Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Jensen

Nu tänkte jag skriva lite om Jensen eftersom att jag fick en kommentar om det och jag vet att det är en del av er som nu ska välja gymnasium i Stockholmsområdet. Jensen Norra är en superbra skola. Jag lär mig jätte mycket men den kanske inte passar för den som bara vill lata sig och inte har så stora mål i livet. Visst tar det emot när vi har mycket och jag tycker synd om mig själv men jag vet att det kommer ge resultat sedan. Resultat som jag faktiskt redan kan märka, efter bara 2 månader. Men nu skriver jag min syn på skolan, som går i Jensen Norra som är den Jensenskolan som presterar mest och högst. Jag vet att det är stor skillnad Jensenskolorna emellan.

Nu tänkte jag lista lite för och nackdelar med Jensen

Fördelar:
♥ Halvdagarna, det är verkligen superskönt!
♥ Det är väldigt bra och roliga lärare som vet vad de sysslar med
♥ Man har mental träning som en kurs och lär sig därmed hur man slappnar av, studietenik osv. Superbra att kunna!
♥ Bra lokaler/bra arbetsmiljö
♥ PP – pedagogisk promenad. Det har man nästan varje dag. Då går man ut en sväng på 20 minuter och får någonting att diskutera på vägen. Det kan vara allt mellan Gustav Vasas tid som kung till vad man gjort i helgen. ♥ Jensen online. En stor fördel och jätteskönt att använda! Vi lämnar in alla våra arbeten och får all information via Jensen online. Då loggar man in på sitt konto och där kan man se sin från/närvaro, sina resulat och betyg, sina lärare och klasskamraters mail, i en kalender kan man se allt man har, alla uppgifter och papper som delas ut på lektionen läggs ut där och som sagt så lämnar man in sina arbeten där. Jätte praktiskt!
♥ Matkortet. Vi får ett kort laddat med 35 kr om dagen och så har vi ett 50-tal restauranger som detta kort funkar på. Roligare än skolmat!
♥ Toaletterna är fina (tycker Fredric..)
♥ Jensen fördjupning. Del delen av dagen då man inte har lektioner finns det något som kallas fördjupning. Då är det massa lärare på ett ställe där man kan sitta och plugga och få extra lärarhjälp.
♥ Ligger centralt. Iallafall min. (hehe, pik till Fredric)
♥ Man koncentrationsläser. Det innebär att man bara läser några få ämnen i taget. Just nu läser jag t ex bara Svenska, Matte, Historia, Spanska, Företagsekonomi, Naturkunskap och idrott. Det är bara Idrott, Spanska och Matte som jag kommer fortsätta läsa efter jul. Man koncentrerar sig mycket bättre på ett ämne!

Nackdelar:
– Är man inte berädd att verkligen satsa kan det kännas jobbigt och svårt
– Matkortet är även en nackdel då 35 kr aldrig räcker så man får lägga ut en del själv.
– Dom är väldigt hårda med närvaron. Dörren blir låst när lektionen börjar så får man vänta tills dom öppnar och så får man frånvaro tills när man kommer in i klassrummet. Inte tills när man kommer till skolan.
– 2 timmars idrott i veckan. Kan vara fördel för vissa men för lata mig är det jobbigt! Haha
– Det är hälsoinriktning så man får inte äta godis

Det här är vad jag kommer på nu. Jag tycker att det är en superbra skola och jag är nöjd med mitt val. Har ni några fler frågor kan ni fråga på det här inlägget så fyller jag på med dom svaren under här sen!

Hejsan jo jag funderar på att börja på någon av jensen skolorna men har några fråger som det skulle vara jätte schysst om du ville svara på(A)

Vad är det för skillnad på norra, östra, västra, södra jensen?
Norra är ju sen ”seriösaste” och den som är svårast att komma in på. Östra är den minsta men ändå bra, sedan har jag inte hört det bästa om västra och södra men jag vet inte så ska inte säga nåt 😉

när du gick på öppet hus var någon av dina förälrar med och hade andra sina föräldrar där?
Ja min pappa var med båda gångerna och det var många som hade föräldrar med sig!

hur mycket läxer är det igentligen?
Inte så mycket läxor, mer inlämningar och sånt

trivs du bra?
Super 🙂

måste man ha höga betyg för att komma in?
Mjaa, det är väl högs på Norra. Tror den som hade minst i min klass hade 230. Men på dom andra skolorna är det många linjer som tog in alla sökande!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Har hört att man får dator av skolan typ för att jobba smidigare är det sant?

    Chrillee 2013-11-26 20:44:11
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind