Så sminkar jag mig en vardag

Många vill att jag ska göra en video om hur jag sminkar mig. Det finns två under ”videos” där jag sminkar mig men det är musik så man hör inte vad jag säger. Kanske kan fixa en någon gång men just nu nöjer vi oss med beskivningar i text! 🙂 Det mesta är ifrån ett liknande tidigare inlägg men har lagt in lite förändringar som skett!

Foundation – Studio Fix Fluid från MAC
Den absolut bästa foundation man kan ha. Efter att man har provat den är det omöjligt att använda någon annan. Den är matt och trollar bort allt dåligt i huden. Den är fantastisk! Iallafall, jag börjar med att täcka ansiktet med den!

Foundationborste – Duo hair från Make up store
När jag ska ha på foundationen brukade jag alltid använda mig utav fingrarna då jag vet att svamp är fruktansvärt dåligt då man måste ta en ny varje dag pga att det samlas så fruktansvärt mycket bakterier i den men så upptäckte jag foundationborsten och inte vilken foundationborste som helst utan denhär! Den är verkligen hur bra som helst. Man lägger en foundationklick i handen och doppar toppen på borsten i det och sedan gör man cirkelrörelser på en ”bestämd” plats i ansiktet. Tex höger kind, hakan eller vänster sida av pannan. Det ger en mycket jämnare resultat och det är nästan helt omöjligt att få fläckar!

Löspuder – Blended face powder från Clinique
När det kommer till puder har jag helt fastnat för dehär! Jag kan verkligen inte använda något annat. Det blir hur fint som helst, man får verkligen såkallad ”dockhud”.

Puder och rouge borste – Rough brush round 342 från Make up store
När jag ska ha på pudret använder jag mig av denhär borsten. Den är kort, fast och ”hård”, den funkar hur bra som helst och man får allting precis där man vill ha det.

Solpuder – Terracotta bronze från Isadora
Sedan använder jag dehär solpudret över kindbenen och något drag över näsan för att ge ett mer solbränt intryck. Till dehär använder jag bara en gammal vanlig rund borste som jag inte ens minns vart den är ifrån.

Rouge – Fresh från Make up store
Sedan på solpudret använder jag lite rödrosa rouge precis på det ”runda” på kinderna. Så det är bara att le så stort man bara kan och måla på försiktigt på ”klumparna” som blir, hah. Här använder jag samma borste som till pudret, hur bra som helst. Man måste dock vara väldigt försiktig med dehär rouget då det ger jätte mycket färg, man ser lätt ut som en docka/påskkärring.

Vit ögonskugga – Lancome
Sedan till det som står för Fanny, den vita ögonskuggan runt ögonen. Ta då ganska starkt över hela ögonlocken först, sen lite svagare under och i ögonvrån och så starkare precis vid tårkanalen. Ta sedan även pyttepyttelite precis under ögonbrynen.

Ögon och bryn skugga – Tri Brow från Make up store
Sedan är det dags för bryn och ögonlock. Jag börjar med att ta den ljusaste och fyller i ögonbrynen, det ger ett mycket fylligare och jämnare resultat än om man använder en ögonbrynspenna. Ta sedan den ljusaste och måla över nästan hela ögonlocket, börja utifrån och jobba nästan ända in. Ta sedan den mörkare och måla över fast på en lite mindre yta, Sluta med att måla på med den nästan svarta precis vid ögonvrån på ovansidan. Sudda ut alla skarpa kanter.
Tips: Om du duttar och trycker på skuggan sätter den sig bättre och håller längre!

Ögonfransböjare
Sedan böjer jag upp ögonfransarna. Du ska aldrig aldrig aldrig böja dem efter att du har haft på mascara, aldrig! Då kan dem för det första gå av och för det andra blir mascaran ful och klumpig efter.

Eyeliner – Gel eyliner från Make up store
Sedan är det dags för eyliner och då använder jag en geleeyliner från make up store. Då tar jag bara penseln, tar på lite färg och ritar längst lite mer än halva övre franskanten. Absolut inte över hela! Var försiktig med denhär sen för den kan göra streck precis under ögonbrynet innan den har torkat.

Pensel – Eyeliner från Make up store
När jag ska ta på eylinern använder jag mig av denhär penseln!

Mascara – Volum Express från Maybelline
Sedan är det dags för mascaran och då använder jag nu för tiden av denhär men favoriten är helt klart den gröna från Clinique. Måla försiktigt på två lager, inte mer för då blir fransarna för tjocka och då ser man mer ut som en misslyckad fjortis än sig själv. Var jätte försiktigt med fransarna under när man använder denhär, dem blir lätt jätte långa så ”dra” inte på där utan dutta mer.

Vit kajalpenna
Sedan sist men inte minst, rita en vit linje innanför den undrefransraden med en vit kajalpenna. Det piggar upp och öppnar ögonen otroligt mycket! Jag har haft min så länge så jag kommer inte ihåg vart den är ifrån längre men Lancome brukar ha suveräna kajalpennor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • hej, måste säga att jag älskar din blogg! jag har några frågor om ditt smink bara 🙂
  hur mycket kostar din foundation och täcker den bra? 🙂
  blir man inte väldigt glittrig i ansiktet av solpuder? jag vill gärna också ha ett, men vill inte att det ska glittra så mycket 🙂

  felicia 2009-11-09 17:17:58
  Svara
 • Ha, Visst ibland kan jag tycka att det är vakert att se blod rinna ner över kanten på ett bord och liksom så segt som bara blog kan droppa, droppa ner på golvet för att sedan bilda sen klaröd pöl på golvet med liksom skarpa kanter där golvbrädorna ligger mot varanda! Ibland kan det vara vacker att sitta över det före detta ansikte och känna smärtan pumpa i underarmarna medans man ser mannen ögon liksom stirra blint ut i rymden medans hans blod fortfarande fräscht droppar från ens knogar… Men anonym ska du inte oroa dig för, fanny vet mycket väl vem jag är 😉

  2009-11-08 23:21:08
  Svara
 • Hahaha, men vafan! Ofta folk verkligen vill läsa din kommentar! din idiotiska anonyma sadistiska jävel

  Peace Pajas

  Fredric 2009-11-08 23:00:10
  Svara
 • Hahaha, men vafan! Ofta folk verkligen vill veta sånt om dig! 😛 din sjuka jävel

  Peace Bitch

  2009-11-08 22:54:04
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!