MINA 5 BÄSTA PLUGGTIPS

Flera av er har bett om tips för hur man lyckas, orkar och klarar av skolan på bästa sätt, och här ska ni få mina fem bästa tips!

Sätt upp mål
I början av varje termin så skriver du upp alla kurser du ska läsa och sedan ett betygsmål i varje. Var realistisk men sätt samtidigt inte upp för lätta mål och nöj dig med vad du redan vet att du klarar av, våga utmana dig själv! När man har mål att sträva emot klart och tydligt uppskriva på papper så blir man lättare motiverad att nå dem, så sätt upp lappen där du kan se den varje dag!

Börja i tid
Det stämmer faktiskt att du presterar bättre ett par dagar innan deadline. Det hjälper något fruktansvärt för huvudet att inte arbeta under superpress och veta att man måste få ur sig allt på en gång, så om tiden finns, börja alltid en vecka innan! Sedan är det så löjligt skönt att veta att man är klar med något när alla andra sitter hemma och stresspluggar. Börja även i tid den dagen du ska plugga. Gör det direkt efter skolan och gör det andra, roliga du tänkt göra efter för om du gör det roliga först blir det ändå inte kul då man har den där paniken över att man inte börjat plugga än med sig, så får det avklarat bara och ha det roliga som belöning efter!

Skaffa dig en pluggplats
Ditt rum förknippar du med film, sova, kompisar, dator osv. Köket förknippar du med äta, soffan förknippar du med tv-tittande. Allt detta stör som bara den och gör att man känner sig latare, tröttare och mer uttråkad än vad man egentligen är just för att man är van vid att göra andra saker på platsen man befinner sig på. Så, skaffa dig en pluggplats där du inte spenderar någon tid annars och sitt alltid där när du pluggar. Efter ett tag kommer du automatiskt bli inspirerad när du kommer dit för att du kommer in i ”pluggrollen” och då du inte är någonstans där du brukar vara så finns det inga störningsmoment. Jag har skaffat mig ett litet kontor i ett utav våra gästrum där jag alltid pluggar och ibland bloggar när det måste göras koncentrerat!

Skaffa dig snygga grejer
En så liten sak, gör en sådan otrolig skillnad. Köp nya, fina block, en kalender, vanliga pennor och färgpennor. Allt blir så mycket roligare!

Utnyttja skolan och dina lärare
Jag vet hur lätt det är att tänka ”äh, jag kan prata bort skoltiden och göra det här hemma sedan” men utnyttja tiden du har i skolan och dina lärare! Lyssna noga så slipper du läsa in lika mycket sen och be dina lärare om hjälp varje gång när du behöver det. Det är deras jobb och det kommer underlätta otroligt mycket för dig!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Bra tips!

  jenny 2011-09-21 12:15:20 http://jjennnyys.blogg.se
  Svara
 • Om man inte har någon plats hemma att ha som pluggplats då?

  Ellie 2011-09-06 22:25:40
  Svara
  • Svar på Ellies kommentar.

   Klart du har en pluggplats! Dina föräldrars rum, en toalett, vad som helst där du inte annars gör en massa annat! 🙂

   Fanny 2011-09-06 22:26:44
   Svara
 • riktigt grymma tips! ska jag komma ihåg 😀

  evelina carlson 2011-09-05 23:13:33 http://evelinacarlson.devote.se
  Svara
 • Tack för de sjukt bra tipsen! De ska användas 🙂

  DAISY 2011-09-05 22:59:23 http://daisykewk.blogg.se
  Svara
 • Det där med en pluggplats var intressant. Det ska jag prova på 🙂

  Kimberly 2011-09-05 18:12:07 http://bykimberly.blogg.se
  Svara
 • jättebra tips, verkligen!

  speciellt att hitta en egen pluggplats, problemet med att det inte går att jobba hemma är för att man får t.ex. suget efter datorn när man sitter vid sitt eget skrivbord. tack!

  Nelly 2011-09-05 14:19:31
  Svara
 • Himla bra tips ;D
  Kolla gärna in min blogg om du gillar att inspireras! BARA bilder,
  (for dreamers only)

  Maria 2011-09-05 03:45:53 http://nattstad.se/mariahwho
  Svara
 • du har skrivit tre. det är väl fem? 🙂

  matilda forsell 2011-09-04 22:35:37 http://matildaforsells.blogg.se
  Svara
 • Jättebra tips verkligen! 🙂

  Sofia 2011-09-04 21:41:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!