Idag tänkte jag dela med mig av min släkts recept på chokladkola. Detta är helt klart mitt favoritjulgodis och jag kan verkligen inte äta nog av den! Jag tycker verkligen att alla borde prova den 🙂
Du behöver:
-3 dl grädde
-2 dl mjölk
-1 tsk smör
-1 1/2 dl farinsocker
-3 dl strösocker
-1 dl kakao
-2 dl sirap
-1 msk vanilj
-Några droppar ättiksprit + smör innan upphällning
Du gör såhär:
1. Blanda vispgrädden, sockret, sirapen och kakaon i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka kraftigt utan lock i 15-30 minuter beroende på grytans bottenvidd. Rör om då och då.
3. Droppa en kula smet i varmt vatten, om den inte flyter ut är kolan färdigkokad.
4. Tillsätt ättikspriten i slutet så att kolan inte sockrar sig.
5. Rör ner smöret
6. Häll upp kolasmeten i en form och låt den stelna lite
7. Skär i bitar och slå in i smörpapper, folie, glanspapper eller liknande.
8. Klart!
Kommentera