SVAR PÅ ZAKYNTHOSFRÅGESTUNDEN – DEL 1

Om du bara får välja en sak som var bäst med Zakynthos vad skulle det då vara? (:
Det som var bäst med Zakynthos var att det fanns allt! Vi var inga tvungna att välja mellan sol och bad eller fest, för på dagarna hade vi helt underbara ständer och på nätterna fanns det en massa roliga uteställen!

Var ligger det?..
I Grekland!

Om du har möjlighet att åka tillbaka till Zakynthos skulle du göra det?
Det beror på vem jag skulle åka med. Jag är väldigt sugen på att åka till Parga och Santorini men dit hade jag nog inte åkt med en kompis. Så om vi snackar kompisresa hade jag helt klart kunnat tänka mig att åka tillbaka till Zakynthos!

Vem var det som tog kort på er om ingen annan följde med?
Killarna tog en del men annars bad vi bara första bästa i närheten 🙂

Vad fick du punga ut för endast flygbiljett och hotell? Och med vilket resebolag åkte du?
Vi hade tänkt att det skulle bli superbilligt när vi åkte så sent men då det inte var något vidare väder här i Sverige så blev det ju tyvärr inte så. Jag betalade 5000 kr för både flyg och hotell! Vi bokade resan hos Apollo och flög med Novair.

hur mycket fickpengar hade du med dig till shopping, mat osv?
Jag hade växlat 4000 kr och det räckte precis till allt, men då var vi inte speciellt sparsamma utan åt på fina restauranger sällan färre än två rätter, hyrde fyrhjuling, hade mycket gott på rummet, taxi, solstolar osv osv!

Vad var det för folk där, svenskar, norskar? äckliga greker?
Det är väldigt mycket engelsmän men även mycket svenskar. Norkar och Danskar tror jag inte att jag stötte på en enda faktiskt. Och grekerna är inte äckliga!!!

Har din kompis Emelie någon blogg?
Självklart har hon det, det var ju faktiskt denna tjej som fick mig att börja blogga! Ni hittar den här: http://emeliewallstedt.se. Hon är även mycket duktigare än mig på det här zakynthosbilderna, så hon skriver duktiga och förklarande texter till alla bilder!

hur var laganas, mycket party?
Ja Laganas var massa party! Iallafall bargatan, vilket var iprincip det enda jag såg, haha. Det är ju en ”partystad” och det märktes, om man säger så 🙂

Var det bra shopping?
Nae, det beror ju på hur man tänker! Det är den vanliga turistshoppingen. Smycken, saronger, stråhattar osv, osv 🙂

Ni hyrde en fyrhjuling! Vad coolt! Behöver man något speciellt körkort eller så för att hyra den och var gjorde ni det?
Jag vet inte riktigt vad kravet var men man var tvungen att ha ”körkort”. Emelie har för både bil och moppe så det var nemas problemas, men jag vet inte vilket av dem som var nödvändigt! Men jag skulle tro att moppekörkort räcker. Om inte så får man väl hyra en moppe istället!

Vilket hotell bodde ni på?
Villa Krinas

Hur var stranden i Argassi?
”Vilken strand?” Hahaha. Nej men den var väl inget vidare kan jag ju säga. Själva ”stranden” existerade knappt utan det var väl typ 2 meter mellan byggnaderna och havet och det var smutsigt och inget vidare vatten.

Vad kostar en middag (ungefär) för två personer?
Som jag skrev tidigare så var vi inte precis dom mest sparsamma på matfronten utan njöt som bara den utav vad restaurangerna hade att erbjuda. Så för oss låg det väl mellan 30 och 40 euro per måltid, och då tog vi nästan alltid en sallad till förrätt!

Jag e 17 och har tänkt åka utomlands med en kompis senare i sommar, skulle du rekommendera där du va, om man vill ha en vecka med sol bad och lite party?
Om man tycker om att ligga vid poolen och bor på ett hotell med en fin sådan är det ett helt perfekt ställe! Men varken jag eller Emelie är några fan utav pooler utan är riktiga strandmänniskor så om vi inte hade hyrt vår fyrhjuling hade det inte var något vidare på ”sol och bad”-fronten. Nu löste det sig prima och vi hittade så himla fina stränder en väldigt kort bit bort men om man inte kan eller vill hyra bil/fyrhjuling/moppe så är det inte så kul på sol och badfronten då taxi är riktigt dyrt.

Var de trevliga människor ?
Ja grekerna är så otroligt trevliga och hjälpsamma! Det var nog bara på vårt hotell de var otrevliga (och då menar jag VÄLDIGT otrevliga) annars var det hur gulliga som helst så vi skaffade oss kompisar överallt! Haha. Sista dagen tog det oss 20 minuter att gå ner för gatan då vi skulle stanna och prata med alla… haha.

Del två kommer imorgon!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!