FANNY’S JULTIPS DEL 11 AV 12 – PEPPARKAKSCHEESECAKE

IMG_60792 recept-pepparkaks-cheesecake

INGREDIENSER

300g pepparkakor
150g smör
450g Philadelphia
1 burk marshmallowfluff
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)

 

INSTRUKTIONER

1. Krossa 2/3 av pepparkakorna (200g) fint, lättast är att lägga dem i en platspåse och sedan kavla över påsen med en kavel. Smält smöret och blanda sedan ihop med pepparkakssmulorna, se till så att alla smulor är täckta av smör.

2. Klä in en rund form med avtagbara sidor med aluminiumfolie och häll sedan ner pepparkakssmulorna och tryck ut jämnt över botten med hjälp av en sked. Ställ in i kylskåpet så länge.

3. Vispa grädden och sockret ganska hårt och ställ åt sidan. I en annan bunke, vispa philadelphian på medelhög styrka tills den fluffat upp sig lite, ca 2 minuter. Rör ner marshmallowfluffet och blanda ordentligt.

4. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut kärnorna i bunken, häll sedan över den vispade grädden med och rör försiktigt ihop allt med en slev eller sked (inte elvisp!).

5. Häll ner smeten över digestivebottnen och ställ in i frysen 3-4 timmar.

6. Innan servering, fördela dulce de lechen över hela kakan och krossa sedan de pepparkakor som finns kvar och häll över.

cheesecake-pepparkaka

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!