SVAR PÅ ZAKYNTHOSFRÅGESTUND – DEL 2

Vare billigt ?
Nej, faktiskt inte. Jag skulle säga att priserna är ungefär samma som i Sverige!

Finns det mycket att se ?
Det fanns en massa att se! Det fanns hur många olika turer med olika upplevelser som helst. Vi ångrade lite att vi bara såg havssköldpaddorna, vi var väldigt sugna på Ship Wreck med!

hur var det när det gäller ”säkerhet” i den meningen du läste säkert det som skedde kenza och hennes vänner somnästanblev bortrövade.. e det en massa slisk människor där som ger en blickar för klädseln? ska man kanske bära längre plagg? eller är det allright bara man är försiktig som vanligt?
Jag har ingen aning om vad som hände Kenza men jag kände mig faktiskt väldigt trygg i Grekland, konstigt nog då jag nästan alltid är på min vakt och blir rädd för minsta lilla. Det kan ju kanske ha något att göra med att vi nästan alltid var med killarna men även när jag och Emelie var i Laganas själva en kväll så var jag aldrig orolig. Så länge man håller sig bland folket och ”är försiktig som vanligt” som du säger, så är det nog ingen fara! 🙂

Hur var Zakhyntos som party ö? Värd en resa om man vill festa, sola och bada?
Hade jag velat åka på en hysterisk festresa hade jag nog valt ett annat ställe tror jag då det var lite väl dräggigt och lite väl mycket engelsmän (inget emot dem, men jag gillar blandning) men för oss som inte bara var ute efter festandet var det högt över förväntningarna och mycket bra!

Vad är det för levnadsstandard i Grekland just nu (tänker på den ekonomiska krisen) vad kostar det att äta ute, att köpa hem mat från affär och sånt? Såg att ni köpt bacardi breezer, vad kostade dem?
Jag skulle säga att alla priser är som de svenska, förutom just Breezer som kostade ca 30 kr i livsmedelsbutiken och ännu mer ute!

Hej, du skrev tidigare att du inte var den som tycker om att festa så mycket. Men var utekvällarna något extra där så att det var roligare eller har du ändrat dig?
Haha, nej jag är verkligen inte den som festar så mycket men det blev helt enkelt bara så. Vi var tvungna att passa på när vi var där och som du säger så är det tusen gånger roligare att gå ut utomlands!

vilket var det godaste ni åt?
Det godaste JAG åt var faktiskt min laxpasta på ett café i Zakynthos Stad.

Vilken typ av person skulle du rekommendera resmålet till? (partyprissarna eller mer om man bara vill sola & ta det lugnt?) =)
Till dem som är som oss och vill ha allt. Vill man på festresa kan man hitta något bättre och vill man ha en massa sol och bad och paradisstränder kan man hitta något finare men vill man ha en blandning är Zakynthos perfekt!

Var hotellet bra?
Det var helt okej! Vi hade en lägenhet som var fräsch och med ett superläge, men det var ju inget lyxhotell!

Hur går de till när man åker ospec? Får man bra hotell? Transfer osv?
Du kan hamna på ett lyxhotell eller på ett skabbigt vandrarhem, det vet man aldrig! Det går till så att man bara åker ner och sedan sätter personalen som möter där nere er på en buss och så säger taxichaffören till när ni ska av. Och sedan får man se hur det blir! 🙂

Hur var det att bara åka två? Hade du åkt fler nu i efterhand? Fördelar och nackdelar med att åka två?
Fördelen var att man hela tiden har varandra och det blir en helt annan grej. Mycket trevligare och mysigare enligt mig! Dessutom så har man stenkoll på varann när man är ute då man bara har varann. Nackdelen är väl att man inte kan dela på sig om man vill göra olika saker, men det känns som en skitgrej i jämförelse med fördelarna

Var det åldersgräns på alkohol? Frågade dom någon gång efter legetimation? Isf vart?
Det finns säkert en åldersgräns, men det är ingen som håller efter den. Vi behövde varken visa leg när vi handlade i livsmedelsbutiken eller när vi var ute! Det finns inte ens några sånna vakter eller spärrar utan man travar bara in!

Köpte ni drinkar och så i barer eller drack ni bara innan på hotellet innan ni gick ut?
Vi drack på hotellet innan, men sedan fick vi drinkar och shots ifrån både höger och vänster ute, men det är nästan bara utblandade grejer som man inte känner något av!

Var det mycket drogeri och så ute på barerna? Så att bartender la i droger osv.?Ska till magaluf med en kompis nu i augusti, därför jag undrar
Nej vi märkte inte av någonting, men det händer säkert. Se bara till att kolla när din drink blir upphälld så är det inga problem 🙂

Kan du berätta lite om din kompis? Jag har nämligen aldrig sett henne i bloggen tidigare och så helt plötsligt så åker ni på en resa tillsammans!
Min fina vän heter Emelie, är 19 år (ett år äldre än mig) och bor i Norrköping. Vi är barndomskompisar och känner varann igenom att våra föräldrar är vänner. I och med att vi inte bor i samma stad umgås vi inte så mycket men det var det som var extra kul med den här resan, att vi verkligen fick umgås i en vecka då vi aldrig hinner sådant annars. 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej!
  Jag är på Kreta just nu, och här köper vi Breezer för drygt 1,9 euro vilket är drygt 18 kr. 🙂 Sen undrar jag hur länge du är på västkusten ?

  Kram

  Malin Andersson 2011-07-21 21:57:10 http://malinaanderssons.blogg.se
  Svara
 • Hej Fanny, jag är en femtonårig tjej som kommer ifrån gävle som läser din blogg i stort sätt HELA tiden. Men jag undrar när får du tid för att städa när du pluggar, bloggar och är med dina vänner ? kanske dagens fråga ? Kram Leja

  Leja 2011-07-19 17:29:00
  Svara
 • Hej Fanny! Hur hittar man ”sin” klädstil? Och hur bygger man sedan upp garderoben efter den? (Dagens fråga, kanske?)
  För övrigt, tack för en otroligt bra blogg, den är alltid fylld med inspiration och massvis av bra inlägg. You go girl!!

  Hanna 2011-07-17 18:02:26
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!