PLUGGGUIDE A LÁ FANNY

Det är många som bett mig om tips på hur man pluggar bäst så jag tänkte klistra in denna listan som jag skrev någon gång under förra hösten och som fortfarande stämmer prima!

Vilja – Det är helt omöjligt att plugga om du inte vill. Fråga dig själv varför du vill göra det här. Är det för att din lärare säger det så kan du lika gärna göra ett skitjobb och bara vad som krävs för G. Men antagligen så tänker många som mig, och det är att jag vill säkra mitt betyg i ämnet för att gå ut med så bra poäng som möjligt och kunna göra precis vad jag känner för senare i livet utan att mina gamla betyg kommer ivägen.

Tillugg – Hehe, man kan inte plugga utan något i munnen! Då blir det inte bra helt enkelt!

Sällskap när det passar – Ibland passar det med en pluggpartner och ibland inte. När man ska banka in någonting i huvudet när man har prov i tex matte eller no så brukar det funka jättebra att plugga med någon så att man kan förhöra och hjälpa varandra. Men när man ska skriva långa uppsatser så är det faktiskt bäst att vara själv. Annars blir det mest flams.

Morot – Fixa en belöning till dig själv som du får när du är klar. Det kan vara allt ifrån en myskväll eller bestämma att du inte för gå ut/träffa kompisen/pojkvännen förän du är klar.

Sitt där du kan koncentrera dig – Lägg dig inte i sängen om du vet att du somnar. Jag pluggar olika saker bra på olika ställen. Uppsatser ska skrivas i mitt rum, matten ska ske i matsalen och plugg till prov sker bättre på cafén eller liknande.

Gör det i tid – Det blir inte jobbigare när du inte gör det dagen innan. Faktiskt tvärt om. Jag älskar känslan av att ha gjort klart ett helt arbete veckan innan deadline. Dessutom är det kul att retas när alla i klassen är stressade som f*n och man själv kan rycka på axlarna och säga att man är klar. Haha.

Större arbete? Planera – Är det ett så stort arbete eller prov du har? Schemalägg pluggtiden. Det sätter sig inte ens hälften så bra om du gör allt på en och samma gång. Dessutom är det jobbigare. Dela upp skiten istället!

Ha självförtroende – Gör alltså inte som mig och gå till läraren i panik och skrik ”JAG KAN INTE!!!!!”. Haha. Som min lärare sa till mig här om dagen: ”Du har skinn på näsan Fanny, så jag fattar inte varför du fjollar dig när det gäller skolan. Du kan mycket mycket mer än vad du verkar veta om”. Säg till dig själv att du kan, nej, säg att du är grym!!!!

Bestäm vad du satsar på – Och ta det lungt med kraven på dig själv! Åter igen, gör inte som mig och bli missnöjd för varända liten grej det inte blir MVG på, hur svårt det än är. Ta det lungt med dig själv ibland och satsa på ett lite lägre betyg om det är någonting du har jättesvårt för, och satsa dubbelt på någonting annat istället!

Utnyttja dina lärare – Dom är där för att du ska lära dig och förstå. Får du IG får dom IG. Får du MVG får dom MVG. Utnyttja dem och fråga när du inte förstår!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Fanny fanny fanny..
  Vet du en sak?
  Jag har fått 2 gånger så bra på allting än förut, jag hade IG & G på allting i skolan. Nu har jag fått VG & MVG på allting hitills, det är tack vare dig.. vet inte hur jag kan tacka dig! Men att läsa att du pluggar, hur du gör och allting, det gör mig så motiverad!
  Tack / En riktigt nöjd läsare av fannystaaf.se!

  Josefine 2010-10-10 22:01:44 http://josefineah.blogg.se/
  Svara
 • Pluggguide? PLUGGUIDE ELLER PLUGG-GUIDE skulle nog vara korrekt svenska?? Tror knappast att dina tips fungerar så jävla inkompetent som du verkar 🙂

  Prutt 2010-10-08 22:04:05
  Svara
 • Super bra tips, läste de förra gången också och håller med om att de fortfarande stämmer 😀

  Elin 2010-10-06 19:09:30 http://elinsuundgren.blogg.se/
  Svara
 • Det var ju kopierat från ett av dina tidigare pluggtips. Läste inget nytt… 🙁

  Blodpuddingen 2010-10-06 18:40:36
  Svara
 • Bra tips! =)

  Maja's Closet 2010-10-06 16:22:27 http://majascloset.blogg.se/
  Svara
 • Du är med på blogg.se mest besökta lista 😀

  :D 2010-10-06 14:36:58
  Svara
 • DU ÄR MEED PÅ BLOGG.SE MEST BESÖKTA LISTA!!! =)

  =) 2010-10-06 14:36:04
  Svara
 • riktigt bra tips!

  Sagha 2010-10-06 14:28:02 http://ibeliveinyou.blogg.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!