KOSTUTBYTE

Nytt inlägg i nya kategorin! Så, hur äter man då hälsosammare? Jo, man kan börja med att byta ut vissa saker. Här är tre exempel:

Mjukt bröd till hårt bröd
Mjukt (vitt) bröd är egentligen bara deg och innehåller inte alls något som kroppen behöver. Byt ut det vita mjuka emot ett mörkt med en massa fullkorn eller allra bäst, hårt bröd. Jag har bara ätit hårt bröd det senaste halvåret och jag tycker att det är så himla gott!

Läsk till vatten
Man tänker alltid att det man dricker bara hör till maten men det innehåller så otroligt mycket onödigt som kroppen inte vill ha. Läsk tex är otroligt mycket onyttigare än vad man tror och innehåller nästan bara en massa socker och syror men även all slags alkohol och de flesta juicer är sådant man inte tänker på. Om du tex äter chips eller popcorn är läsken du dricker till nästan det onyttigaste. Jag har bytt ut all dricka emot vatten förutom till frukost då jag dricker mjölk och så självklart om det är något lite finare tillfälle eller så.

Låtsasprodukter till riktiga produkter
Att det skulle vara nyttigare med tex. Lätta än Bregott eller andra lightprodukter stämmer inte alls. Kroppen vill ha riktiga produkter då det är det vi är skapta för att äta, inte allt konstgjort som bara chockar kroppen. Det må vara så att man kanske inte går upp i vikt utav det men hur bra mår egentligen kroppen? Var inte rädd för naturligt fett så som smör, grädde osv, kroppen behöver det för att fungera!

Andra: Hemmapoppade popcorn istället för micropop, honung istället för socker i te’t.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Ser fram emot fler inlägg i den här kategorin, grymt att du peppar dina läsare till hälsosammare vanor 🙂

    Lovisa Bernsveden 2011-10-23 02:13:05 http://www.lovisabernsveden.blogg.se
    Svara
  • Mer mer mer!!! älska dessa sorters inlägg.
    Ett tips från mig är att äta quinoa stället för ris, pasta m.m. Mycket nyttigare och riktigt gott! 🙂

    Lovisa 2011-10-20 23:11:43 http://fashionfail.devote.se
    Svara
  • Jag håller på med hälsa väldigt mycket och har läst många böcker om hälsa och när jag läste en bok om ”att äta rätt” så stod det att man inte ska äta hårdbröd då det är väldigt svår smält för kroppen.. Men att byta ut hårdbrödet mot fincrisp funkar kanoners! 🙂

    Frida 2011-10-20 22:55:01 http://iliveforthememories.blogg.se/
    Svara
  • Kul med nytt inlägg i denna kategori! Peppande att vilja käka nyttigare och ta hand om kroppen 🙂

    Michelle 2011-10-20 21:38:53
    Svara
  • Älskar sådana här inlägg! Mer sånt 🙂

    Emma 2011-10-20 21:21:32
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!