Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

LUCKA 13 – MIN JUL

Idag kör jag dagens lucka och dagens fråga i en kombination!

Hej Fanny! Jag undrar, skulle inte du kunna berätta om hur du firar din jul? Och hur din drömjul ser ut?

Svar: Hejsan! Jo självklart kan jag det! Min drömjul är som min jul oftast ser ut och som den kommer se ut i  år med. Den firas med familjen, mormor och morfar antingen hos mormor och morfar eller hos oss, i år ska det vara hos oss. På morgonen kring 9, halv 10 vaknar alla av att mormor sätter på ”Nu är det jul igen” på högsta volym. Då sätter jag på mig tofflor och morgonrock eller mjukisdräkt och springer ner till köket där alla kramas och säger god jul till varanndra. Sedan äter vi julaftonsfrukost tillsammans med hembakat bröd, julskinka, varm choklad och levande ljus. Sedan är det dags för klappjakten! Då har mamma, pappa, mormor och morfar kvällen innan förberett en massa lappar som leder till varandra och tillslut till en ”morgon julklapp”. Sedan brukar jag och Jonatan sitta ett bra tag framför granen och läsa på alla paket men regeln ”se men inte röra” sitter i sedan vi var små så vi gör vårt bästa för att se ettiketterna på de julklapparna under också utan att faktiskt röra något! Sedan gör vi oss i ordning, jag brukar alltid våga mitt hår vilket tar sin lilla tid och sedan är det dags för lunch som serveras runt 1. Sedan umgås vi bara ett tag i sofforna och spelar något spel eller liknande innan Kalle Anka börjar klockan 3.

Efter Kalle Anka är det dags att vänta på tomten som brukar komma runt 5 och dela ut en julklapp till varje person. Sedan delar jag och Jonatan ut alla klappar under granen och läser högt på dem och sedan börjar paketöppningen vilket brukar ta 3 timmar om inte mer för familjen Staaf, haha. Vå går nämligen runt i ringen där vi sitter och öppnar en var i taget och alla tittar på – allt för att dra ut på det så mycket som möjligt! Haha. Men detta är nog den bästa traditionen vio har, älskar att vi verkligen tar det lungt och inte bara sliter upp allt direkt.

Sedan är det dags för middag och resten av kvällen umgås vi, spelar spel, ser kanske på någon julfilm och fixar med våra julklappar. Drömjul.

Denna julen firades inte enligt min ”drömjuls-modell” men den var riktigt, riktigt bra ändå!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • […] Hur tycker du att den perfekta julaftonen ska vara? Mysig och liten! Jag tycker inte att man ska fira med en massa människor, speciellt inte om man inte känner alla bra. Helst firar jag med bara min familj och mormor och morfar. Sedan tycker jag att man ska göra saker tillsammans hela dagen. Spela spel, sitta och prata och så. Inte så att någon står och lagar mat, någon sitter vid datorn och någon kollar på film. I förra årets julkalender skrev jag i en lucka om min drömjul, kom till det inlägget igenom att klicka här. […]

  Fanny Staaf 2011-11-13 14:07:34 http://fannystaaf.se/?p=17763
  Svara
 • Vi öppnar också paketen som ni, ett paket var och så går det runt, det är mycket skönare också att se vad alla får! 🙂

  Matilda 2010-12-15 17:32:43 http://www.matildakristoffersson.blogg.se
  Svara
 • Låter så sjukt mysigt! Så har jag också med en morgonjulklapp, hihi. Julafton är den bästa dagn som finns!

  Nattis 2010-12-14 19:15:24 http://www.mycurls.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!