Jag gjorde så himla goda chocolate chip cookies igår så jag bara måste dela med mig av receptet till er! Det bästa är att man kan förbereda degen till flera omgångar och sedan spara och grädda när det är dags att äta dem. Alltid nygräddade kakor!
Du behöver:
200g Choklad, ljus eller mörk
200g mandel och cashewnötter
125g rumsvarmt smör
1 dl muscovadosocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
1. Ta fram två bunkar och alla ingredienser.
2. Hacka chokladen och nötterna grovt och lägg i den ena bunken
3. Blanda smör och alla sockerarter i den andra bunken till en jämn smet.
4. Tillsätt ägget i bunken med smör och socker.
5. Blanda i mjölet och bakpulvret med chokladen och nötterna
6. Blanda innehållet till båda bunkarna och gör en deg, det är bäst att använda händerna
7. Forma degen till rullar på ca 3 cm i diameter. Är ni många som ska äta av kakorna skulle jag göra två stora rullar, annars fyra mindre.
8. Stoppa rullarna i frysen i minst 20 minuter.
9. Ta ut så många rullar som du vill äta nu, spara de andra i frysen och grädda dem när de ska ätas istället.
10. Skär rullen i centimetertjocka skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
11. Grädda i mitten av ugnen 7-8 minuter i 175 grader.
12. Klart!