OM JENSEN NORRA

Det är många av er läsare som ska välja gymnasium nu och många frågar om hur det är att läsa Sam Ekonomi men det är fruktansvärt svårt för mig att svara på då just sam-programmen är helt olika beroende på vilken skola man går på. Så här kommer lite om Jensen!

Halvdagarna – Jag fullkomligt älskar denna lösning. Och frågan som många ställer: ”Har man mycket mer plugg?”. Svar: Nej, för att vi har inte mindre tid i skolan än andra. Vi har precis så många timmar i skolan som man måste ha och sedan så har vi bara några minuters rast mellan lektionerna och inga håltimmar. Med andra ord har de bara tryckt ihop undervisningen för att lämna plats åt eget arbete den andra halvan av dagen.

Matkortet – Jag skulle aldrig kunna tänka mig att äta i matsal igen efter att jag har vant mig vid det här. Det är underbart att varje dag kunna fråga varandra om vi är sugna på sushi, wok, husmanskost, sallad, pizza eller kanske thaimat? Man kan välja precis vad man är sugen på just då och det är fruktansvärt bra. Dock så får man ju bara ett bidrag på 45 kr så man får ju oftast lägga till mellan 10-30 själv för riktig mat, men det finns ju goda alternativ för bara matkortspengarna också.

MT – Mental träning tycker jag är jättebra, men det beror väldigt mycket på vilken lärare man har. Jag tycker mest om den mentala träningen som man har varje dag några minuter på någon lektion men vi har ju även en kurs som heter mental träning och alltså är en lektion som man senare får betyg i. Det handlar om allt ifrån att slappna av till massage och att kunna sätta mål och lära sig studieteknik.

PP – Detta är en bra idé, men det händer inte så ofta. PP står för pedagogisk promenad och betyder att vi varje dag ska gå ut ca 20 minuter på en lektion och så får vi något ämne att diskutera på vägen. Detta ska vi göra varje dag egentligen men det brukade väl hända någon gång i veckan, men nu i 2an har jag ärligt talat varit på max 2 st sedan sommaren, vilket inte är så bra. Fy skäms Jensen!

Lärare – På Jensen finns det bara yngre lärare, syftet med det är att de ska förstå oss elever bättre och att vi ska tycka att det är lättare att prata med dem och så och det tycker jag verkligen är en superbra idé! Vi har verkligen bara superlärare på Norra!

Lokaler – Jensens lokaler ser ju inte riktigt ut som en skola utan snarare som en arbetsplats. Mellan klassrummen och korridorerna är det även glasväggar för att typ se varandra eller nåt… hahaha. Skönt och lite mer öppet känns det iallafall!

Fördjupning – På andra halvan av dagen finns det lokaler man kan gå till i skolan där det hela tiden finns lärare som kan hjälpa dig med att antingen plugga inför prov eller kanske bara komma ikapp om du hamnat efter. Detta är en superlösning som jag verkligen önskar att jag utnyttjade mer!

Övrigt – Nu talar jag bara utifrån Norra då jag inte har någon koll på andra skolor men går du i Norra kan du inte komma med mjukisbyxor till skolan. Eller kan och kan, men jag har bara sett det en gång på mina 1,5 år där och låt oss säga att det uppmärksammades.. haha. Ska du passa in i Norra så är det klackar och nästan uppklätt som gäller, sedan finns det självklart många som sticker ut på sina sätt men om vi pratar majoritet. Jag tycker själv att det är kul att kunna klä mig fint till skolan då det är ett intresse jag har, men när folk utanför kommit och hälsat på oss på Norra har kommentarer som ”Oj jäklar, det är som rena rama modevisningen här” kommit fram. Och det är dumt att det är så, då det verkligen inte passar alla.


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Så ser alla ut på norra också, emma. Fanny jag har precis gått ut ettan och min första vecka på Jensen såg jag minst fem pers i
  mjukisar. Så det är som du säger men somsagt de finns alla möjliga människor i våran skola! & till er som funderar på att börja, lärarna är sjukt bra!!

  Anna 2011-07-16 01:35:45
  Svara
 • […] mig om jag skulle skriva om det igen, haha. Men de bästa och mest beskrivande inläggen hittar ni här och här Postat den 03/05/2011 av Fanny kl. 20:11 | Publicerat i Dagens fråga | ← […]

  Fanny Staaf 2011-05-03 20:11:35 http://fannystaaf.se/?p=12192
  Svara
 • Kom till Östra Real någon dag, där snackar vi modevisning! Dessvärre så ser alla ut som kloner (likadana mössor från Amoress, gummistövlar från Hunter, tunikor från Odd Molly, Uggs, Ray Ban-aviators, jeans från True Religion, jackor från Moncler, väskor från Marc Jacobs och övriga plagg från Monroe och Mathilde).

  Emma Holm 2011-01-26 23:55:42
  Svara
 • Var JENSEN ditt förstahandsval? Alltså stod det högst upp på listan av de gymnasium du ville gå på?

  sara 2011-01-26 23:33:29
  Svara
 • Låter som en toppen-skola! 🙂 Men jobbigt att gå med klackar till skolan varje dag… Reagerar lite på det där med klädseln på skolan, det måste vara sjukt tråkigt egentligen om alla går omkring och är uppklädda och alla har en och samma stil.. Ungefär! Blir inga personligheter då! 🙂 Fast vad vet jag, går inte där. Men jag bara tänkte på det … 😛 haha

  Marja 2011-01-26 23:02:17 http://missmb.devote.se
  Svara
 • Om jag hade bott i Stockholm hade jag verkligen velat gå på den skolan. Men nu bor jag dessvärre 50 mil därifrån och dessutom tagit studenten, hehe. Är första gången jag kommenterat din blogg faktiskt. Den är superbra btw! 😉 Upptäckte dig för mindre än en månad sen och fastnade för din blogg direkt (vilket jag sällan gör). Fortsätt som du gör! 🙂 Kramar

  Sofia 2011-01-26 22:27:11
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!