AUTUMN IS COMING – WHAT TO WEAR?

Så, från att ha varit helt inställt på en höst och jul i sol och värme får jag nu helt plötsligt en höst med orangea löv, stickade tröjor och tekoppar fyllda till bredden följt av ett frostigt December med röda kinder, en massa julkänsla och förhoppningsvis snö. Tack så mycket New York! Jag vet att de flesta säkert tycker att min glädje över detta är helknäpp men jag kan nog faktiskt gå så långt som att säga att detta är min favorittid på året. Först är det så mysigt när hösten kommer och det blir mörkare, man tänder ljus osv och sedan vet vi ju alla hur jag känner inför jul? Haha. Är så glad att jag kommer få spendera den här perioden där den är som bäst! Förhoppningsvis blir det mycket mer inspirerande för er också. Så, en hel del höstinlägg står i vanlig ordning på schemat men först ut är all du behöver veta för att inhandla den perfekta höstgarderoben!

A post with everything you need to know to get the perfect autumn wardrobe! Trends, what to buy and some outfit inspiration. Click on the Translate button above for English. Hello September!

682f935a6f8dd671c00c92897bd90ca5_980x0_c_85_s_v4

HÖSTTRENDER

Trender kan vara riktigt svåra att hålla reda på och oftast får man inte grepp om dem för än våren är påväg och nya är på ingång! Så här kommer en liten lista med de mest bärbara trenderna för F/W 2015. Nästan alla går att koppla till 70-tal (utsvängt, brunt, fransar) eller Dressy/Elegant (knähögt, höga midjor och grått) så det är en bra bas att tänka utifrån. Här har ni 13 stycken som jag snappat upp:

◊ Handskar – Både höga och låga, alla olika material och färger du kan tänka dig. Låt detta bli en accessoar som verkligen sätter signatur på din stil i höst!

◊ Hög midja – De snyggaste byxorna och jeansen för hösten har hög midja, love it! Matcha med en instoppad topp och en kortare jacka.

◊ Maffiga smycken – Satsa på smycken som syns, bling bling är tillbaka! Se bara till att det inte är för mycket och välj ett istället för flera.

◊ Brunt & Grått – Förra årets svarta och camel har fått ge väg för årets bruna och mjukt gråa. Inte mig emot! Grått är ju så smickrande och brunt ger alltid wow-faktor.

◊ Utsvängt – Utsvängda byxor har synts till hos många stora modehus, skaffa dessa med även hög midja så har du snyggaste byxan för hösten!

◊ Knähögt – Jag jublade när jag märkte att förra årets knähöga stövlar är om något ännu hetare i år!

◊ Kort kort – I höst gillar man att visa mycket ben i korta kjolar. Bär dubbla strumpbyxor till (ett par hudfärgade och ett par svarta) and you’re good to go all season.

◊ Vårens pasteller – Gräv fram vårens pastellplagg och matcha dem med mjuka gråa och vita plagg. Älska återanvändning! Så underbart när man upptäcker att det ultimata trendplagget redan hänger i garderoben.

◊ Stort stickat – Det känns lite som att hösttrenderna prenumererar på detta, men det gör väl inte oss något? Oversizade, stickade tröjor i våra favoritfärger bär vi gärna i år igen!

◊ Culottes – Sommarens culottes hänger med i höst med, vågar du? Många tror att de inte kan bära upp dem men det är inte alls så svårt som man tror. Kör med klackar om du känner dig osäker!

◊ Fransar – Det bästa av 70-talet! Jag föredrar dem på jackan eller väskan. Är det på mocka så är det nästan lite för perfekt.

◊ Grå kostym – Gillar du set? Då ska du satsa på det gråa kostymsetet i höst!

hosttrender

 

MIN INKÖPSLISTA

inkopslista1 inköpslista2

1. here/ 2. here/ 3. okänd/ 4. okänd/ 5. here/ 6. here/ 7. here/ 8. here/ 9. here/ 10. here

Vad jag redan har men annars skulle köpt: Lårhöga stövlar i svart mocka, en grå kappa, svart acnehalsduk, en grå, stickad tröja svarta boots med lagom klack till vardags och svarta skinnhandskar.

 

INSPIRATION

Sist men inte minst, lite outfitinspiration! Här har ni mina senaste favoriter från Pinterest.

pinterest

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
  • Tackar och bockar för härligt inlägg! Vet själv hur långt tid det tar att skriva dem så tack tack 🙂

    Paula 2015-09-03 15:46:10 http://nouw.com/paulajacobsson
    Svara
  • Det här gjorde mig verkligen pepp på höst!! Har själv varit lite sugen på att köpa lite nytt inför hösten, som kanske en stor, stickad, mörkgrå tröja, ett par höstskor som tål allt regn och så kanske en kappa eller trenchcoat som är sådär lagom höst-varm. Känns som att det räcker så man klarar sig med det man har, ändå.

    Beatrice 2015-09-02 22:52:47 http://herbariumet.blogg.se
    Svara
    • Svar på Beatrices kommentar.

      Mest ekonomiskt är ju absolut att försöka trolla med det man har, men några nyheter för att krydda upp garderoben tycker jag alla förtjänar när det blir ruskigt och kallt! 😉

      Fanny Staaf 2015-09-10 05:52:50
      Svara
  • Proffsigt och snyggt inlägg Fanny ! Förstår att sådana här inlägg tar mycket tid men vi läsare älskar dom ! Får massor av inspiration att se över garderoben TACK

    Minna 2015-09-02 22:32:35
    Svara
  • Åh vilket bra och inspirerande inlägg Fanny!!

    SOFIA 2015-09-02 19:02:27 http://nouw.com/sofiaelisabeths
    Svara
  • Alltså WOW. Bästa inlägget jag läst på länge.

    Madeleine 2015-09-02 11:47:37
    Svara
  • Helt underbart inlägg! Tack!

    Julia 2015-09-02 11:14:00
    Svara
  • Så mycket bra inspiration, jag längtar efter den helt nya höstgarderob jag ska införskaffa när ytterligare ett gravidilo eller två är borta!

    Escaping Reality-ett nytt liv 2015-09-02 09:04:30 http://escapingreality.spotlife.se/
    Svara
  • Hej!
    Jag vet inte om du har sett detta eller inte men du hyllas av Elle Canada (http://elle.se/svenska-bloggerskor-elle-canada-hyllar/). Grym blog så det förtjänar du verkligen. Kram! 🙂

    Läman 2015-09-01 23:22:50 http://lamans.se
    Svara
    • Svar på Lämans kommentar.

      Hejsan! Ja en vän skickade det faktiskt till mig men TACK för din kommentar, hade aldrig hittat det själv 🙂 Blev så glad! Kram!

      Fanny Staaf 2015-09-10 05:59:17
      Svara
  • Riktigt bra tips och inspiration! Höstmode är ju favoriten 🙂

    Linnea 2015-09-01 21:13:41 http://neeiis.blogg.se
    Svara
  • so excited for fall

    http://hashtagliz.com

    liz 2015-09-01 16:28:20 http://hashtagliz.com
    Svara
  • Älskar sånna här inlägg! Det får en person som vanligtvis inte alls trivs under hösten och vintern att faktiskt längta lite efter det.. 🙂

    Hanna 2015-09-01 14:38:01
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!