Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

HAVRERUTOR

Igår fick jag för mig att baka (det händer inte ofta) och det blev så himla gott och var så enkelt så jag var bara tvungen att dela med mig av receptet till er. Börja med att smälta smöret i en kastrull och när det är smält blandar du ner alla andra ingredienser förutom nougaten. När smeten är klar breder du ut den på smörpapper i en långpanna/plåt och sätter in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. När du tagit plåten ur ugnen lägger du snabbt skivad nougat över kakan och breder ut den jämt med en kniv när den har smält. Sedan är det meningen att man ska låta kakan stelna men det märkte jag att det inte hände i rumstemperatur så om det är kallt ute kan du ställa ut plåten och sedan skära upp i rutor men annars kan du skära kakan i rutor först, lägga på en tallrik och stoppa i kylskåpet. Sedan är det klart!

Du behöver: 

• 300 gr smör

• 9 dl havregryn

• 2 1/2 dl strösocker

• 1/2 dl sirap

• 1 dl vetemjöl

• 3 tsk bakpulver

• 300 gr nougat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind