. Den är en väldigt bra att skapa med och ett bra redskap att använda i bloggen.
  Jag rekommenderar dig starkt att köpa en.

  Josefin 2011-11-16 20:43:04
  Svara
 • hej! jag fick en mac i julklapp för två år sen. i början var det jätteovant och jag fattade ingenting. nu efter nästan två år älskar jag den, och skulle aldrig byta 😀

  hil 2011-11-16 20:37:29
  Svara
 • En mac verkar svår, men den blir så otroligt lätt och allt funkar mycket lättare OCH bättre med en mac. Jag var van vid en pc men sedan när jag fick en mac insåg man vilken använding man har för den! Jag har ju också en blogg, och det finns mycket smarta program från början i mac som tex redigerings program osv. Jag rekommenderar VERKLIGEN en mac! mac blir din bästavän, ditt måste och ditt bästa redskap för bloggen! 😀

  elina 2011-11-16 20:35:29 http://elinabrengesjo.devote.se
  Svara
 • Hejsan!
  Jag skulle vilja säga att Mac kommer att fungera som en hjälpreda när du ska skapa saker då det finns väldigt mycket förgjort åt dig. Om du ska programmera eller liknande kan det vara ett krav att använda en PC, men detta är väldigt sällan. Dessutom kan du alltid installera Windows på din Mac också.

  Själv är jag en ”ny” mac-användare som skulle rekommendera Mac på grund av det stilrena uttrycket och enkelheten med att ha flera skrivbord som man snabbt kan ”swipa” sig till.

  Det är självklart en övergång då Mac inte skriver ut allting på dess tangentbord. Men allting går att göra. Så det är väl bara en smaksak.

  Väljer du en dator som du ska bära med dig och snabbt kunna öppna upp, en Mac Air är sjuukt lätta och snabba är de. En Mac Pro väger ett kilo mer men har en snabbare processor, om du ska redigera bilder, filmer och liknande samtidigt.

  Det finns flera PC:s som är precis lika snabba för samma peng. Så, smaksak. Men jag rekommenderar Mac, känslan och att den är så pass stilren och det känns som om man ligger i framkant av utvecklingen är suveränt! 😉

  Jenny 2011-11-16 20:34:10 http://jennygranlund.wordpress.com
  Svara
 • Man skulle kunna säga att mac är så enkelt att det blir svårt.. haha, men man vänjer sig så gott som direkt 🙂 Efter att ha använt Macbook så blir det väldigt konstigt att använda windows dock, men det är ju vanesaker! För dig som bloggar väldigt mycket ifrån alla möjliga ställen så skulle självklart en Macbook Air varit det ultimata/perfekta 🙂

  fanny 2011-11-16 20:22:58 http://www.funniestfannys.blogg.se
  Svara
 • Hej!!
  Jag tycker också definitivt att du ska välja en MAC, DE ÄR GRYMMA!!
  Jag var tveksam i början men nu är jag väldigt nöjd över att jag valde en MAC istället för en vanlig pc laptop. MAC är verkligen mycket bättre, jag lovar att du kommer älska den!! Programmen på datan är jättebra och man lär sig de snabbt. Så jag säger bara, önska dig en MAC!!! 😀

  Lisa 2011-11-16 20:21:36
  Svara
 • Mac är bättre tycker jag och jag bytte till det för lite mindre än ett år sedan. Men jag tycker precis tvärtemot vad du tycker, för mig är en Mac mycket mer logisk än en PC som jag tycker är onödigt krånglig! Eftersom du har en iPhone också så synkar allting mycket bättre om du använder Mac 🙂

  Karolin 2011-11-16 20:19:28
  Svara
 • HEj! Mac definitivt!! Man vänjer sig efter 1-2 dagar och sen när man haft den i en vecka (max) tycker man att den är dubbelt så bra som ”vanlig”. Men vissa saker kan vara lite svårt om man inte är van och man kanske inte riktigt vet hur man ska göra men Mac tycker jag!

  Madde 2011-11-16 20:17:18
  Svara
 • Enligt mig finns det inga nackdelar. Vi har fått varsin macbook av skolan och dom fungerar jättebra, batteriet räcker en hel skoldag, bra program att använda för presentationer och andra bra program till skolarbete. Så go for it!

  Fanny 2011-11-16 20:16:07
  Svara
 • Har haft min mac i snart två år och jag älskar den! så himla smidig och lättsam, helt klart värt pengarna, världens bästa datorer 😀 satsa på en mac, du kommer inte ångra dig! 🙂

  Lisa 2011-11-16 20:14:40
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!