Mitt tal

Jag vet att jag är alldeles för dålig på att säga till Fredric hur mycket han betyder för mig. Så nu tänkte jag lägga ut talet som jag höll på svenskan idag! Jag älskar dig Fredric. 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Det gjorde inte jag. Den 28 Januari 2009 åkte jag till ett främmande ställe i en främmande stad och såg en främmande kille som jag inte kunde slita blicken från. Jag kunde inte förstå varför, men när han gick förbi mig vågade jag varken göra eller säga något. Han hade inte ens sätt mig.

6 månader senare fick jag ett mail ifrån en okänd adress. Mailet var ifrån en kille som hade sett mig på internet.

Det var samma kille som jag sett den 28 Januari. För första gången kunde jag uppriktigt säga att jag trodde på ödet.

Det här är ett hyllningstal till min pojkvän Fredric eftersom att han har hjälpt mig otroligt mycket. Det är vanligtvis inte lätt att komma helt ny till en ny stad långt hemifrån där allt är annorlunda jämfört med vad man är van med men för mig blev det inga större problem.

Fredric hjälpte mig med att lära mig staden, träffa nya människor men framförallt att känna trygghet. Det är tack vare honom jag trivs så pass bra som jag gör här.

Där jag bodde förut var jag den person som byggts upp under hela mitt liv där. Vem jag blev påverkades av vilka jag umgicks med och vad jag gjorde. Jag kan erkänna att jag inte var eller är så stolt över vem jag var.

Jag ångrar mycket jag har gjort och hur jag betedde mig emot vissa människor men när jag skulle flytta, och fick chansen att börja om på nytt så ville jag försöka vara den människan jag ville vara. Inte den som jag hade blivit.

Det är svårt att göra en personförändring, och det räckte inte riktigt till med bara min vilja men sedan så träffade jag Fredric och då var det inte längre bara viljan, utan jag insåg att jag var tvungen att förbättras för att han skulle få den flickvän som han förtjänade.

Nu är jag den jag vill vara, och det är ingenting jag tänker på längre. Han har helt enkelt hjälpt mig att bli den jag är idag, vilket jag är otroligt tacksam för.

Fredric är bra för allt och jag önskar att alla kunde ha någon som honom. När jag är stressad, när jag är ledsen eller bara behöver komma iväg och göra något kul så lugnar han mig, tröstar mig och gör mig glad.

Han är världens underbaraste kille och jag kan inte annat än att må bra när jag är med honom. Jag vet vad kärlek är, och det har jag upplevt förut men det är någonting annat. I alla fall någonting mer.

Det är som att inga ord någonsin kommer att räcka till för vad jag vill säga. Jag älskar honom. Det är som Francois de la Rochefoucauld sa: ”Det är med den äkta kärleken som med spökerna: Alla talar om den, men få har sett den”. Fredric har visat mig den.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • dedär va jättefint fanny, verkligen 🙂 ni är så söta tsm

  carolineeee 2009-11-12 23:38:06 http://ckeh.blogg.se/
  Svara
 • Sjukt fiin text, och så romantiskt 🙂 <3

  Johanna 2009-11-12 21:12:03
  Svara
 • Du är ingen retoriker direkt…

  Fittan 2009-11-12 21:02:46
  Svara
 • så HIMLA fint fanny! <3

  2009-11-12 19:59:25
  Svara
 • jätte fin text! <3

  Hanna 2009-11-12 19:48:25
  Svara
 • hej !!
  jag undrar hur man märker om det är kärlek i första ögon kastet ?:) tacksam för svar 🙂 hihi

  2009-11-12 19:39:18 http://eelliebergman.blogg.se/
  Svara
 • gud vad gulligt! verkligen jätte fint.
  all lycka åt er!

  H 2009-11-12 19:06:34
  Svara
 • jättebra verkligen!

  2009-11-12 18:37:49
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!