"Så sminkar sig Fanny Staaf"

Som sagt så har jag fått massa önskemål om att skriva om hur jag sminkar mig och vilka produkter jag använder. Det är självklart olika men jag går inte in på "festgrejerna" och till vardags har jag vanligtvis samma så den tänker jag förklara myycket detaljerat nu! 🙂

Ansiktsvatten – Face cool balm från Make up store
När man ska sminka sig är det inte bara att börja kladda på utan man ska förbereda sig innan. Så jag börjar med att använda dehär ansiktsvattnet på en bit bommul och rengör ansiktet. Då tar man både bort smuts och porerna stänger sig så det inte kommer onödigt mycket av sminket in i huden sen. Dehär ansiktsvattnet är hur bra som helst, det lugnar ner lite röd och irriterad hud hur bra som helst. Tar dock slut väldigt fort och är inte speciellt billig tyvärr.

Primer – Skin Serum från Make up store
Sedan använder jag mig av denhär produkten från make up store. Den funkar precis som en primer. Den gör så att sminket håller mycket bättre, lägger sig bättre, skyddar huden och gör den helt silkeslen. Man behöver endast 2 droppar för att det ska räcka till hela ansiktet. Denhär produkten fungerar verkligen precis som de lovar!

Hudkräm – Ice cream time från Make up store
Denna produkt, också från make up store har jag skrivit mycket om förut i bloggen. Den är helt suverän! Lugnar huden, ger den fukt men tar samtidigt bort onödiga fetter. Så ni som har problem med att ansiktet börjar glänsa efter någon timme, Skin serumet och denhär så är det helt borta! Observera att när man använder en annan primer ska man använda hudkrämen innan!

Foundation – Hydralight från Isadora
Sedan när krämen torkat lite iallafall är det dags för foundation. Jag använder mig av Isadoras och har en ljus och en mörk, 63 och 65 som jag blandar efter hur brun jag är i ansiktet så att det blir precis rätt färg. På sommaren kanske jag tillexempel använder bara 65 och mitt på vintern bara 63an, men oftast får jag blanda!

Foundationborste – Duo hair från Make up store
När jag ska ha på foundationen brukade jag alltid använda mig utav fingrarna då jag vet att svamp är fruktansvärt dåligt då man måste ta en ny varje dag pga att det samlas så fruktansvärt mycket bakterier i den men så upptäckte jag foundationborsten och inte vilken foundationborsta som helst utan denhär! Den är verkligen hur bra som helst. Man lägger en foundationklick i handen och doppar toppen på borsten i det och sedan gör man cirkelrörelser på en "bestämd" plats i ansiktet. Tex höger kind, hakan eller vänster sida av pannan. Det ger en mycket jämnare resultat och det är nästan helt omöjligt att få fläckar!

Löspuder – Blended face powder från Clinique
När det kommer till puder har jag helt fastnat för dehär! Jag kan verkligen inte använda något annat. Det blir hur fint som helst, man får verkligen såkallad "dockhud".

Puder och rouge borste – Rough brush round 342 från Make up store
När jag ska ha på pudret använder jag mig av denhär borsten. Den är kort, fast och "hård", den funkar hur bra som helst och man får allting precis där man vill ha det.

Solpuder – Terracotta bronze från Isadora
Sedan använder jag dehär solpudret över kindbenen och något drag över näsan för att ge ett mer solbränt intryck. Till dehär använder jag bara en gammal vanlig rund borste som jag inte ens mins vart den är ifrån.

Rouge – Fresh från Make up store
Sedan på solpudret använder jag lite rödrosa rouge precis på det "runda" på kinderna. Så det är bara att le så stort man bara kan och måla på försiktigt på "klumparna" som blir, hah. Här använder jag samma borste som till pudret, hur bra som helst. Man måste dock vara väldigt försiktig med dehär rouget då det ger jätte mycket färg, man ser lätt ut som en docka/påskkärring.

Vit ögonskugga – Lancome
Sedan till det som står för Fanny, den vita ögonskuggan runt ögonen. Ta då ganska starkt över hela ögonlocken först, sen lite svagare under och i ögonvrån och så starkare precis vid tårkanalen. Ta sedan även pyttepyttelite precis under ögonbrynen.

Ögon och bryn skugga – Tri Brow från Make up store
Sedan är det dags för bryn och ögonlock. Jag börjar med att ta den ljusaste och fyller i ögonbrynen, det ger ett mycket fylligare och jämnare resultat än om man använder en ögonbrynspenna. Ta sedan sen ljusaste och måla över nästan hela ögonlocket, börja utifrån och jobba nästan ända in. Ta sedan den mörkare och måla över fast på en lite mindre yta, Sluta med att måla på med den nästan svarta precis vid ögonvrån på ovansidan. Sudda ut alla skarpa kanter.
Tips: Om du duttar och trycker på skuggan sätter den sig bättre och håller längre!

Ögonfransböjare
Sedan böjer jag upp ögonfransarna. Du ska aldrig aldrig aldrig böja dem efter att du har haft på mascara, aldrig! Då kan dem för det första gå av och för det andra blir mascaran ful och klumpig efter.

Eyeliner – Gel eyliner från Make up store
Sedan är det dags för eyliner och då använder jag en geleeyliner från make up store. Då tar jag bara penseln, tar på lite färg och ritar längst lite mer än halva övre franskanten. Absolut inte över hela! Var försiktig med denhär sen för den kan göra streck precis under ögonbrynet innan den har torkat.

Pensel – Eyeliner från Make up store
När jag ska ta på eyline
rn använder jag mig av denhär penseln!

Mascara – Volum Express från Maybelline
Sedan är det dags för mascaran och då använder jag nu för tiden av denhär men favoriten är helt klart den gröna från Clinique. Måla försiktigt på två lager, inte mer för då blir fransarna för tjocka och då ser man mer ut som en misslyckad fjortis än sig själv. Var jätte försiktigt med fransarna under när man använder denhär, dem blir lätt jätte långa så "dra" inte på där utan dutta mer.

Vit kajalpenna
Sedan sist men inte minst, rita en vit linje innanför den undrefransraden med en vit kajalpenna. Det piggar upp och öppnar ögonen otroligt mycket! Jag har haft min så länge så jag kommer inte ihåg vart den är ifrån längre men Lancome brukar ha suveräna kajalpennor.

Såja, hoppas att ni är nöjda och glada nu! Haha.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • skitsöt du är! 🙂

  superfin blogg!

  felicia 2010-02-21 12:38:54 http://felizzia.devote.se
  Svara
 • Fyfan va skönt att man är kille 🙂

  Calle 2009-04-06 17:25:42
  Svara
 • ÅH! gud, det där var verkligen superläckert! Försökte att få desamma look som du, men det blev inte alls likt :s Använde nästan exakt samma produker, men ush. Mitt resultat blev INTE bra.

  Sassa Thörnell 2009-04-06 08:26:50 http://hooot.blogg.se/
  Svara
 • såg ut att vara jävligt mycket du har i ansiktet,
  men resultatet är så nartuligt så jag blir svartsjuk!
  åh… nu känner jag mig översminkad, även om jag använder ytterst lite. hahaha.

  aalexx 2009-04-05 21:41:51 http://typpalexandra.blogg.se/
  Svara
 • super bra tips! i like. och jätte söt tjej 🙂

  nadja 2009-04-05 21:39:19 http://nadjadeluxe.blogg.se/
  Svara
 • HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA…
  Perfekt resultat

  2009-04-05 19:48:41
  Svara
 • fan vilken lättnad, äntligen kan jag få sminka mig som du

  2009-04-05 19:40:27
  Svara
 • jäklar.. aja, nu vet vi!

  2009-04-05 18:08:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!