Jag gjorde sÃ¥ himla goda chocolate chip cookies igÃ¥r sÃ¥ jag bara mÃ¥ste dela med mig av receptet till er! Det bästa är att man kan förbereda degen till flera omgÃ¥ngar och sedan spara och grädda när det är dags att äta dem. Alltid nygräddade kakor!Â
Du behöver:Â
200g Choklad, ljus eller mörk
200g mandel och cashewnötter
125g rumsvarmt smör
1 dl muscovadosocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
1. Ta fram två bunkar och alla ingredienser.
2. Hacka chokladen och nötterna grovt och lägg i den ena bunken
3. Blanda smör och alla sockerarter i den andra bunken till en jämn smet.
4. Tillsätt ägget i bunken med smör och socker.
5. Blanda i mjölet och bakpulvret med chokladen och nötterna
6. Blanda innehållet till båda bunkarna och gör en deg, det är bäst att använda händerna
7. Forma degen till rullar pÃ¥ ca 3 cm i diameter. Ãr ni mÃ¥nga som ska äta av kakorna skulle jag göra tvÃ¥ stora rullar, annars fyra mindre.
8. Stoppa rullarna i frysen i minst 20 minuter.
9. Ta ut så många rullar som du vill äta nu, spara de andra i frysen och grädda dem när de ska ätas istället.
10. Skär rullen i centimetertjocka skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
11. Grädda i mitten av ugnen 7-8 minuter i 175 grader.
12. Klart!