3 punkter för att bli mer motiverad i skolan

Sätt upp mål – Sätt upp mål för allt. Först och främst för terminen i helhet, t ex. ”Gå och lägga mig tidigare”, ”Träna två gånger i veckan”, ”inte komma försent” osv men sedan kan du även sätta upp betygs-mål. Dvs att du skriver ner alla kurser du läser på ett papper och skriver efter vilket betyg du har som mål i varje kurs, det gör det både roligare och lättare att nå målen om du har dem på papper. Sätt helst upp dem där du ser dem varje dag.
Nytt material. Det är tusen gånger roligare att sitta i skolan och anteckna och lyssna om du har investerat i nya snygga block, pennor i olika roliga färger och en ny kalender där du snyggt och prydligt kan skriva upp allt som behöver göras så att du inte missar något.
Tänk positivt. Låter kanske som ord utan mening men det fungerar. Tänkt: ”Det är kommer bli kul! Jag ska lära mig massa nytt och utvecklas”. Ja visst, det har du hört förut och du tycker att det inte funkar men det gör det faktiskt. Jag är perfektionist och vill helst ha mitt liv perfekt även fast det inte alls går. Men därför vill ja ha felfria betyg, städat rum, snygg garderob, en grym blogg osv och då kommer jag närmare det här ”perfekta” när jag pluggar och lyckas. Jag vet själv när jag suttit här sena nätter vid datorn och skrivit inlämningar och helt plötsligt fattar jag allt och jag ser själv hur jäkla bra mitt arbete är, så tycker jag att det är så kul så att jag aldrig vill sluta! Haha. Jag är en tönt.. Men hur som helst, hur du tänket påverkar faktiskt dina handlingar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Gud vad bra skrivet! Kändes som jag hade skrivit den sista punkten haha! Läste upp det för min mamma och hon sa "är det verkligen inte du som har skrivit det där?" haha! Är du möjligtvis också Jungrfru? 😀
    KRAM

    J O S E F I N E 2010-08-20 17:43:26 http://jjossues.blogg.se/
    Svara
  • oj vad jag gillar din blogg!

    isabella 2010-08-20 17:26:28 http://barabellas.devote.se
    Svara
  • Jag skall börja (i ny) skolan på tisdag och är nervös och orolig! skall tänka på dina tips! tack!:)
    B.t.w. fin blogg!:D

    Sanna 2010-08-19 00:25:51 http://sannamineord.blogg.se/
    Svara
  • Hej Fanny!
    Jag var den person som frågade om du kunde ge några tips…
    Och gud vad det känns bra när man har läst inlägget! Tack så mycket, det här kommer verkligen underlätta en hel del.

    Tack Fanny! Även jag har väldigt höga krav på mig själv!:)

    2010-08-18 15:11:33
    Svara
  • Hej Fanny!
    Tack för tipsen det känns redan mycket mycket roligare att börja skolan nu ! du är verkligen min stora förebild, skulle verkligen vilja vara du! din blogg är bäst!, jag har fått bättre självförtroende efter att ha börjat följa din blogg och jag kan inte få nog av den! , alla mode tips och alla smink tips med mera har varit skit bra !! jag verkligen älskar din blogg !, hoppas bara du känner att du orkar med bloggen nu när du har börjat skolan igen och så ! ,taack ännu en gång för en grym blogg!!! ((:

    Cornelia 2010-08-17 23:16:08 http://www.rosapapaya.devote.se
    Svara
  • Jättebra tips ! 😀 ska följa dom slaviskt haha=) skriv gärna mer om du har några=)

    Hanna 2010-08-17 20:07:46
    Svara
  • tre riktigt bra punkter där som är bra att tänka på nu när skolan börjar. absolut, det är bra att ha bra mål och ha någonting som peppar upp en när det är som hårdast!

    a n n a 2010-08-17 18:30:33 http://sweetlights.blogg.se/
    Svara
  • Jag är också en sån där "perfektionist"!
    Blir jättebesviken om jag har 2 fel på ett prov, även fast det är grymt bra! Jag har för höga krav på mig själv… Och kallas för nörd/tönt rätt ofta 😉

    Malin Forsberg 2010-08-17 17:29:35 http://maaaliiinnn.blogg.se/
    Svara
  • ÅÅÅh! Tack för motivationen! 😀

    2010-08-17 15:19:12
    Svara
  • Fler sådant här. Blev riktigt motiverad och peppad på att börja i skolan nu 🙂 Din blogg är så grym!

    Mathilda 2010-08-17 15:00:14 http://talkinghead.blogg.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!