När man inte har haft spis pÃ¥ flera veckor blir man ganska engagerad i sina smörgÃ¥sar, haha. Denna mumsiga blev lunch flera dagar i rad, jag har ju ätit en del avokadotoasts i mina dagar men denna är absolut topp tre. Ãlskar kombinationen av fräsch avokado, salt bacon och krämig Philadelphia. Mmm!
When you haven’t had a stove for several weeks you get pretty ambitious with your sandwiches, haha. We had this one for lunch several days in a row, I have had my fair share of avocado toasts in my days but this is without doubt in the top 3! I love the combination of fresh avocado, salty bacon and creamy Philadelphia. Mmm! To read the recipe in English press ”Translate” above.Â
DU BEHÃVER
1 mogen avokado
4-6 skivor bacon
4 skivor valfritt bröd, jag hade surdeg.
Philadelphia
Salt & peppar
GÃR SÃ HÃR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela varje baconskiva i tvÃ¥ och skär sedan avokadon pÃ¥ hälften och ta ur kärnan och skala den sedan antingen för hand eller ”gröp ur” avokadon ur skalet med en sked. Dela varje hälft i 4 klyftor, sÃ¥ att du sammanlagt har 8.
3. Linda in varje avokadoklyfta i bacon och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stoppa sedan in avocadobitarna i ugnen i 15 minuter.
4. Rosta brödskivorna lätt i en brödrost och bred sedan på rikligt med Philadelphia. Fördela ut de färdiga avokado+baconbitarna på brödskivorna och salta och peppra. Smaklig måltid!