GREKLANDSTIPS?

Mina reseplaner inför sommaren har förändrats lite. Just nu är planen att jag ska åka med min fina barndomsvän Emelie vilket jag verkligen hoppas fungerar, skulle vara superkul med en helvecka med henne då vi inte hinner träffas så ofta. Jag är iallafall fortfarande inne på Grekland men vi vet inte riktigt vart så nu tänkte jag be om er hjälp!

Är det någon av er som vet något riktigt fint ställe med bra restauranger, fina stränder, bra uteställen (men inget festställe) och okej shopping? Tack på förhand!

Ps. INTE Rhodos eller Kreta!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
  • jag har varit i grekland två gånger och då var jag i kreta och korfu.
    Om jag skulle rekomendera ett så skulle jag lätt ta korfu! Det är en huuur mysig ö som helst, den är inte speciellt stor men jätte vacker. Det finns jättemånga och goda resturanger och sol och bad och allt sånt där! Läste i komentarerna att det är mycket fest där. Vet inte om jag kan hålla med om det, visserligen var vi där lite i slutet av sommaren. Men helt okej med festen. Lite roliga och mysiga fester sådär, inte alls mycket! Resten är verkligen kanon där! + för dom snygga killarna!
    man kan hyra båtar och åka runt och se massa fina ställen! det enda som suger där är shoppingen! Jag var jättesugen på att shoppa, men det fanns ingenting. dock kan man åka in till staden och där finns det fler butiker!
    hoppas det hjälpte!

    linda 2011-02-16 01:38:25
    Svara
  • Måste tipsa om ön Skiathos! Kan bara säga att man blir förälskad i ön innan man landat. Har fantastiska stränder, te.x. Lalaria som är en av greklands vackraste stränder men finns också många små och vackra, så man kan hitta sitt egna lilla paradis. Det är en liten ö och det är jättelätt att ta sig med buss från dom vackraste stränderna längre bort, till staden. Massor av små restauranger med något för alla smaker och prisklasser och det är ett väldigt trevligt folk! De har en clubgata med den ena klubben finare än den ändra, där är svenskar mer än gärna uppskattade och dom är alltid trevliga! Men det är ingen ”vi vill ha party ö”. Shoppingen består inte av gallerior och med märkeskläder, utan det finns en lång gata med massor av mysiga små butiker som säljer allt från en drös av vackra smycken till tallrikar i alla dess former.
    Dock är hela ön ett naturreservat, vilket betyder att inga stenar/snäckor/frön får tas med hem.
    Men är en Ö som bara måste kollas upp!

    Malin 2011-02-15 22:48:54
    Svara
  • Var på Skiathos i September, en jätte fin och mysig ö. Inte världens bästa shopping (typ ingen shopping för fem öre;) enligt mig men riktigt fint med fina stränder och mysiga restauranger : )

    Lisa 2011-02-15 21:09:55 http://lisysomfan.blogg.se
    Svara
  • Jag måste tipsa dig om ön Skiathos, en helt fantastisk ö.
    Fina sandstränder, fantastiskt med små mysiga resturanger och en helt fantastisk shoppingställe.
    Tycker verkligen du ska kolla in det stället innan ni bestämer er.
    Skiathos har nämligen varit med i filmen Mamma Mia, men även deras grannö Skopelos som man lätt kan ta sig över till om man vill kolla in lite mer scener från Mamma Mia.
    Hoppas ni hittar något riktigt bra ställe! 🙂

    Fanny 2011-02-15 17:33:46
    Svara
  • Santorini för den riktiga grekiska känslan.
    Annars Zakynthos.

    Amanda 2011-02-15 14:30:45 http://www.amandiies.blogg.se
    Svara
  • kafalonia är en helt underbar ö. vi bodde i lassi där det finns restauranger, några barer och supermarkets (med den vanliga turistshoppingen) men man kan ta taxi till en lite större stad, max tio minuer där det finns bra shopping.

    annars kan jag varmt rekomendera fig tree bay på cypern, där jag och mina tjejkompisar var i sommras. shopping, barer och restauranger. kristallblått vatten och om man vill så går det på tio minuer in till ayia napa.

    elin 2011-02-15 12:37:12 http://estving.blogspot.com
    Svara
  • jag ska också till grekland snart! 😀 hihi! Hoppas du hittar en bra resa 😉 vet tyvärr inte så mycket om det men om jag såg rätt så verkade kommentarerna ovan vara en bra bit på vägen 😉 kram

    Elin Carlsson (ecaarlsson.blogg.se) 2011-02-14 21:11:26 http://ecaarlsson.blogg.se
    Svara
  • Jag skulle tipsa om Malta (även om det inte är Grekland), jag var där sommaren 2009. En helt underbar ö med bra shopping, underbart bad och härliga restauranger. Det sägs ofta att det är en fest-ö, men det behöver absolut inte bli så, det beror vart man åker (t.ex. lilla ön utanför, Gozo, är hur mysig som helst och olika är det även runt i stärdern där) jag är inte riktigt den där fest-typen. Att åka till Comino och Blue Grotto är då ett måste!
    Mejla om du vill ha mer info, jag är lite av en Malta-expert.
    Ha det bra!

    Jenny 2011-02-14 19:06:27
    Svara
  • jag var på korfu , en ö lite längre upp vid italien i somras , och jag har hört att den stranden var med på top 50 listan av de finaste i världen , och det håller jag med om ! Den var flera kilometer! 😀

    emma 2011-02-14 18:48:20
    Svara
  • Halkidiki är verkligen värd att åka till! En liten by/stad, sjukt fint! Var där för några år sedan, men tidningen Allt om Resor har skrivit om Halkidiki i nummret som är ute i butik nu. Värt att gå till affären och bläddra lite så får du se hur vackert det är, och shoppingen är helt okej faktiskt!
    Kram kram & Glad Alla Hjärtans Dag!

    Diana 2011-02-14 18:39:07 http://silverpearls.blogg.se
    Svara
  • Jag är ett så himla bra tips! Åk till Paros!
    Jag har varit där 5 gånger. Det ligger mysiga resturanger överallt, shopping ställen som är mysiga. Torget är det bästa! Ett bra hotelltips är Margarita Studios! Om du ska till Grekland, så måste man nästan åka till Paros! 😀

    Lovisa Eriksson 2011-02-14 18:35:00 http://lovisasomething.devote.se
    Svara
  • Milos är en väääldigt vacker ö. [Speciellet ett badställe som heter Sarakiniko]

    Jenny 2011-02-14 17:48:41 http://swirl.devote.se
    Svara
  • Zakyntos !
    Var där för 2 år sen, finns jättemånga fina stränder som vi åkte båt till , Var tvungen pga klipporna… 🙂
    Sen va de faktist väldigt många resturanger men ej så många barer . skönt…
    Hyrde bil en dag å gled runt i bergen de va super fint 😀
    Tror de är nått för er … 🙂

    Cornelia 2011-02-14 17:00:46
    Svara
  • Även fast du inte sa Kreta så säger jag det iallafall! Jag bodde i Genari – Caldera Beach. Jättenära till Platanias, och inte alls långt med buss till Chania. Supermysigt med jättefina resturanger, och lite shopping! Jättefina stränder, oh ja.. En dröm typ! 😉

    Fanny 2011-02-14 16:47:44
    Svara
  • Jag tycker inte att du ska åka till Rhodos, det har blivit en sååååån himla turist ö. Riktigt tråkigt!
    Men däremot tipsar jag om ön Samos. Skitfint där verkligen. En ganska liten ö men otroligt charmig! 🙂

    Hanna 2011-02-14 16:13:24 http://villutomlands.blogg.se/
    Svara
  • Zakynthos passar helt klart in på alla dina beskrivningar! 😉

    Amanda 2011-02-14 15:33:45 http://www.mandy.devote.se
    Svara
  • Jag har aldrig varit i Grekland förut men ska dit i sommar. Vi ska åka till ön Korfu, har bara läst om den men det verkar vara jättebra där! Ett tips 🙂

    Fanny 2011-02-14 15:21:00 http://www.fannygram.blogg.se
    Svara
  • Grekland ÄR ju helt fantastiskt fint, så förstår att du är sugen på det, har varit i grekland flera ggr men bara på kreta och rhodos, av dessa två rekommenderar jag verkligen Kreta! Jättefint! Grekisk mat är ju dessutom an av andledningarna till att man lever….. Tzatziki, fetaost, lantbröd, oliver, grekisk sallad, grillad fisk, sovlaki.. nu dör jag nästan när jag tänker på det…
    Nåja, om ni kollar runt lite mer i allmänhet så är Kroatien också helt underbart! Och Trogir är heeelt underbart, men då vet jag tyvärr inget om hotellen, men Split är också fantastiskt!
    Nåja, det blir säkert jättebra!

    jenna 2011-02-14 14:49:48
    Svara
  • Googla ön Santorini! Sjukt najs stränder, hyfsat varmt i vattnet ända till november och jättefin ö verkligen! det finns en huvudstad där med massa små affärer (liknar lite gamla stan) fast med ännu smalare gångar och mer trappor och sådär! dessutom finns det sjukt god mat på ett ställe där jag var, och dessutom var det en sjukt najs strand!
    om du klickar på länken här finns ett inlägg me lite bilder på stranden och huvudstaden!
    http://emasundin.blogg.se/2010/september/grekland-i-bilder.html

    emma 2011-02-14 13:57:45 http://emasundin.blogg.se
    Svara
  • Hej ! Jag har varit i Grekland sju gånger, så jag har några favoriter ! Jag tycker inte att man kan anmärka till exempel Rhodos (som jag läste i kommentarerna) till något ”fest ställe”. Rhodos är en ö som är relativt stor, så det beror helt på vilket hotell och vart på ön man väljer att vara! Jag tycker Rhodos är väldigt fint, när vi var där senast (2009) så var vi på två olika hotell. Det fanns bra med shopping, och bra restauranger. Vi åkte in några dagar till ”Rhodos” som är ”centrum” på ön. Men, om man är ute efter sol och bad är inte det att rekomendera, utan att istället man ägnar en heldag åt den vackra delen av ön och i övrig håller sig på någon annan del.
    Kreta är min personliga favorit, kanon fina stränder och okej shopping. Den är inte upp över öronen super bra, men den funkar. Restaurangerna är dock suveräna, men återigen. Det beror på vart på Kreta man väljer att vara!
    Korfu är en något mindre ö som jag också varit på, dock är det mycket fest där.
    Parga, samos och zakhyntos har jag också besökt. Men enligt mina mått utmärkte de sig inte. Hoppas detta hjälpte dig något, kram !

    Amanda 2011-02-14 13:48:35 http://amandalinneagrahn.blogg.se
    Svara
  • Rhodos är sjukt braa!

    julia 2011-02-14 12:51:43
    Svara
  • Rhodos är jättefint, finns massvis av bra och fina restauranger och bra shopping. Dessutom väldigt många fina sandstränder, åker man dit måste man ta båten till Lindos!

    Gabriella 2011-02-14 08:58:00 http://gabriellalinnea.blogg.se
    Svara
  • åh herregud vilken underbar bild! jag själv ska till kreta med tre härliga brudar sista veckan på sommarlovet och det tror jag blir grryyyyymt!

    olivia 2011-02-14 08:23:55 http://olivis.devote.se
    Svara
  • Rhodos skulle jag säga !

    ida 2011-02-14 08:00:57 http://idacharlottepettersen.blogg.se
    Svara
  • Jag ska till Kreta/Chania Agia Marina i augusti, och hotellet vi ska bo på heter Theo och ser jättefint ut!
    Dock så har jag inte varit i Grekland förut, kan skicka en länk om du vill?

    http://www.fritidsresor.se/boka-resa/HotelAbout.aspx?q=807bea8e2f924810b7743e569e7e3acd

    Kram & tack för en jätttteeeeeeeeebra blogg! 😀

    linnea 2011-02-14 07:38:26 http://friidrottsflickorna.blogg.se/
    Svara
  • rohodos är supermysigt specielt i gamle stan då hittar man massa fin shopping och god mat på mysiga resturanger!

    amanda 2011-02-14 01:46:35 http://fashiiiion.blogspot.com
    Svara
  • Kreta-Rethymnon. Har själv vart där fem gånger 🙂 Inget festställe alls, men det är mysigt och man får verkligen den här härliga medelhavskänslan, en jättelång fin strand och man kan åka iväg och dyka och gära massa roliga tripper. Längs stranden finns massor, massor med resturanger som är jättefina. Nackdelen är väL shoppingen, det finns mycket affärer men inte snygga kläder.

    malin 2011-02-14 00:22:12 http://fanjagdrunkna.blogg.se
    Svara
  • Jag älskade Agia Marina, nära till Platanias om man vill ut o ha kul, och bara att ta bussen in till Chania om man vill shoppa. Agia Marina i sig själv är lungt o mysigt:)

    Moa 2011-02-14 00:21:34
    Svara
  • Hej Fanny!
    i maj 2009 var jag och min familj på kreta i staden hersonissos, vi bodde på ett super mysigt hotell med en jätte fin strand som hette silva beach om jag inte minns helt fel. Precis utanför fanns det en stor gata med fina restauranger och affärer, och låg nära till väldigt mycket. det är något jag skulle rekomendera starkt! Kram

    Isabelle 2011-02-14 00:16:05
    Svara
  • Jag och mina vänner bokade en resa till Kreta-Rethymnon i fredags. Jag har inte varit där men tror det är lite både och, lugn stad men det finns också lite klubbar eller vad man ska säga 😀 bra resturanger är det säkert för greklands mat är alltid väldigt god 😀

    Hanna 2011-02-13 23:24:20 http://www.hannaslivsstil.blogg.se
    Svara
  • Rhodos! sjukt fint där!

    Ida 2011-02-13 23:23:14 http://gustavsoon.blogg.se
    Svara
  • Zakynthos! 🙂
    Rhodos är fint, men det är ett festställe.

    Shamm 2011-02-13 23:20:05 http://shammsalih.blogg.se
    Svara
  • Paros! 🙂

    amanda 2011-02-13 23:08:09
    Svara
  • Rhodos och Kreta!

    Isabell 2011-02-13 23:02:20 http://Isabellbramstad.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!