Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

PERFEKTION ÄR INTE MVG I ALLA ÄMNEN, PERFEKTION ÄR ATT MÅ BRA.

https://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U

Vi fick se denna video i skolan här om dagen och jag tycker att den beskrev vad jag har försökt säga här i bloggen massa gånger väldigt bra. Denna ständiga press att vara som våra ”ideal-bilder” men hur vettigt är det egentligt att sträva efter det, när idealen inte ens är verkliga?

Jag skrev en gång att jag tycker att ni ska välja att ha er själva som ideal och utgå ifrån att ni själva såg perfekta ut och det tycker jag fortfarande. Vem har sagt att något speciellt är det ”perfekta” och det ”snygga”? Bestämm dig själv för att du älskar dig själv, både inuti och utanpå, och tänk att det är precis så du ska vara. Det var så du blev och alltså så det var meningen att just du skulle vara, varför försöka vara något annat? Låt dig själv vara ditt eget ideal. Att acceptera sig själv och till och med kunna erkänna att man själv är bra är svårt för de flesta, men det är inte fult att tycka om sig själv. Det är snarare sunt att tycka om sig själv då man vinner så mycket på det. Man blir oftast roligare att umgås med, man lyckas bättre med vad man gör och absolut viktigast så mår man bra i sig själv och man behöver inte alltid något för att få känna sig bra, utan känslan finns där ändå.

Hur kommer det sig att vi oftast hör ”Fan vad dåligt det gick på provet” från personer som det nästan alltid går bra för? Varför hör vi nästan aldrig ”Gud vad a det gick för mig på det här provet?” Jo för att ”bra” aldrig räcker till eftersom att folk hela tiden har så höga krav på sig själva att de ska vara som detta konstgjorda ideal som ni blandannat ser i filmen. Perfektion hos en människa är inte att ha MVG i alla ämnen, en kropp som tjejerna i reklamerna och att vara populär. Perfektion hos en människa är att må bra och vara nöjd med sig själv, hur allt runt omkring än ser ut. Har du klarat av det, skulle jag säga att du är så perfekt man kan bli. 

IMG_04392k

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Tack, tack, tack! Det här inlägget hjälpte mig jättemycket.
  Det behövs fler bloggare som du.

  Anna 2011-04-10 18:21:34
  Svara
 • Håller med dig till punkt och prick. Jag tittade på den korta filmen Dove Evolution för ett år sedan. Tänk att de faktiskt retuscherar så mycket..

  Emma 2010-12-17 19:19:41 http://www.emmacb.blogg.se
  Svara
 • grejen är ju att man ”får” typ inte vara alltför nöjd i sverige idag. alltså, typ oskriven regel…
  man säger helt enkelt inte: åh vad bra det gick. eller åh vad fin jag var just nu. för att då är man konstig

  emma 2010-12-17 00:51:13
  Svara
 • grymt skrivet bruden, forsätt med det, + en bra blogg!

  maja 2010-12-16 21:00:07 http://majaellvinn.blogg.se
  Svara
 • det är nästa äckligt på ett sätt. förstår dom inte hur mycket det påverkar yngre och allt?

  ronja 2010-12-16 20:53:12 http://www.ronjaelise.blogg.se
  Svara
 • riktigt bra skrivet, fanny! det är sorgligt, som du skriver, att vi strävar att se ut som dom som inte ens existerar. jättebra blogg också, keep up the good work!

  MALIN 2010-12-16 20:51:11 http://malinkirstine.blogg.se/
  Svara
 • riktigt bra skrivet tjejen!

  Sanne 2010-12-16 20:50:18 http://sannemariaander.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!