UPPDATERAD LONDONGUIDE

DET FINNS EN UPPDATERAD VERSION AV DENNA GUIDE HÄR.

Här kommer en uppdaterad version av min gamla Londonguide. Jag har skrivit om de tips som jag fått lite nya erfarenheter av och lagt till några nya som jag upptäckt den här resan! Jag hoppas att ni kommer gilla den 🙂

Shopping

Oxford Street
Självklarheten när man åker till London, MEN, har ni en veckodag på resan så välj Oxford Street den dagen. På helgen är det så mycket folk så att det knappt går att röra sig framåt ibland. Här hittar ni alla de stora kedjorna. H&M, TopShop, Forever 21, River Island, Urban Outfitters, Zara, Berhska, Victoria’s Secret osv. Det finns även en gigantisk Disneystore som jag fullkomligt älskade när jag var mindre men som fortfarande är riktigt mysig att gå runt i. Speciellt runt jul!

Primark
Även detta ligger på Oxford Street (åt Marble Arch-hållet) men jag kände att det behövde en egen punkt! Antar att de flesta av er har hört om detta med men jag drar det ändå! Primark är en gigantisk butik fylld med galet billiga kläder, skor, väskor, smycken, underkläder, strumpbyxor, hårgrejer, inredning och allt annat man kan tänka sig. Haken? Mja, inte speciellt bra kvalitét så man får se till att bara köpa det som man verkligen tycker om som det är värt. De flesta som besöker Primark första gången blir riktigt besvikna då de har så himla höga förväntningar och på ytan ser det verkligen bara ut som ett stort lager med skit men det gäller att ha tålamod för tillslut så hittar man ett riktigt guldkorn mellan en kjol som var inne för 10 år sedan och en tantblus. Jag rekommenderar er verkligen att ta detta så tidigt på dagen som möjligt då det är packat med folk. Häng helst på låset på morgonen! Den första timmen brukar vara okej, sen är folk precis överallt som drar i plaggen, tränger sig runt med gigantiska shoppingkassar och försöker sno ens plagg!

Camden Market & Camden Town
Camden market och Camden town är en gigantisk marknad. Så stor så att man faktiskt bokstavligen lätt går vilse inne i köplabyrinten. Här finns det stånd som i ett dåligt Thailand längst ut men ju längre in du går, ju bättre olika småbutiker med handgjort och secondhandfynd kommer du hitta. Hit åker man med tunnelbana! Antingen till Camden Town eller Camden Road.

AllSaints
AllSaint är en kedja med ruskigt snygga grejer men också ganska saftiga priser. Jag har själv aldrig köpt något där fast jag går in i varje butik jag får syn på. Det är ultimat inspiration och så får man drömma sig bort. Finns lite överallt (Camden, Notting Hill) men den lättaste att ta sig till är den på Regent Street.

Covent Garden
Covent Garden är ett supermysigt område där det finns marknad, småbutiker, mysiga restauranger och fina miljöer. Detta är ingen personlig favorit hos mig personligen då jag tycker att det finns mycket bättre ställen men det är väldigt många som har detta som en superfavorit så jag tänkte ta med den ändå! Här hittar du med andra ord lite utav varje och har en väldigt bra London-feeling.

Boots
När ni är i London, passa på att köpa på er skönhetsprodukter då allt är minst halva priset! Detta brukar jag göra på Boots där jag har allt på samma ställe och bäst priser. Deras butiker ligger nästan i varje gathörn känns det som. Nu när jag var i London handlade jag en stor SÄCK (jag skojar inte, dom la mina grejer i en säck) på Boots för ungefär 1000 kronor. Då köpte jag en årsförbrukning av torrshampoo, ansiktsrengöring, fuktkrämer, hårspray, favoritmascaran, hårinpackningar, hårnålar, hårtoffsar, bomullsrundeller och deo. Dessutom köpte jag en massa roliga ”redskap” till håret som jag ska prova, lite fina nagellack, nya sminkborstar från fina märken, lite roliga ögonskuggor, en ny eyeliner och två kajalpennor. Så nu behöver jag inte köpa skönhetsgrejer på ett år, förstår ni hur billigt det är? Även stora märken som The Body Shop har minst halva priset från i Sverige.

Rokit
Rokit är en secondhandkedja som har något som gör dem världigt bra i jämförelse med andra secondhandbutiker. Sortering. På deras klädstänger finns det skyltar och alla kläder är väldigt välsorterade. ”Blommiga klänningar”, ”Jeansvästar”, ”Enfärgade klänningar utan ärm” osv. Det är busenkelt att hitta vad man är ute efter! Finns blandannat vid Camden och Covent.

Portobello Road, Notting Hill
Portobello Road ligger i supermysiga Notting Hill och är en lång gata som varje morgon förvandlas till en marknad men framförallt secondhandgrejer. Smycken, möbler, kläder, inredning och annat krimskrams. Emellan allt finns även några riktiga butiker, tex. All Saints. Hur mysigt som helst. Om man inte gillar själva marknadsgrejen så rekomenderar jag er ändå att åka till Notting Hill som verkligen är hur fint som helst! Även detta är ett ställe som jag verkligen rekommenderar att man besöker på en vardag. På helgerna är det fullproppat med folk!

Westfield
Westfield är en av världens största gallerior som har alla kedjor man förmodligen är ute efter på Oxford Street förutom Primark. Hit kan ni åka om ni inte vill trängas med alla andra på Oxford Street och vill ha alla favoritaffärer på samma ställe. Det finns även många förvånandsvärt bra lunchrestauranger här.

Mat & Fika

Halepi
Grekisk restaurang som ni hittar på 18 Leinster Terrace W. Ser inte alls mycket ut för världen på en ganska bortglömd gata med en sliten fasad men på kvällen blir den fullsatt så se till att boka bord i tid! Riktigt god mat har dem också om man gillar grekiskt och det är en riktigt mysig miljö där inne med familjefoton, virkade dukar i olika färger och mörkt trä. Precis som riktiga Grekland!

Orangeriet
I Hyde Park finns det ett gammalt Orangeri som är ombyggt till ett lyxigt fik. Här serveras enklare maträtter, afternoon tea och champagne i mängder. Priserna är dock ganska höga och det är ofta mycket folk, men det är väldigt fint!

Moscos
När man går på Oxford Street finns det inte så värst roliga restauranger att äta lunch på om man inte är ett stort fan av McDonalds eller Pizza Hut men nu denna gång så råkade jag och mamma hamna på en väg som korsade Oxford Street (26 North Audley Street) och bara några meter in hittade vi en enkel restaurang/café som serverade god mat snabbt och till ett bra pris. Perfekt när man behöver mat fort utan att behöva sätta i sig en massa skitmat!

Lido
Mysigaste caféet i Hyde Park! Det ligger precis vid vattnet och serverar enklare saker som scones, brownies, morotskaka, kaffe, te och varm choklad. Supergott och fantastiskt mysigt!

Pinkberry
På Oxford Street finns ett stort varuhus som liknar NK som heter Selfridge. Inne i deras Food Hall finns Londons enda Pinkberryställe. Pinkberry säljer youghurtglass i olika smaker med valfria toppings. Allt ifrån färsk frukt till kaksmulor, nötter och flytande topings. Jag tog vattenmelonsmak med jordgubbar, blåbär, mango och browniebitar!

St Moritz
St Moritz är en schweizisk restaurang som serverar fondue. Det känns riktigt lyxigt med en massa goda såser, sallad och en egen fonduegryta på bordet. Även detta ställe är riktigt svårt att få bord på så man får boka i förväg. Jag ringde nästan en vecka innan ifrån sverige och bokade bord och då var det precis så att vi fick ett så var i tid. Googla dem så får ni upp telefonnummret om ni vill ringa (slå 0044 innan och ta bort första nollan). Restaurangen ligger på 161 Wardour Street. Om ni besöker St Moritz får ni inte heller glömma att ta chokladfondue som dessert. Olika goda frukter och marshmallows som man får doppa i smält, schweizisk choklad. Mums!

The Serpentine
Ligger precis i slutet av The Serpentine och är det perfekta lunchstället om ni befinner er i Hyde Park. De serverar bland annat goda och fräscha pizzor och allt är gjort på ekologiska produkter. De har även ett härligt trädäck runt hela byggnaden där man kan sitta när det är sol och se ut över vattnet och parken.

Aberdeen Steak Houses
Detta är en restaurangkedja som ligger lite här och var i London, vissa mysiga och vissa lite större och rörigare. Min favorit hitills är den precis bredvid Paddington Station. Här kan du få kött av alla möjliga sorter med goda såser. Sist åt jag otroligt goda baby ribbs!

Hard Rock Café
Ja, vad ska man säga? Hard Rock är alltid super. Den i London ligger på 150 Old Park Lane.

Boende

Commodore Hotel
Vi bor alltid på Commodore hotel som är superbra! Ni som har varit i London har nog koll på att hotellpriserna där är skyhöga så även om man känner att man lyxar till det och betalar extra för boendet så kan man fortfarande hamna på ett riktigt dåligt och i många fall faktiskt äckligt hotell. Men detta hotell är vi alltid nöjda med! Ett riktigt fräscht hotell med bra läge precis bredvid Hyde Park med gångavstånd till Oxford Street och Notting Hill, fina rum, trevlig och hjälpsam personal och god frukost. Nu vet jag inte precis vad det kostade då vi köpte boende och flyg ihop men det var inte så farligt dyrt om man jämför med vad man kan få för nitlott mycket mer pengar!

Sevärdheter/Nöjen

London Eye
Sevärdheter är inte riktigt min grej men denna var faktiskt värd min tid fast den är så enkel! Som ett stort pariserhjul där man ser över hela London. När jag åkte vad det riktigt molnigt men jag kan tänka mig att det är ännu bättre om det är klart och fint väder!

Madame Tussauds
Det här är nog faktiskt den roligaste turistattraktionen jag varit på! Om man inte räknar nöjesfält och så alltså. Det är som en stor utställning med waxdockor gjorda utav kändisar, dom är identiska! Det är riktigt häftigt att se hur bra de kan göra dockorna och det är mysigt att gå runt där och fota, diskutera hur långa de är och så. I slutet får man även åka ett tåg där det berättas lite om Londons historia. Detta tycker jag helt klart är värt ett besök, men, var beredd på att det vid det flesta tider drar åt sig otroligt mycket folk så försök välja en tid som tex. onsdag morgon eller så.

Harrods
Jag satt och funderade på vart jag skulle sätta Harrods. Shopping? Mat? Nej, det fick bli sevärdheter. Inte för att det är en sevärdhet egentligen men för mig är det det. Harrods är ett stort, väldigt exklusivt varuhus som man kan gå runt i i flera timmar och bara kolla. Allt är så himla fint! Till och med i livsmedelsbutiken går man runt och ”ååhar” då man vill köpa allt för att det är så himla fint. Sedan har de alla de exklusivare varumärkerna som finns på allt. För ansiktet, smink, kläder, inredning, mat, teer osv. De har även ett café som ligger bland lamporna på 4e (?) våningen där de serverar otroligt goda scones. Sedan till min favorit: Christmas world. Dom har en hel ”värld” med sina juldekorationer där det spelas julmusik, allt glittrar och man får maximal julkänsla. Jag vet inte riktigt om den är öppen året runt men augusti till januari iallafall!

Hyde Park
Världens mysigaste park där ni måste spendera minst en halvdag om vädret tillåter! Fina miljöer, underbar stämning och mysiga caféer och restauranger längs vattnet. Det är absolut finast på våren då alla lökväxter och träd står i full blom, då vill man aldrig riktigt lämna denna plats för allt det röriga utanför murarna.

Musikal
Ett nästan måste när man är i London är att gå på musikal! Supermysigt enligt mig. Dem jag sett i just London är Thriller Live (Michael Jackson) och Mamma Mia, rekomenderar båda! Se till att köpa biljetter i tid så att ni får bra platser. Det finns små stugor som säljer musikalbiljetter, kolla tex Piccadilly Circus. Sedan är det bra om ni inte gör samma misstag som vi gjorde sist och planerade in musikalen på söndagkvällen då det knappt gick något alls då! Jag har även gått på bio i London, det är också supermysigt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • […] favoritrestaurang, café, affär eller plats där som ni skulle vilja tipsa om som jag har missat? HÄR hittar ni min Londonguide som jag självklart kommer uppdatera efter den här […]

    FannyStaaf.se » LONDONTIPS? 2013-09-27 08:50:46 http://fannystaaf.se/?p=37493
    Svara
  • Superbra tips! Tänkte boka hotellet inför min pojkväns födelsedag 🙂 Tänkte bara höra med dig hur det är med transfer ifrån flygplatsen? Och vad det kostar? Samt om du flög till london stansted? Kramar!

    Ida 2013-05-21 19:32:50 http://idaacarleborn.blogg.se
    Svara
    • Svar på Idas kommentar.

      Hejsan, vad kul! Nej vi flyger alltid till Heathrow. Från flygplatsen kan man ta taxi eller tåg och när ni ska hem igen så kan man boka på hotellet 🙂

      Fanny 2013-05-21 20:09:32
      Svara
  • Vilken bra guide du gjort! Blir så sugen på att åka dit efter att ha läst den! Din blogg är förresten jättebra, blir så inspirerad när jag läser den 🙂 kram på dig!

    Elin 2013-05-20 21:19:56
    Svara
  • Kul läsning 🙂

    Sofia 2013-05-20 19:32:42 http://lovejournal.blogg.se/
    Svara
  • Jag är sugen på att åka till London och undrar hur ni bokade er resa? Genom vilken sida och hur tog ni er fram i London?

    Sofia 2013-05-20 17:53:21
    Svara
    • Svar på Sofias kommentar.

      Vi bokade flyg via SAS och hotellet via Hotels.com. Hotellet vi brukar bo på ligger så centralt så vi brukar gå överallt (Hyde Park, Oxford Street, Notting Hill, Westfield etc) och sedan tog vi taxi hem när vi hade en massa påsar att bära på och var trötta 🙂

      Fanny 2013-05-21 09:21:55
      Svara
  • Har lätat efter ett bra hotell så bokade just commodore hotel, eftersom det värkade bra hoppas vi blir lika nöjda som er :))

    Diana 2013-05-20 17:13:00
    Svara
  • Men du är ju i westfield victoria’s secret finns..?

    sara 2013-05-20 11:59:36
    Svara
    • Svar på saras kommentar.

      Det finns två Westfield och det jag var i fanns inte Victorias secret så jag visste faktiskt inte att det fanns i det andra! 🙂 men det ligger ju också en vid Oxford cirkus.

      Fanny 2013-05-20 16:10:47
      Svara
  • Vax**

    Robina 2013-05-19 21:05:24
    Svara
  • Hej! jag ska snart åka till london. Jag skulle uppskatta ett svar till min mail eller liknade om du har tid, angående vasutställninge. Måste man boka tid för att besöka det?

    Robina 2013-05-19 21:05:09
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!