DAGENS FRÅGA

hej Fanny!
vill först börja med att jag tycker du är skit vacker och har underbar stil! Sen är det bara en sak jag undrar. Jag har jätte komplex över min längd, jag är 176 cm. Jag vågar inte använda skor med klack för att jag då blir över 180. Jag går också väldigt ofta hukad och försöka ”dölja” min längd. Jag vet att du också är lång så jag bara undrar om du har några tips för hur man ska bli stolt över sin längd för jag antar att du också har kännt som mig någon gång. Aja keep up the good work för du har en skitbra blogg 🙂

Svar: Hejsan och ett stort tack! Jag vet precis hur du känner för så var jag också för ett par år sedan men sedan slog jag mig själv i huvudet och sa bara till mig att skärpa till mig. Det är supersnyggt att vara lång, se bara på alla modeller. Är du under 170 är det nästan omöjligt att bli modell. Vad säger det dig? Jag använde inte heller klackar förut men nu orkar jag inte bry mig längre. Det är jättesnyggt att vara lång så nu sträcker jag på mig istället för att gå ihophukad som bara är fruktansvärt fult och dessutom kan ge massor av ryggproblem som jag var nära på att få. Dessutom är det ju rätt kul att ”se ner på alla”, hahah. Jag är 175 cm lång, och jag är stolt över varenda centimeter, det borde du också vara! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • var glada ifall ni är långa, jag är 162( och en halv ,för att vara noga) och har inte växt på ett bra tag! skulle döö för några extra centimeter till 😀

  sofia 2010-10-24 18:04:23 http://www.sofiaollakka.blogg.se
  Svara
 • Men ååhh, va alla ska klaga på en liten kommentar. Sluta haka upp er på små saker och tänk efter själva. Alla kan göra modelljobb MEN det är inte ofta en modellagentur skriver kontrakt med en som är under 1.70 då marknaden vill ha långa, smala och unika utseenden. Vem vet om några år (kanske redan imorn, modellmarknaden ändras hela tiden) är det korta modeller som gäller och de långa får lida.

  Daniella 2010-10-23 23:02:57
  Svara
 • kopierat direkt från modelljobb.se :

  Vad är det för måttkrav på att bli modell?
  Självklart beror det på väldigt mycket, det finns en hel del fotomodeller som inte uppfyller kraven nedan men man kan se uppgifterna som riktmått.
  För tjejer: – Ålder: 14-21 år
  – Längd: 168-182 cm

  Så om man är 165 som jag är, du tror att dom 3 cm gör mega stor skillnad? Nja det tror inte jag.

  zaga 2010-10-23 22:05:48 http://www.ciderpaketet.devote.se
  Svara
 • Kul med någon som är lång & stolt! är tyvär så att de längre blir mer osäkra..Är själv rätt lång för min ålder, är 14år och 1.70cm och var mycket osäker som liten, men nu har jag ändrat tycke och det är faktiskt riktigt fint med längre tjejer! Måste säga att du är en jättefin tjej och en bra förebild 🙂 Hur lång var du som 14år? Tacksam för svar, kram.

  Klara 2010-10-23 19:40:10
  Svara
 • Hej!
  Varför började du blogga? hade du någon dröm om att bli kändis-bloggare innan du blev det? 🙂 tacksam för svar!

  bianca 2010-10-23 17:10:24 http://biancafransson.blogg.se
  Svara
 • eh ursäkta?! även om man är under 172-173 så kan du visst bli modell. Jag är 165, tänk att du är lång, så kan du lyckas med det mesta. Eller du kanske inte såg top model 14 eller vad det var? Där alla modellerna var runt 160-170. Tänk lite..

  zaga 2010-10-23 15:56:28 http://www.ciderpaketet.devote.se
  Svara
  • Svar på zagas kommentar.

   Självklart finns det undantag och jag misstog mig med längden, 170 ska det vara men för professionella modeller gäller nästan alltid 170 eller längre, men om du vill bli tex hårmodell är det ju en annan visa. Och Top model är ett TV-PROGRAM, inte verkligheten. Se: Modelljobb.se.

   Fanny 2010-10-23 16:06:53
   Svara
 • Jag är också lång, eller iallafall för min ålder, om man jämför med mina kompisar och tjejerna i min klass iallafall, haha! Jag är drygt 1.68 (var rätt längesen jag mätte mig, kan ha växt) och är 13 år. Jag är stolt över det! Visst kan det vara jobbigt om man ska göra något speciellt men jag är stolt över det somsagt, säger som dig: det borde alla vara! 😀

  sofia 2010-10-23 14:24:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!