Min julafton

Sådärja, mätt och belåten. Tänkte berätta lite om min julafton!

Först vaknade jag på morgonen (tyvärr av min väckarklocka) och gick upp för att börja göra mig iordning. Sedan klockan halv 9 så träffades vi nere i köket, alla kramades och sa god jul och julmusiken stod på. Då var det dags för den årliga klappjakten. Vi fick vår första lapp och började leta efter nästa och nästa tills vi kom fram till våra paket! Vi öppnade dem och sedan var det dags för frukost och mer tillfixning. Vi hade planerat att åka runt 11 så några minuter i blev det lite fotografering och så packade vi ihop alla våra grejer och julklappar och så bar det iväg. När vi kom dit blev det kramkalas, pyntning av den gigantiska julgranen och inte allt för långt efter, lunch.

Efter lunchen fick alla sätta på sig varma kläder och så bar det ut i snön med hästen och släden. Supermysigt och inte tala om hur fint det var! Sedan stod Kalle Anka på tur, då bara hälften kollade och de som väl kollade sov så kände jag mig lite ensam där ett tag men huvudsaken var ju att jag fick se! Hahahha. Sedan drack alla lite glögg, pratade och åt julgodis ett bra tag innan det var dags för middag och när den var slut blev det en klappjakt till! Men denna gången skulle vi leta efter tomten och hans säck. Efter ett par lappar hittade vi honom uppe i halmen bakom stallet. Där låg han så fint!

Sedan sjöng vi lite julsånger, julklapparna i säcken delades ut och öppnades. Sedan fick vi reda på att de andra hade bertämmt att alla andra bara skulle få en julklapp var och vi hade lixom typ 5 kartonger med oss så vi bestämde oss för att packa in alla klappar i bilen igen och öppna dem hemma istället.

När vi kom hem sedan runt 11 på kvällen så kände jag mig lite besviken. Jag hade inte haft någon julkänsla på hela dagen! Jag visste inte om det var pga att jag varken var hemma eller hos mormor och morfar, att vi var så många så att jag knappt träffade min familj eller pga munsåret. Men iallafall, när vi kom hem så satte mamma och pappa på julmusiken och tände en brasa medans jag pch mormor la alla julklappar under granen. Då slog minsann julkänslan in och jag var sådär töntigt lycklig som egentligen bara är tillåtet som 7åring! Haha. Men iallafall, så delade Jonatan ut alla klappar, jag hade tydligen varit snällast eftersom att jag fick flest (muhahaha) haha nejdå. Men sedan gick vi runt i ringen så att en i taget fick öppna en och två timmar senare var alla klappar öppna! Då var klockan ett och allla dödströtta så då gick vi alla upp till oss och la oss 🙂


Godmorgon!


Klappjakt


Pappa äter frukost


Jag, mamma och mormor


Familjen


Jonatan och Sofia


Johan och Pappa


Jag, Sofia, Maja och mamma


Lunchbordet


Stora julgranen!


Utanför fönstret… sjukt vackert!


Vår gran och alla julklappar när vi kom hem!


Alla mina klappar!

Fler bilder kommet när jag tagit Sofia och Johans! Heheh..

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!